Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Cvikl laže, grozi, maltretira: odkrita izpoved hčerke Lane in sina Tilna

Cvikl laže, grozi, maltretira: odkrita izpoved hčerke Lane in sina Tilna

Ekskluzivno: Lana Cvikl, hčerka generalnega sekretarja vlade, pravi, da je imela dovolj njegovega psihičnega nasilja, sina Tilna pa se je Cvikl lotil na silo. Hotel ga je prestrašiti, da se bo čimprej izselil

Po torkovem vlomu v hišo generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla na Čebelarski ulici v Ljubljani smo ekskluzivno pridobili tudi izpoved njegove hčerke Lane in sina Tilna, ki sta po dosedanjih informacijah, skupaj s prijatelji, vlomila v hišo. Lana Cvikl, študentka Pravne fakultete v Ljubljani in urednica revije Pamfil (pravi, da ni odgovorna urednica, ampak samo urednica, saj po odhodu nekdanjega odgovornega urednika preizkušajo sistem urednikovanja s 5-članskim uredniškim odborom, uredniki pa se menjujejo), nam je zaupala, da očeta “toži za preživnino in sicer na vrnitev neporavnanih preživninskih obveznosti na podlagi dogovora o preživljanju”, ki sta ga z očetom, na njegovo željo, podpisala pri njegovi odvetnici aprila 2008; in na zvišanje preživnine, iz sedanjih 250, na 350 evrov mesečno.

“Avgusta 2008 sem se odselila od doma v podnajemniško sobo za Bežigradom, ne pa k domnevnemu fantu, kot pišejo mediji,” pravi Lana Cvikl. “Oče mi kljub dogovoru preživnine ni želel plačevati, češ, izselitev ni bila v dogovoru z njim. Preživnino je pogojeval, me izsiljeval z neplačevanjem in jo v končni fazi plačeval le delno, ponavadi 100 evrov na mesec. Ker sem imela dovolj njegovega psihičnega nasilja, ne samo glede preživnine, sem se odločila za tožbo, saj menim, da je v najinem primeru to še edini možen način za ureditev situacije. Rada bi še poudarila, da sem se iz Čebelarske odselila še preden se je v hišo vselila očetova nova partnerka (magistra antropologije Jerca Legan; op.p.). Moj odhod in slab odnos z očetom absolutno nima nobene veze z njo, bolje rečeno, še zdaleč ni pogojen z njuno zvezo. Kaj šele, da bi njuni zvezi kakorkoli nasprotovala. Prva stvar, ki sem jo očetu dejala, ko mi je povedal, da se želi ločiti, je bila, da se mi zdi dobro, da si bo končno uredil življenje in ne bo več živel na dveh stolih. Glede njune zveze mislim, da oče ve, da je imel in še ima vso mojo podporo. Čisto druga zgodba je pa njegov odnos do Tilna in mene, ki ga niti ne razumem več.”

Lana Cvikl je pojasnila tudi torkov vlom v Cviklovo hišo. “V očetovo hišo je moj brat Tilen vlomil iz naslova samopomoči, saj je oče zamenjal ključavnico, medtem ko je bil Tilen na morju. S tem mu je preprečil vstop v njegov dom, njegovo sobo in dostop do njegovih stvari, tudi dokumentov, ki jih potrebuje za vpis na fakulteto čez nekaj dni. Tilen je na Čebelarski stalno prijavljen in oče se je – v izvršljivem notarskem sporazumu o razdelitvi premoženja z mamo (nekdanjo ženo Manico Cvikl; op.p.) – še posebej zavezal, da imava oba s Tilnom stalno prebivališče in vso oskrbo pri njemu na Čebelarski ulici. Jaz sem se temu odpovedala pred dobrim letom dni in zaživela na svojem, ker nisem zdržala očetovega odnosa do mene, medtem ko se je Tilen zelo trudil zaživeti z očetom in njegovo partnerko. Sprva je kazalo, da se zelo lepo razumejo, nedavno pa mu je oče začel groziti, da se mora izseliti. Ker se Tilen ni želel izseliti pod taktirko očetovih groženj, se je oče tega očitno lotil samovoljno in na silo. Po mojem mnenju skuša oče s tem Tilna prestrašiti, da se bo čim prej izselil. Ko se je Tilen prejšnjo nedeljo vrnil z morja in našel zamenjano ključavnico, je poklical policijo. Na policiji so mu povedali, da je to civilna zadeva, za katero niso pristojni, se pa lahko posluši samopomoči in s pomočjo gasilcev vdre v hišo. Tilen ni hotel vlomiti, saj je želel v hišo vstopiti s čim manj storjene škode, zato je na pomoč poklical gasilce in ključavničarja. Ti pa so mu dejali, da je samovlom edini možen vstop v hišo.”

“Dober teden sva počakala, ker je oče, potem ko je Tilen poklical policijo, obljubil, da bo prišel ta vikend domov. Upala sva, da si bo oče premislil in Tilnu le dal ključ, vendar se to, kljub mnogim prošnjam, žal ni zgodilo. Zato je po nasvetu policije in odvetnice Tilen uporabil samopomoč. To je bila verjetno ena najtežjih stvari, ki jih je moral Tilen narediti v svojem življenju. Zato smo mu bili pri tem v oporo jaz in nekaj prijateljev. Tik pred vlomom je Tilen ponovno poklical na policijo in jih obvestil, da bo razbilo okno in na silo vdrl, da bo lahko prišel v hišo. Na policiji so ga samo opozorili, naj okno in s tem hišo primerno zavaruje. Tilen je v svojo sobo vstopil skozi delno razbito okno, katero smo kasneje polepili s polivinilom. Nato se je pa zapletlo, kajti oseba, ki jo s Tilnom ne želiva imenovati, saj ne veva, če si to želi, poklicala policijo. Policisti so prispeli okoli 23. ure in nas začela zasliševati. Zahtevali so dokumente, vzeli naše izjave in nam prepovedali vstop v hišo. Nekateri policisti so dejali, da nismo ravnali prav… Bili so tudi komentarji, da lahko oče, kot lastnik hiše, svojega otroka kadarkoli postavi pred vrata. Okoli 2. ure zjutraj je prišla ogledna kriminalistična skupina, ki je vse dokumentirala, nam vzela prstne odtise in DNK. V končni fazi je Tilen lahko vzel nekaj svojih stvari, nekateri policisti so z njim očitno tudi sočustvovali, vendar Tilen v svojem domu ni smel ostati.”

“Poleg ravnanja očeta naju bega tudi protislovno ravnanje policije,” trdi Lana Cvikl. “Tilnu so na policiji najprej dejali, da se v to ne smejo vmešavati, ker za zadeve znotraj družine in mu izrecno svetovali, naj se posluži samopomoči. Po prijavi pa so mu policisti prepovedali, da bi ostal v hiši. Kaj smo storili narobe, oziroma zakaj se policija najprej v zadevo ni smela vmešati, ko jih je Tilen prosil za pomoč, nato so mu pa lahko preprečili bivanje na njegovem domu,” se sprašuje Lana Cvikl.
Lana Cvikl je zanikala informacije, da je med vlomom nekoga poklicala po mobilnem telefonu in med drugim dejala: “K Cviklu vlamljamo, gabi se mi …!” “Tega nisem rekla,” pravi Lana, “saj o svojem očetu nikoli ne govorim kot o Cviklu.” Prav tako je zanikala govorice, da naj bi Američanko April Harding, uslužbenko Svetovne banke, nekdanjo Cviklovo sodelavko in domnevno ljubico, zalotila z očetom v hiši na Čebelarski. “Z bratom očetu nisva želela škodovati z najinim ravnanjem. Tilen je samo želel iti domov, še pravi Lana Cvikl. S Tilnom sva bila vedno zelo ponosna na očeta v zvezi z njegovimi uspehi na poklicni poti in se nama ne zdi, da bi naše družinske drame smele imeti kakršenkoli vpliv na njegovo službo, kaj šele, da bi to klicalo po njegovem odstopu. Ravnanje v zasebnem življenju ne sme biti merilo sposobnosti opravljanja katerekoli službe.”

Spomnimo, generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl je včeraj za spletno stran časnika Zurnal24 izjavil, da so naše navedbe, da “naj bi v njegovo hišo vlomila njegova hčerka Lana s fantom in sin Tilen popolno natolcevanje in neresnica”. V telefonskem pogovoru za naš portal pa je pred tremi tedni zatrdil, da “redno plačuje preživnino in zato ne vidi prav nobenega razloga, da bi ga lahko hčerka sploh tožila”. Na dogajanje okoli Cvikla se je “odzval” tudi predsednik vlade Borut Pahor. Iz njegovega kabineta so nam sporočili, da “predsednik vlade ne komentira dogodkov, vezanih na zasebno življenje generalnega sekretarja vlade”. Na ljubljanski policijski upravi pa pravijo, da “so bili o vlomu obveščeni v torek ob 23.40”. Po njihovih navedbah “policija vsako prijavo o sumu kaznivega dejanja preuči. Tako anonimno kot tisto, ki jo je podala znana oseba. Zaradi zakonskih določil o varstvu osebnih podatkov pa ne morejo razkriti podrobnosti o morebitnih aktivnostih policije pri zbiranju obvestil ali celo o morebitnem predkazenskem postopku”.

http://www.pozareport.si/?Id=mediji&View=novica&novicaID=11854

A misli punca, da ji bo oče do penzije plačeval preživnino, neglede na to da tud sama kaj zaslući (kot urednica).

Doma naj bi živela, pa bi z 250€ + študentsko delo + preživnina od matere .. zelo dobro skoz hodila, če pa hoče luksuz v svojem stanovanju, .. ja naj si ga pa sama plača a ni tako.

če damo popolnoma na stran dejstvo, da se zadeva odvija okoli znanega politika, bi bilo moje mnenje naslednje:

– katerikoli človek, pa bil to moški ali ženska, ki zaradi nove zveze dela vse, da bi njegovi otroci iz prejšnje zveze kar nekako izpuhteli, da bi lahko začel drugo zvezo popolnoma na novo – kot da je še nedolžen(a), ni vreden da si ustvari novo gnezdo s partnerjem in otroci. A je kje garancija, da tudi “novi” otroci nekoč ne bodo takemu staršu moteči element, ko bo zajadral v naslednjo zvezo? Včasih smo rekli, da nekdo poseje otroke, vzgajati jih morajo pa drugi. Hudo mi je za otroke, ki se bodo rodili in živeli v tej bodoči skupnosti.

Res žalostno, da nekdo pozabi, da je bil starš – ker to ostane dokler je živ on ali njegov otrok. Sploh nima tukaj veze, da ne gre za majhne otroke. Težko razumem človeka, ki svojega otroka vrže na tako zvit in krut način na cesto. Milo rečeno tak človek nima srca. Še najbolj žalostno pa je, da se to dogaja visoko izobraženim ljudem, ki včasih zviška gledajo na tiste, z nižjo.

Takole je. Jaz sem že velikokrat napisala, da otroci staršem zamerijo, ko se ti skurbajo oziroma prevarajo njihovo mamo / očeta. Punca sicer tukaj trdi, da to s tem nima prav nobene zveze, pa dam glavo, da jo ima. Je pa tale Cvikl en podn od človeka, ker če ne bi bil, potem ta ta nova gotovo ne bi smela za cajtnge dajati izjave tipa “z njegovo prejšnjo familijo sem na hitro popucala”. Mah, oba sta podn od podna, on in ta njegova Jerca.

ups megaboy…..tipček je dolžen plačevati preživnino dokler se otrok šola…..sicer pa, če že hčerko izločimo, kako pa komentiraš, da je sina izselil?…namreč tukaj je glavni keč, saj je hčerka že izseljena…

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.


Točno tako. Dokler ima pač status študenta, a največ do 26. rojstnega dne. Ne do penzije.

O moj bog!!!!

1. da se gre oče preko odvetnika dogovarja s svojim otrokom glede preživnine je grozljivo in žalostno,
2. da oče zamenja ključavnico z namenom, da njegov otrok ne more v hišo je grozljivo in žalostno,
3. da oče kaj takega naredi, ker bi rad užival z novo ženkico je grozljivo in žalostno.

Svoj poslovni uspeh si lahko tale Cvikl nekam vtakne. Od človeka, ki mu dol visi za LASTNE OTROKE ne moremo in ne smemo pričakovati nič dobrega. Če mu za njih dol visi, kje so šele državljani. In tole komentiranje, da je njegovo zasebno življenje njegova stvar in da je v poslovnem svetu uspešen, me niti slučajno ne prepriča. Takšnemu človeku so MORA preprečit, da deluje na katerikoli poziciji, ki se tiče odgovornosti do države.

To je tipično razmišljanje za človeka, ki v javnost lansira LAŽI! Ki jih seveda nikoli ne argumentira in se potuhne kot kakšen brezvezni tipček, ki nima svojega JAZA!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Ta Cvikl ni primeren za sekretarja vlade v resni državi. Le v banana republiki kar Slovenija tudi je. Z veliko začetnico.
Sploh pa ne za v službo, ki je mega-plačana z našim denarjem.

Če se tako obnaša v svojem privatnem življenju do svojih otrok – ja kakšen pa naj bo potem do nas, državljanov.
Da laže kolikor je dolg in širok vemo že itak mi si, le še predsednik Pahor seveda ne. On v svoji igrani prijaznosti itak nič ne vidi in ne ve.

S Cviklom pa dol. Njegove ta nove niti omenil nisem. Je poden od podna…ob skupaj pa sta poden na kvadrat!

1. da otroci te stvari spravljajo v medije je pa tudi grozljivo.
Jah če otrok ni zadovoljen s preživnino 250€, pa oče noče dat več, potem pa preostane le še odvetnik in sodišče. koliko pa je običajna preživnina?
2. Kako pa da so se otroci odločili živet pri očetu? A pri mami ni dobro?
3. Oče ima tud pravico, da uživa z novo partnerko.

Tak, ki doma ne zna rešiti zadev in ki laže svoji ženi in otrokom bo volilcem še prej, tak ni primeren za kakršnokoli javno funkcijo.

eh, Janša je kriv

http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=6872

Hči pravi, da ji je plačeval le 100€. Niti tiste torej ne, o kateri so se pred NJEGOVIM odvetnikom menili

To nima prav nobene veze z ravnanjem Cvikla. Če bi bil oče kot se šika bi bil ponosen na to, da želijo otroci živeti pri njemu

Res ne morem verjet takšnim zapisom. Da se le brani “moj politik”.

Torej ni res. Oče ima DOLŽNOST da skrbi za otroka. To je tako kot bi dejali, da lahko pustiš dojenčka v razbeljenem avtu ker imaš “pravico iti po nakupih”

1. da otroci te stvari spravljajo v medije je pa tudi grozljivo.
Jah če otrok ni zadovoljen s preživnino 250€, pa oče noče dat več, potem pa preostane le še odvetnik in sodišče. koliko pa je običajna preživnina?
2. Kako pa da so se otroci odločili živet pri očetu? A pri mami ni dobro?
3. Oče ima tud pravico, da uživa z novo partnerko.

Tak, ki doma ne zna rešiti zadev in ki laže svoji ženi in otrokom bo volilcem še prej, tak ni primeren za kakršnokoli javno funkcijo.[/quote]

1.Običajne ali neobičajne preživnine ne obstajajo. Obstajajo samo preživnine, ki se določijo glede na premoženjsko stanje tistega, ki jo je dolžan plačevati. Glede na to, da povprečen slovenski oče plačuje preživnino nad 100 evrov (pa vemo kakšne so plače), bi mene na njegovem mestu bilo sram. Da je potrebno k odvetniku, da se očeta pravno formalno obveže k plačevanju, o tem sploh ne bom izgubljala besed.
Da punca lastnega očeta popljuva v medijih je v njunem odnosu nekaj zelo hudo narobe, če pa je punca samo nevzgojena razvajena smrklja, k temu pa lahko pripišemo Milančku vsaj 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaslug.
2.To, da so se otroci odločili živet pri očetu, na to ti je že avtor pred mano odgovoril.
3.Otroci niso predmet, ki ga kupiš, dobiš in ko ti več ni všeč ga pač oddaš, prodaš, završeš ali kakorkoli želiš. Ampak glede na situacijo, ki je nastala pri družini Cvikl, je skoraj brezveze pričakovat od tega človeka, da bo razmišljal kot oče.

In ja, pravico ima uživat s svojo ljubico, novo partnerko ali kakorkoli, kakor imam tudi jaz pravico uživat, ampak kot starš imam DOLŽNOST poskrbet za svoje nepreskrbljene otroke.

In še nekaj megaboy. Živi kot želiš, vzgajaj kot želiš, varaj, ločuj se, mi je figo mar. Ko pa nekdo počne takšne svinjarije s svojo lastno družino in ima pristojnosti vodit to državo, takrat bom pa bevskala in se krepko vprašala, koliko je lahko takšnemu človeku mar za državljane.

………………….. Sicer pa med Socialnimi demokrati kroži več teorij zarote, zakaj se je afera o poslancu Cviklu in Jerci Legan sploh pojavila v javnosti. Po eni od teorij naj bi predsednik vlade in SDS Janez Janša imel v predalih na zalogi celo vrsto fasciklov o prikritih neprijetnih zgodbah najvidnejših opozicijskih politikov, ki naj bi pred jesenskimi parlamentarnimi volitvami pospešeno curljale v javnost; med pomembnimi tarčami naj bi bil tudi Cvikl, za katerega je res mogoče ugotoviti, da je v zadnjem času med najbolj izpostavljenimi politiki iz vrst Socialnih demokratov…………………..

TILE EVNUHI SO PA RES ZMEŠANI!!!!!!!

Tudi mi v NLB bi imeli kaj poveadti o nj. obnašanju….ko je bil še naš šef.

O kom, a o Janši ali o Cviklu?

O kom, a o Janši ali o Cviklu?[/quote]

A je bil Janša kdaj šef v kakšni eksp. NLB? Nič ne vem o tem.

Bi pa lahko o njem (Janši) veliko povedali njegovi strankarski kolegi. Kako je pometal in pometel z njimi, na kakšen način…. samo, da je on ostal na oblasti. In največ pa njegov NEKOČ veliki prijatelj dr. Pučnik.

Veliko grdobij takšnih in drugačnih je bil in je še vedno zmožen J.Janša.

Za Cvikla pa se itak ve, da je eno veliko revše, brez lastne hrbtenice.

Hči pravi, da ji je plačeval le 100€.

New Report

Close