Cvrtniki na vroč zrak so natega hrana je kuhana in zanič
Cvrtnik na zrak deluje po principu pečice. Hrana se notri peče in ne cvre. Naziv je res malo ponesrečen, ker gurmani tipa viharc pričakujejo deep fried hrano pečeno na zraku. Verjetno je tako poimenovano zaradi oblike – mrežica, majhnost, itd
Jaz vedno pečem krompir v njem. Narežem na tanko, premešam s samo nekaj kapljicami olja in v 15 min imam pečeno za dva. V tem času se pečica šele segreje. Že samo zato ga imam rada in je stalno na pultu.
Glej zaardi meni kakor ti paše, danes najbolj uživate ob okusu čistih pomij in se sploh ne zavedate, dan je okus dan ljudem z razlogom, ne da ste proti njemu. Saj sami nosite zdravstvene posledice, vaska “zdravoživeča”, je pri 40 že čisto crknjena, le navzven se dela, kako je ona fit. In dejansko taka več ne sme tričetrt tega, kar zdrav človek je, ker ima uničeno že vse.
Dejansko se peče in SUŠI. Hrana ni ocvrta, je pa dejansko izsušena, bolj hrustljava. Enako hrano lahko narediš tudi v navadni pečici, le ventilacijo moraš vklopiti.
Tisti, ki imajo radi ocvrto hrano, v tej posodi ne bodo našli zamenjave, ker hrana pač ni ocvrta. Eni sicer vztrajajo in glodajo izsušen krompir in koščke mesa, drugi poskusijo nekajkrat in jo postavijo nekam v kot ali poskušajo prodati.
Naziv posode je zavajujoč.
Prodajalci dobro vedo, kako zabite so današnje babe in to izkoristijo. Če napišejo cvrtnik na zrak, ne bo nihče babe prepričal, da to sploh ni cvrtnik. Če napišeje čistilnik na suho paro, škoda babi razlagat da suha para ne obstaja. In tako je še s tisočerimi stvarmi, čeprav zajema le osnovno znanje, ki bi moralo bit osvojeno v nižjh razredih osnovne šole, pa ni bilo.
hhahahaha spomnil si me na nekaj iz srednje sole: Profesorica je razlagala, da so delali eksperiment in postavili stojnico na Presernovem trgu. Na stojnici je stala studentka, ki je prodajala vodo brez kalorij. Kupcev oz. kupk ni manjkalo, je rekla. Iz prve vrste se je oglasila ena brihta: Ja kaj? Jaz bi jo tudi kupila.
ne drži kar praviš, ne moreš primerjat klasične pečice, se počasi greje, piha malo, tu je drugače. ene jedi se da odlično pripraviti, krompirček, pečen piščwsnec, bederca, vse v 20 minutah. Ni pa vsak cvrtnik enak, je razlika v velikosti, moči gretja, predpripravljenih programih, ki jij lahko spreminjaš, ampak brez veze govorit takim ki ne verjamejo. sam imam delimano noir 3,5l.
Milan220, 12.11.2021 ob 09:38
VIHARNI ,
umiri se malo in nehaj žaliti, zate so vsi neumni, ki niso enakega mišljenja, prav tako bi lahko kdo rekel to zate.
Samo enkrat sva probala to čudo, krompir se ni spekel ampak je bil nekako izsušeno surov, v glavnem neuporabno, naslednji dan ga je žena prodala sodelavki , ona ima sedaj dva in ne more prehvaliti gurmanskih užitkov, je pa res da slednja najbrž sploh ne ve kaj je hrana , ko pa še meso kupuje v Evrospinu.
Javno povedano, 12.11.2021 ob 10:01
Samo enkrat sva probala to čudo, krompir se ni spekel ampak je bil nekako izsušeno surov, v glavnem neuporabno, naslednji dan ga je žena prodala sodelavki , ona ima sedaj dva in ne more prehvaliti gurmanskih užitkov, je pa res da slednja najbrž sploh ne ve kaj je hrana , ko pa še meso kupuje v Evrospinu.
Krompir se speče popolnoma v redu. Razen če ga seveda ne nabašeš preveč.
No ja, ni to to….mogoče če bi res kupu kkšn tefal za 250 eur, ne pa te pokalce za 70 …
Sposodili od mame za test, moja sploh ni bla navdušena….
Bi sprejek kompromis, glede na to, da zadava ni tok mastna( kao bolj zdrava).
Pa prav moja, da pol isti drek, če v pečic peče….
Pa da tiste parktat, k se pohanje je, da je tako okusno, kot mora biti, četudi ni zdravo….bom pa 5 peres domače solate več pojedu, da zbalansiram.
Ostajamo pri fritezi..
Covid 2021 LE, 13.11.2021 ob 01:20
No ja, ni to to….mogoče če bi res kupu kkšn tefal za 250 eur, ne pa te pokalce za 70 …
Sposodili od mame za test, moja sploh ni bla navdušena….
Bi sprejek kompromis, glede na to, da zadava ni tok mastna( kao bolj zdrava).
Pa prav moja, da pol isti drek, če v pečic peče….
Pa da tiste parktat, k se pohanje je, da je tako okusno, kot mora biti, četudi ni zdravo….bom pa 5 peres domače solate več pojedu, da zbalansiram.
Ostajamo pri fritezi..
Če delaš obrok samo za enega, se bolj splača zagnat ta cvrtnik kakor pa celo peč.