Da ne pozabimo!!!
boss kaj pa praviš na to, da med vojno pobijanje talcev ni bilo prepovedano, celo število je bilo določeno! Za enega nacističnega vojaka so pobili tudi do 100 talcev(ki so bili največkrat civilisti, ženske otroci, starčki), da ne govorim če je bil ubit nacist s činom!!! kje so danes te kosti, so našli vse, ali so obležali ravno tako v jamah!!!
ali pa je to čas vojne in se zločini ne morejo miriti s povojnimi poboji??kaj praviš???
aha, ko bi moral odgovoriti, kar ti ne diši, sem pa idiot, tudi prav.
Kje pa si mi zastavil kakšno vprašanje???
po kakšni metodi, poglej si naslov teme, če kdo želi speljati temo stran, to prav gotovo nisem jaz!!! medvojni in povojni čas se navezujeta in to ni prav nobeno mešanje!!!!
no sedaj mi pa lahko odgovoriš na vprašanje!!!!
BOSS, ma kaj ti veš kaj bluziš??? To je bilo pri določenih tudi v vojni leta 1991 in ne kokodakaj! Sicer to različno imenujejo, ampak v temelju je to isto. Psihične težave po vojni, želja po krvi, ubijanju nemir.
Tudi med vojno 1991 leta je možakarju “odpovedalo” in je bil odstranjem iz enote in odpeljan po zdravniško pomoč! Tako da se le še malo uči in vprašaj kaj mamico!
Re: Da ne pozabimo!!!
Napisal: boss ()
Datum: 11.03.2009 13:51
kdo če sploh kdo bi po tvoje moral odgovarjati za povojne dogodke. Naročnik, izvajalec, nihče?
Sem odgovoril?[/quote]
eh boss, nad teboj sem že obupala, res!!! Od mene terjaš odgovore, ki jih sam poznaš, sam pa se jih izogibaš kot mačka vreli kaši, tudi prav!!! Veš ampak jaz v nasprotju od tebe se ne bojim odgovoriti, zato ti bom tudi sedaj:
tisti, ki je kriv!!! če ga bodo našli in če je sploh še živ, seveda tisti ki je dal komando (seveda če bodo ugotovili od kje je prišla, beri BOOMa v eni drugi temi), ne moreš pa zahtevati da za nekaj odgovarja režim (kako sploh naj bi), ali pa partizani in udeleženci NOB, še manj pa da se krivi cel narod!!!
no sedaj ko sem ti odgovorila jaz, pa lahko še ti meni!!!evo te ponovno sprašujem:
————————————————————————-
boss kaj pa praviš na to, da med vojno pobijanje talcev ni bilo prepovedano, celo število je bilo določeno! Za enega nacističnega vojaka so pobili tudi do 100 talcev(ki so bili največkrat civilisti, ženske otroci, starčki), da ne govorim če je bil ubit nacist s činom!!! kje so danes te kosti, so našli vse, ali so obležali ravno tako v jamah!!!
ali pa je to čas vojne in se zločini ne morejo miriti s povojnimi poboji??kaj praviš???
Motiš se. Streljanje talcev je prepovedano in to kar so počeli Nemci je vojni zločin.
So pa tud tu na forumu še taki, ki ta nemški zločin opravičujejo in krivdo zanj valijo na komuniste, le na koga bi drugega.[/quote]
maš prav, po mednarodnem pravu je to zločin, a Nemčija se ni zavezala in zato takoj po okupaciji razglasila pobijanje talcev v primeru neposlušnosti ali kakršnega koli nasilja!!!(sem malo nerazumljivo napisala, ja kot bi bila dovoljena iz strani mednarodnega prava)
več imaš tule:
http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=nem{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ki+vojni+kodeks+o+pobijanju+talcev&hpage=web&qpts=15&rn=18382702
Zgodovinar, Dr. Boris Mlakar
Veliko zlo okupatorjev je streljanje talcev. Je bilo to popolnoma v nasprotju z mednarodnim pravom?
Ne, nekatera določila Haaških konvencij dovoljujejo tudi to. Pomembno pa je sorazmerje. Nemški generali iz Srbije so bili v Nuernbergu obsojeni, ne zato, ker bi streljali talce, ampak zato, ker so streljali sto Srbov za ubitega Nemca, na Gorenjskem je bilo recimo to razmerje pet, včasih deset proti ena. Okupacijska oblast ima svoje pravice, da vzdržuje red in mir. Ko so ga partizani ogrožali, ko so napadali nemške vojake iz zasede tako, da se ti niso mogli braniti … Ameriški sodnik v Nuernbergu je izrecno povedal, da je v dani situaciji v Srbiji nemški general imel pravico streljati talce.
———————————————————————-
kolikor razumem, naj bi bilo dovoljeno tudi to, po nekaterih določilih, očitno pa je obstajal nek limit!!!
@ninej, streljanje CIVILISTOV JE NAJHUJŠI VOJNI ZLOČIN!
Re: Da ne pozabimo!!!
Napisal: boss ()
Datum: 11.03.2009 13:51
kdo če sploh kdo bi po tvoje moral odgovarjati za povojne dogodke. Naročnik, izvajalec, nihče?
Sem odgovoril?[/quote]
eh boss, nad teboj sem že obupala, res!!! Od mene terjaš odgovore, ki jih sam poznaš, sam pa se jih izogibaš kot mačka vreli kaši, tudi prav!!! Veš ampak jaz v nasprotju od tebe se ne bojim odgovoriti, zato ti bom tudi sedaj:
tisti, ki je kriv!!! če ga bodo našli in če je sploh še živ, seveda tisti ki je dal komando (seveda če bodo ugotovili od kje je prišla, beri BOOMa v eni drugi temi), ne moreš pa zahtevati da za nekaj odgovarja režim (kako sploh naj bi), ali pa partizani in udeleženci NOB, še manj pa da se krivi cel narod!!!
no sedaj ko sem ti odgovorila jaz, pa lahko še ti meni!!!evo te ponovno sprašujem:
ali pa je to čas vojne in se zločini ne morejo miriti s povojnimi poboji??kaj praviš???[/quote]
No pa še jaz odgovorim tebi.
O tem kar vprašuješ je znano, da je kršitev vseh zakonov, ki so si jih ljudje izmislili za kvazi viteško bojevanje. Za ta dejanja se odgovarja pred sodišči ( kdo? izvajalec? tisti ki izbere? tisti ki izda ta ukaz? sistem? ). Za večino tako usmrčenih se ve kje so pokopani saj je v večini primerov za to poskrbel kar izvajalec sam. Ti ljudje imajo ime in datum smrti, vse to kar manjka kostem ki jih sedaj odkopavajo.
Tako, upam da sem ti odgovoril čeprav ti na moje nisi in se vlečeš ven. Če boš to prebrala boš našla novo vprašanje ki pa ti bo pomagalo odgovoriti še na staro vprašanje.
ninej,…. “kje so danes te kosti, so našli vse ali …”.
Kot mi je znano za kostnico na Urhu, so tam tisti umorjeni, ki so bili umorjeni v času vojne od bele garde in pokopani v tamkajšnem gozdu in 300 med vojno padlih partizanov, za katere so vedeli partizani, kje so jih po gozdovih pokopani in so bili prenešeni iz teh krajev v to kostnico.
ali pa je to čas vojne in se zločini ne morejo miriti s povojnimi poboji??kaj praviš???[/quote]
O tem kar vprašuješ je znano, da je kršitev vseh zakonov, ki so si jih ljudje izmislili za kvazi viteško bojevanje. Za ta dejanja se odgovarja pred sodišči ( kdo? izvajalec? tisti ki izbere? tisti ki izda ta ukaz? sistem? ). Za večino tako usmrčenih se ve kje so pokopani saj je v večini primerov za to poskrbel kar izvajalec sam. Ti ljudje imajo ime in datum smrti, vse to kar manjka kostem ki jih sedaj odkopavajo.
Tako, upam da sem ti odgovoril čeprav ti na moje nisi in se vlečeš ven. Če boš to prebrala boš našla novo vprašanje ki pa ti bo pomagalo odgovoriti še na staro vprašanje.[/quote]
pa hudiča boss, saj nihče ni proti dostojnemu pokobu in obeležjih!!!
ne vsi talci pa res nimajo grobov niti imen, niti datuma smrti!!!
torej po tvojem odgovoru sklepam, da se zločini nad talci (otroci, ženke in starčki)ne morejo miriti s povojnimi poboji(za katere se ve kdo so bili in bi si s sodbo prihranili tole prerekanje)
a tist zadnji post je zame, od tebe, hmmmm težko verjamem, ali si pa res že popolnoma na koncu z živci!!!:)
Tako, upam da sem ti odgovoril čeprav ti na moje nisi in se vlečeš ven. Če boš to prebrala boš našla novo vprašanje ki pa ti bo pomagalo odgovoriti še na staro vprašanje.[/quote]
pa hudiča boss, saj nihče ni proti dostojnemu pokobu in obeležjih!!!
ne vsi talci pa res nimajo grobov niti imen, niti datuma smrti!!!
torej po tvojem odgovoru sklepam, da se zločini nad talci (otroci, ženke in starčki)ne morejo miriti s povojnimi poboji(za katere se ve kdo so bili in bi si s sodbo prihranili tole prerekanje)
a tist zadnji post je zame, od tebe, hmmmm težko verjamem, ali si pa res že popolnoma na koncu z živci!!!:)[/quote]
Hm, ninej, pa si ti čisto prepričana da si prebrala kaj sem napisal? Ker , glede na tvoj odgovor, močno dvomim da si to storila. V mojem pisanju teh laži in podtikanj ki mi jih pripisuješ ni nikjer videti. Potrudi se brati napisano ne pa da si izmišljuješ. In ninej, odgovora še vedno nisem dobil.
Kateri post pa imaš v mislih?
hahaha boss, tebe pa rez že mal živčki, kaneda!!! Nikar se ne splača, se spomniš nasveta Andreje, da je ta forum samo za tiste, ki imajo železne živce, drugi se ga naj na široko izogibajo!!!:))))
aha, vsi ki malo drugače razmišljajo kot ti so ninej!!! Vprašaj Primoža, ti bo povedal ima moje dovoljenje!!!
na ga še enkrat, ker si ga očitno spregledal, če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj!!!
—————————————————-
—————————————————————
Še enkrat te vprašujem kdo ninej, tisti ki izvaja? ki izbira? ki je izdal ukaz? Mislim da je vprašanje dovolj enostavno napisan da boš lahko odgovorila.
Postavila si vprašanje če je bila plenica namenjena tebi in sem ti odgovoril komu je šla. Če se ti prepoznaš v vsakem napadu kot domnevna žrtev pa začni jemati antidepresive da boš bolj pomirjena. Odgovor ninej.
Še enkrat te vprašujem kdo ninej, tisti ki izvaja? ki izbira? ki je izdal ukaz? Mislim da je vprašanje dovolj enostavno napisan da boš lahko odgovorila.
Postavila si vprašanje če je bila plenica namenjena tebi in sem ti odgovoril komu je šla. Če se ti prepoznaš v vsakem napadu kot domnevna žrtev pa začni jemati antidepresive da boš bolj pomirjena. Odgovor ninej.[/quote]
pa hudiča boss, a ti ne znaš brat,a me sam zezaš!!!
evo ti še enkrat: “tisti, ki je kriv!!! če ga bodo našli in če je sploh še živ, seveda tisti ki je dal komando (seveda če bodo ugotovili od kje je prišla, beri BOOMa v eni drugi temi)”
hahaha, domnevna žrtev, kako prikladno za tole temo!!!
nič bat zame, a drugač pomagajo???
zdej pa res čakam tvoj odgovor na moje vprašanje, če mi ga ne daš, ga tudi od mene več ne dobiš, a prov!!!
ej boss ja še nekaj, kaj če se izkaže da so v tej jami ustaši, je potem pravilno da se jim naši politiki klanjajo? Ali bi bilo bolje da počakajo, da forenziki opravijo svoje!?!
na malo za osvežitev spomina, kaj so počeli med vojno!
http://www.youtube.com/watch?v=qdWjClIM0Dw&feature=related
KOMUNIZEM IN KOMUNISTI