Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cvrtnik na vroč zrak

Cvrtnik na vroč zrak

Uporablja kdo mogoče cvrtnik na vroč zrak? Gledam Philipsovega, kjet se lahko cvre 1,2 kg hrane naenkrat.
Kakšne so vaše izkušnje – ali je hrana okusna?
Hvala za vaša mnenja!

Hrana je okusna, seveda pa ne toliko kot ocvrta oz. odvisno od tega kaj pripravljaš. Če čevapčiče, razlike skoraj ne bo, ker so že tako ali tako zelo mastni, če kakšno pohanje, zna biti pa dosti slabše (pa seveda nekaj olja noraš dati). Pomfri je dober.

Pa ka ni pol isti Q, če stvar vržeš v pečico?

Si vis pacem, para bellum.

Pomfri je ok, ostalo ne svetujem.

Pošteno povedano, hrana je “okusna” samo tistim, kateri tudi sicer “cvrejo” hrano v pečici.

Hrana se ne more primerjati z ocvrto, to je fact. Ti cvrtniki niso nič drugega kot konvekcijske pečice, ki hrano obdelujejo s pihanjem vročega zraka. Hrana je torej presušena in posledično “hrustljava”, je pa seveda tudi temu primerno “okusna”.

Glej, če želiš pripraviti pohana bedrca ali pomfri, zadevo pač ocvri, tako kot se hrana pač cvre.
Če se želite prehranjevati bolj zdravo, pač omejite ocvrto hrano.
Z nadomestki tipa “na vroč zrak” boste samo stran vrgli denar… Ker je tako pripravljena hrana zanič. Pišem iz izkušenj, svojih in tudi drugih, ki so padli na te finte….

Toliko krompirčka kot ga midva pojeva, ga imam v tem cvrtniku pečenega v 15 min. S pečico traja dlje. Tudi pohana zelenjava je super in hitro narejena. Pa meso kot na žaru.
Za tiste, ki jim je pohanje in cvrtje dobro samo v olju, je ta hrana verjetno res premalo mastna. Nama je super.

Kak link, kako zgledajo te zadeve?

Skratka, hrana iz teh “cvrtnikov” nima nobene veze s cvrtjem, tudi če jo ti tako imenuješ.

Za sušen krompir ne potrebujemo posebne posode, ki se imenuje “cvrtnik” na vroč zrak, ampak ga lahko izsušimo v navadni pečici z ventilatorjem.

Komu je všeč tako obdelan pomfri, pa nima veze. Vezo ima, da za tako pripravljene jedi ni potrebno kupiti posebne friteze za 100 ali več EUR, ker je to stran vržen denar. Enak efekt dela ventilacijska pečica.

Jaz ga imam in uporabljam in sem zadovoljna. Krompir je pripravljen zelo hitro, ker naprava začne gret na visoki temperaturi takoj, se ne rabi segrevat. Posoda, v katero daš krompir oz. hrano, je manjša, tako da se vse dobro ‘skup drži’ in prepoji, če daš kakšne začimbe, enostavno je vse vmes premešat, samo primeš za roč posode, potegneš ven med samo peko, malo porukaš ter nato vstaviš nazaj, posoda pa ima spodaj mrežo, tako da tisto malo olja, kar ga daš, samo od sebe odteka stran v spodnjo posodo in se ne nabira na hrani. Nato vse skupaj, obe posodi, zabrišeš v pomivalca in vse je spet pripravljeno za novo rundo:)

Meni je ta aparat ful praktičen, cele pečice se mi za peko par krompirjev niti vklapljati ne da. Da o čiščenju niti ne govorim.

Samo jaz sem ljubitelj raznih kuhinjskih pripomočkov in jih tudi vse uporabljam:) Meni vsi dobro služijo in mi skrajšajo čas priprav.

https://www.philips.si/c-m-ho/kuhanje/cvrtnik-airfryer

Govoriš o cvrtniku ali konvekcijski pečici? Ker se mi zdi, kot da opisuješ to zadnje. 🙂 Malo so ji samo spremenili ime, videz in dvignili ceno. Voila, cvrtnik.

Govoriš o cvrtniku ali konvekcijski pečici? Ker se mi zdi, kot da opisuješ to zadnje. 🙂 Malo so ji samo spremenili ime, videz in dvignili ceno. Voila, cvrtnik.
[/quote]

No, se motiš. Kot prvo, znam ločiti med konvekcijsko pečico in cvrtnikom. Imam oboje doma. Na vsak način se hočete eni tule ven metat in dokazovat, kako je vse eno in isto, da bi ja zadovoljili svojo željo po superiornosti in pametovanju. Še ko ljudje povemo, da imamo pozitivne izkušnje s tem, je treba naprej težit. ubogi ego tripi.

In ne, ni vse isto. V konvekcijski pečici sem krompir pekla po uro in več in še ni bil pečen. V cvrtniku je pečen v 15 minutah. Cvrtnik je neprimerno močnejši, učinkovitejši, hitrejši. Ostale praktične lastnosti, ki so meni pomembne, sem opisala zgoraj. Sama imam rada majhne naprave, ki jih postavim na pult. Mnogim to ni pomembno, no, meni je. Pomembno mi je tudi, da lahko celo posodo operem v pomivalcu, brez kakršnegakoli dodatnega čiščenja. zame so to prednosti, komur niso, njegova stvar.

Ni se treba ven metat z neko superiorno kao logiko, kako vse samo vroč zrak piha, samo oblike so drugačne. Ni res. Imam izkušnje s temi aparati, ker jih veliko uporabljam in razlike SO. Prednosti vidim tudi drugje – kot že opisano. Več se mi pa ne da prepucavat, ker so mi takšna pametovanja milo rečeno trapasta. Pustite ljudi na miru, da delijo svoje izkušnje, ne pa da se cinično spravljate na vsako stvar.

No, se motiš. Kot prvo, znam ločiti med konvekcijsko pečico in cvrtnikom. Imam oboje doma. Na vsak način se hočete eni tule ven metat in dokazovat, kako je vse eno in isto, da bi ja zadovoljili svojo željo po superiornosti in pametovanju. Še ko ljudje povemo, da imamo pozitivne izkušnje s tem, je treba naprej težit. ubogi ego tripi.

In ne, ni vse isto. V konvekcijski pečici sem krompir pekla po uro in več in še ni bil pečen. V cvrtniku je pečen v 15 minutah. Cvrtnik je neprimerno močnejši, učinkovitejši, hitrejši. Ostale praktične lastnosti, ki so meni pomembne, sem opisala zgoraj. Sama imam rada majhne naprave, ki jih postavim na pult. Mnogim to ni pomembno, no, meni je. Pomembno mi je tudi, da lahko celo posodo operem v pomivalcu, brez kakršnegakoli dodatnega čiščenja. zame so to prednosti, komur niso, njegova stvar.

Ni se treba ven metat z neko superiorno kao logiko, kako vse samo vroč zrak piha, samo oblike so drugačne. Ni res. Imam izkušnje s temi aparati, ker jih veliko uporabljam in razlike SO. Prednosti vidim tudi drugje – kot že opisano. Več se mi pa ne da prepucavat, ker so mi takšna pametovanja milo rečeno trapasta. Pustite ljudi na miru, da delijo svoje izkušnje, ne pa da se cinično spravljate na vsako stvar.
[/quote]

Hvala za potrditev, da gre kljub temu za konvekcijsko pečico, ampak pač močnejšo in manjšo. 🙂 Cvrtnik je pa samo trženjsko ime za isto stvar v drugačni izvedbi. To je bil ves moj point. S cvrtjem pa še vedno nima nobene zveze in je tako poimenovanje zavajajoče. Pa pardon za dozo realnosti, ki jo dojemaš kot cinizem.

Skratka, hrana iz teh “cvrtnikov” nima nobene veze s cvrtjem, tudi če jo ti tako imenuješ.

Za sušen krompir ne potrebujemo posebne posode, ki se imenuje “cvrtnik” na vroč zrak, ampak ga lahko izsušimo v navadni pečici z ventilatorjem.

Komu je všeč tako obdelan pomfri, pa nima veze. Vezo ima, da za tako pripravljene jedi ni potrebno kupiti posebne friteze za 100 ali več EUR, ker je to stran vržen denar. Enak efekt dela ventilacijska pečica.
[/quote]

Da se še jaz oglasim. Prehranjevalne navade so različne in nekateri imajo krompir v olju, drugi pa ne. Cvrtnik je manjši, priprava hrane je hitrejša in v tem kontekstu je z vsem tudi manj dela. Cvrtnik dela samo 15 min, ni ga potrebno predhodno ogreti, manj je čiščenja kot pri pečici in lažje je čistiti.
Zato nekateri raje uporabljamo ta cvrtnik, kot pečico, fritezo ali na litre olja.

Hvala za potrditev, da gre kljub temu za konvekcijsko pečico, ampak pač močnejšo in manjšo. 🙂 Cvrtnik je pa samo trženjsko ime za isto stvar v drugačni izvedbi. To je bil ves moj point. S cvrtjem pa še vedno nima nobene zveze in je tako poimenovanje zavajajoče. Pa pardon za dozo realnosti, ki jo dojemaš kot cinizem.
[/quote]

Res super, da ti služba dopušča, da se na monu preganjaš s tistimi, ki uporabljajo drugačne izraze kot ti. Ker nekateri ne znate razmišljati širše in se obesite na vsako piko in vejico.

Res super, da ti služba dopušča, da se na monu preganjaš s tistimi, ki uporabljajo drugačne izraze kot ti. Ker nekateri ne znate razmišljati širše in se obesite na vsako piko in vejico.
[/quote]

Dobro, da tebi služba dopušča, da se na monu preganjaš s tistimi, ki opozarjajo samo, da gre za drag nateg. Če rabiš podnapise.

Če pogledamo čisto iz strokovnega stališča, beseda cvrtnik res ni primerna za tole napravo.

Ker cvrtje oz. cvrenje je način priprave hrane v vročem olju. In ocvrt krompir je krompir, ki ga flikneš v vroče olje in tam notri spečeš. Krompirju, ki ga spečeš s pomočjo vročega zraka (v pečici ali v napačno poimenovanem cvertniku), pač ne moreš reči, da je ocvrt.

Tako kot eni za pusta pripravljajo krofe v pečici. Že mogoče, ampak to potem niso krofi, ker definicija krofa je, da je ocvrt v olju. Če jih pečeš v pečici, so pa to buhteljni.

Ker pa je cvrtje označeno za nezdravo in ker stokovna poimenovanja v kulinariki niso mar večini ljudi, proizvajalci to s pridom izkoriščajo in vam po domačo prodajo muda za bubrege.

Pa to nima s kakovostjo in uporabnostjo same naprave nobene veze. In če uporabim analogijo iz medicine gre približno takole, rentgen brez rentgenskih žarkov, za katerega se potem izkaže, da je v bistvu UZ.

Dobro, da tebi služba dopušča, da se na monu preganjaš s tistimi, ki opozarjajo samo, da gre za drag nateg. Če rabiš podnapise.
[/quote]

V službo grem zvečer in bom tam delala. Tole je, za razliko od tebe in tebi podobne, moj prosti čas.
Cvrtnik uporabljam že dolgo. Plačala sem okoli 20 eur, Tefal na neke kupončke. Ravno danes bom spet v njem pekla krompir in tofu. Bo šlo?

Prednosti cvrtnika – enkrat hitrejša priprava v primerjavi s pečico, bolj enakomirno zapečena hrana (recimo, če pečeš krompir, perutnino v pečici, se zapeče le zgoraj, ne pa del, ki se “namaka” v olju, vsaj pri meni, pri tej zadevi na zrak, slednji piha tudi od spodaj, ker so v posodi luknje), hrana se ne cvre na olju, ker pač vse olje steče na dno. Tole so razlike v primerjavi s pečico. Jaz ga zaradi praktičnosti kar uporabljam. V osnovi je pa res na prvi pogled to pač “majhna konvekcijska pečica”, a razlike so, predvesem v dizajnu, tko da ne gre čist za isto stvar pa lahk rečete kar hočete. Imam drugače tudi mini pečico, a od kar imam tega “airfryerja”, jo ne uporabljam več.

V službo grem zvečer in bom tam delala. Tole je, za razliko od tebe in tebi podobne, moj prosti čas.
Cvrtnik uporabljam že dolgo. Plačala sem okoli 20 eur, Tefal na neke kupončke. Ravno danes bom spet v njem pekla krompir in tofu. Bo šlo?
[/quote]

Samo ga boš pekla, a ne? Ne boš ga cvrla?

Samo ga boš pekla, a ne? Ne boš ga cvrla?
[/quote]

In kakšno vezo ima to s temo, kjer se sprašuje o uporabnosti dotične naprave? Jao hahaha

[/quote]

joj dej, a ti je pršlo?
res ste eni mentalno omejeni in totalno ubogi, ko se morate s takimi stvarmi dokazovat.

mimogrede, tvoja omejena pamet ne ve, da so razlike celo med različnimi načini cvrtja, glede na to, ali hrano mešaš ali samo obračaš. V tujih jezikih obstajajo izrazi za to – slovenščina jih itak ne premore, ker slovenček dlje od kislega zelja in klobas tako ne vidi. Za mali slovenski um so pa itak vse novosti ‘brez veze’. Ker šnicel pa krompir se itak lahko skupaj v loncu peče, a ne? Omejen mali um itak nos viha nad vsemi novotarijami, ob tem pa še misli, kako strašno pameten je.

cvretje je že res priprava hrane v olju oz. maščobi – a trendi se spreminjajo. Kot agent se tu sedaj pač uporablja vroč zrak. In samo totalne budale delajo iz tega pikolovsko razpravo – samo v imenu tega, da bo na koncu lahko zadovoljno pripomnil, da je dokazal svoje. S tem da svojega sploh nisi dokazal, ker imajo uporabniki realne izkušnje s tem, ti pa samo eno prazno duvanje. Predvsem rabiš eno konkretno dozo realnost ti – o svoji omejenosti in pomilovanja vrednem ubogem egu.

vrhunec tvojega dne – da je naredil vzporednico med konvekcijsko pečico in cvrtnikom na vroč zrak. In zdaj je zadovoljen. beda duha, preprosto.

Mi imamo večji “cvrtnik” in ga pridno uporabljamo. Res hrana ni mastna kot v navadni fritezi. Ampak jaz vsako stvar namažem z oljem in začimbami (dam “v paco”) in bedrca, perutničke, zrezki vseh sort, krompir so izjemno lepo pečeni in ja , tudi okusni. Notri na hitro popečem tudi kakšne tortilje (le toliko, da se sir povrhu lepo zapeče). Danes prvič poskusim ribe. Je pa res, da se časa ne sme preseči, ker potem je hrana izsušena, ne pečena.

Prednosti vidim ne le v bolj zdravem načinu prehranjevanja, ampak tudi v praktičnosti. Segrevanje ni potrebno, hrana je hitreje spečena, uporabljajo jo lahko malo večji otroci. Čiščenje je izjemno hitro. Vonja po kuhinji je bistveno manj.

Sem pa imela srečo in mašino kupila v Nemčiji (ta veliko, 5 litrsko) za 80€.

Pa dober tek!

Cvrtnik na vroč zrak odsvetujem.Stran vržen denar. Krompir sem pekla pol ure na 200 pa še je bil trd. Če ga kdo hoče, pridam 1 krat uporabljen,danes.Kupljen včeraj.lp

Odgovor na objavo uporabnika
Linni, 07.02.2021 ob 12:10

Cvrtnik na vroč zrak odsvetujem.Stran vržen denar. Krompir sem pekla pol ure na 200 pa še je bil trd. Če ga kdo hoče, pridam 1 krat uporabljen,danes.Kupljen včeraj.lp

Pomfri je popolnoma zanič v cvrtniku. Brez okusa. Zanič.

New Report

Close