Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cveto!!! Pralni stroj, odtok

Cveto!!! Pralni stroj, odtok

Vprašanje za Cveta ali kogarkoli, ki se spozna.

Pralni stroj javlja napako, da je nekaj narobe z odtokom vode. Preverili smo odtočno cev in odtočno črpalko, vse bp. Serviser je namignil, naj preverimo še odtok v steni, kamor gre odtočna cev, da ni tam zamašeno. Tipam s prsti in v tem plastičnem kolenčku, ki štrli ven iz stene zatipam kot eno kroglico. Ali je to normalno in mora biti tam ali je ta kroglica vzrok naših težav in blokira odtok vode??

najprej tisti tulec obrnite navzgor. In nato vzemite steklenico z vodo in vlijte vodo v ta tulec. Če voda odteče. potem ni zamašeno. Če ne odteče, je zamašeno.
V kolikor je zamašeno;
*odvijte okrasni del.
* potem se požawe v zidu neka plastika v obliki kroga z dvema zobcema.
* z usrteznimi kleščami ta krogec odvijte v nasprotni smeri urnega kazalca, to pomeni od desne k levi
* potem čajlo dobite to žogico ven
* s kakšno iglo, ki je na koncu zakrivljena, očistite svinjarijo, ki se je nabrala v cevi.*
* ko to opravite pomaga tudi kašen Johnson za odduške, mogoće vam bo uspelo-

Definitivno zamašeno. Smo že poskušali vlivati Mr.Muscolo za odtoke, a ni požrlo niti centilitra.

Prišli smo do te faze (fotka). Ko dam notri prst, čutim, da cev zavije levo in tam čutim kroglico. Mimo te kroglice ne morem nikakor, niti z zajlo. Moram še kaj demontirati?

Jutro.
S prstom not. pa počas in vztrajno kroglico migat da se bo zavrtela oz zaćela potovat gor- dol(0,5cm)
Po potrebi s pinceto ven pobrat tujke!(treba pazit da not še bolj ne našibaš zobotrbcev, kaveljčkov od zaves etc)
Vsake toliko not našopat vodo! Kar z dovodno cevjo za pralni stroj, ki je naj. pri roki!
Soj fejst tile vbetonirani sifoni, a ne! Še boljši so pa palni stroji brez filtrov!
lp,A

Kot sem opisal. Tisto pravokotno plastiko snemite dol. Nato boste nad odtočno cevjo opazili krogec premera 4 cm z dvema zobcema, Tega odvijte in nato vzamete lahko kroglico ven. Potem pa z iglo izpraskate svinjarijo ven. Šele potem imate šanse, da vam bo pomagal tisti Mister.

Najlepša hvala obema za odgovor. Bom poskusila vse tako kot sta predlagala pa upam, da uspe.
Hvala še enkrat za pomoč.

Cveto prosim za čimprejšnji odgovor. Imam pralni stroj Gorenje WA 60119. Jvalja mi napako F7,kar pomeni,če so navodila točna,da je zamašen odtok vode iz stroja. Filter smo danes pregledali nič kolikokrat pa v njemu ni nič. Pregledali tudi cev pa je čista….mi pa stroj čudno brni in še včeraj,ko sem lahko prala,je ropotal,ko stara mašina. Prosim svetuj mi kaj naj naredim,ker nimam več treh čistih

Odtok se po navadi zamaši za tisto kroglico tako da je težko priti do kraja zamašitve . Enako se je zgodilo tudi nam , nismo mogli očistit. Na tem forumu sem našel podjetje ki se ukvarja z tem (h2ostop). Prišli so in na talni sifon oz.cev na katero se priklopi cev od pralnega stroja namestili vakumski sesalec kateri je vso svinjarijo pobral ven. nakoncu so še z majhno visokotlačno cevjo vse prečistili.

New Report

Close