cvrtnik-friteza
Jaz sem kupila pred kakšnim mesecem tole in je ok – se posoda vzame ven…
http://www.nakupovanje.net/philips-hd-6159-cvrtnik–pr-1147549
Jaz imam takšno, ki ima grelec pod posodo, pomeni, po prenehanju uporabe vzameš posodo ven (je takpna, da lahko notri tudi kaj kuhaš, sopariš), mrežo ven, pokrovka je taka čist klasična, vse gre v pomivalca in zadeva je super. Prej sem tudi imela neko fancy, z ne vem kakšnim predalom, kao nič olja nikjer, pa je bila prava packarija, ampak je šla naravnost v kanto…Ta je pa res super, ti jutri javim znamko.
Take obstajajo, jaz imam tako doma. VSE razen kabla, na koncu katerega je škatlica z grelcem gre v stroj. Tisto se pa itak ne zamasti, ker je pod posodo.[/quote]
lahko prosim poveš znamko in model?[/quote]
DeLonghi Total clean piše gor.
Slika:
Vse, razen tistega spodnjega dela, kjer se nastavi temperatura gre v stroj.
Imam tudi Philips. Grelec je v olju. Je dobra in se tudi pomiva v stroju. V stroj jo dam zato, da se odmoči. Potem sem jo pa še ene dve uri ročno drgnila. Tudi jaz sem premišlevala, če ne bi skoraj raje kopila nove (to je bolj hec). A kaj, ko nam je ponfri iz friteze tako dober.
No povejta še vidve zgoraj s katero sta zadovoljni. Za drugič.
Da malo oživim temo:
Torej za novoletne/božične/miklavževe itd praznike, bi rad kupil moji novo fritezo (cvrtnik), nimam pojma katerega kupiti, niti še nisem nikol uporabljal te zadeve. Hrana se pripravlja za 4 do 5 ljudi, imam pa občutek, da tale od tefala nebi bil najboljši ker se noter neka zadeva vrti to se mi pa ne zdi ravno ok. Gledal sem malo dražje, ker menim, da so boljši? Verjetno se motim.. (sem programer, mogoče ta informacija pove več o tem koliko se spoznam na te zadeve).
Prosim za pomoč in pa kaj menite o spodaj naštetih?
lp A.
Jaz sem pred letom dni kupil Tefalov Actifry in sem zelo zadovoljen. Samo z žličko olja lahko pečem in cvrem vse po vrsti – krompir, klobase, čevape, morsko hrano… Nastavim uro na 20 minut če je hrana sveža, na 25 če je zamrznjena, in grem delat kaj drugega, hrana se pa lepo peče. Tista ročka notri jo pa še malo obrača, da se hrana lepo zapeče na obeh straneh. S pomivanjem tudi ni težav… edino dva minusa sta – prvi je to, da ker skoraj ni olja, je okus malo pust. Tista maščoba, ki je tako nevarna za zdravje, vseeno da nek bolj poln okus
Drugi minus pa je, da zaradi tiste ročke, ki meša hrano, ne morem peči “pohanja”. Ko se hrana obrača, drobtine namreč popadajo dol. Po 20 minutah pečenja namesto dunajskega zrezka, piščančjih medaljonov ali česa drugega najdem v posodi en kup golega mesa in kupu drobtin
Drugače pa zadeva lepo deluje, že eno leto jo uporabljam vsaj enkrat na dan, če ne večkrat, in doslej še ni bilo težav. Ko bi vsaj še “pohal” lahko v njej, pa bi bilo popolno