Da ne pozabimo!!!
Stalinovi boljševiki so prevarali slovenski narod s tem,da so svojo komunistično revolucijo enačili z narodno osvobodilno borbo,anti komunizem pa kot fašizem !!! Malo smešno pa je kako se nekateri smpatizerji komunističnega bloka imajo za zmagovalce,če ravno se je tako imenovani komunistični blok sesul v celi evropi do tal.Treba je pač sprejeti poraz ideologije,ki se je simpatizrji levice nikakor nemorejo otrest.!!!TOREJ-VAŠA IDEOLOGIJA JE DOŽIVELA TOTALNI PORAZ IN SE JE TREBA HOČEŠ ALI NOČEŠ SPRIJAZNITI.NI VEČ MIZICE POGRNI SE !!! PAMET V ROKE !!!
VALOVI- če misliš kaj napiši drugače pa pojdi raje malo počivat. Nihče, mogoče razen tebe ni toliko neumen, da moraš 100 krat prilepiti isti tekst! V zadnjem času sem prbral ogromno forumov pa ni nihče hvalil komunizma,razen tebe, drugo pa ja pokvarjeno probračanje zgodovine!
Ampak ne pozabite, da je Kitajska država z največjim b.proizvodom-trenutno.
Še anekdota ki veliko pove:
Sin pride iz šole in pravi očetu kako so se učili o komunistih in ga vpraša: ” oče ali so bili komunisti res rdeči?” Oče odgovori: ” Sine, zlati so bili zlati!”
LP!
Še enkrat te vprašujem kdo ninej, tisti ki izvaja? ki izbira? ki je izdal ukaz? Mislim da je vprašanje dovolj enostavno napisan da boš lahko odgovorila.
Postavila si vprašanje če je bila plenica namenjena tebi in sem ti odgovoril komu je šla. Če se ti prepoznaš v vsakem napadu kot domnevna žrtev pa začni jemati antidepresive da boš bolj pomirjena. Odgovor ninej.[/quote]
pa hudiča boss, a ti ne znaš brat,a me sam zezaš!!!
evo ti še enkrat: “tisti, ki je kriv!!! če ga bodo našli in če je sploh še živ, seveda tisti ki je dal komando (seveda če bodo ugotovili od kje je prišla, beri BOOMa v eni drugi temi)”
hahaha, domnevna žrtev, kako prikladno za tole temo!!!
nič bat zame, a drugač pomagajo???
zdej pa res čakam tvoj odgovor na moje vprašanje, če mi ga ne daš, ga tudi od mene več ne dobiš, a prov!!!
ej boss ja še nekaj, kaj če se izkaže da so v tej jami ustaši, je potem pravilno da se jim naši politiki klanjajo? Ali bi bilo bolje da počakajo, da forenziki opravijo svoje!?!
na malo za osvežitev spomina, kaj so počeli med vojno!
http://www.youtube.com/watch?v=qdWjClIM0Dw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WziqGW-o7Zo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CXfn4xFAbOs&feature=related%5B/quote%5D
Ninej, a veš kaj je odgovor na vprašanje? Vprašal sem te kdo je kriv! Preprosto vprašanje preprost odgovor. Ni mi treba limati nobenih linkov le odgovori mi, prosim.
Krivi za poboje so sedelavci okupatorja. A se jim je bilo treba spetčat s Hitlerjem? A niso vedli, da jih bo za izdajo domovine čakala kazen?[/quote]
Zanimivi, da ko prababi nima odgovora se oglasi takoj ninej. Ko mi sedaj ninej ne ve odgovoriti se oglasi pa megaboj. NO na žalost pa tudi ti nisi odgovoril na zastavljeno vprašanje. To vprašanje sem zastavil v dveh različnih temah za dve različni strani v vojni. Mogoče pa si boš ti vzel čas in mi odgovoril.
Krivi za poboje so sedelavci okupatorja. A se jim je bilo treba spetčat s Hitlerjem? A niso vedli, da jih bo za izdajo domovine čakala kazen?[/quote]
Zanimivi, da ko prababi nima odgovora se oglasi takoj ninej. Ko mi sedaj ninej ne ve odgovoriti se oglasi pa megaboj. NO na žalost pa tudi ti nisi odgovoril na zastavljeno vprašanje. To vprašanje sem zastavil v dveh različnih temah za dve različni strani v vojni. Mogoče pa si boš ti vzel čas in mi odgovoril.[/quote]
Na vprašanje kdo je kriv za poboje sem odgovoril da sodelavci okupatorja.
A ni dovolj jasen odgovor? Ali si imel kako drugo vprašanje v mislih?
Ninej sem vprašal kdo je kriv , izvajalec ( strelski vod ), oficir ki poveljuje vodu, oficir ki je izbral osebe, oseba ki je določila kvoto oseb… Isto vprašanje je bilo postavljeno za streljanje talcev med vojno in za streljanje domobrancev po vojni. Njen edini odgovor je bil tisti ki je kriv. Mene pa zanima kje se začne ta krivda po njeni oceni.
Tud Trobec je bil pred desetletji obsojen na smrt. Sodbe sicer niso izvršili, ampak že si zamislimo da bi ga ustrelili, kdo bi bil kriv za njegovo smrt? parlament ki je sprejel zakone, sodnik, ki ga je obsodil, predsednik, ki ga ni pomilostil, odvetnik, ki ga je slabo branil, sodišče, ki ga je obsodilo al kar sam, ker je ubil tistih nekaj žensk?
če ti plačaš kazen, ker si prehitro vozil bodo vsi vedli povedat, da si kriv sam. Zakaj bi bilo pri povojnih pobojih drugače?
boss sedaj pa res nehaj, sem ti dvakrat odgovorila in ne mislim več, sedaj čakam samo še na tvoje odgovore meni, če si jih sposoben dat, drugače bodi lepo tiho!!!
evo ti ga še enkrat pripopam, pa prosim če nehaš s vojim posiljevanjem, ker si že skrajno zoprn.
———————————————
evo ti še enkrat: “tisti, ki je kriv!!! če ga bodo našli in če je sploh še živ, seveda tisti ki je dal komando (seveda če bodo ugotovili od kje je prišla, beri BOOMa v eni drugi temi)”
————————————————————
kar se pa Prababi tiče, edina pametna, ki se noče več oglašat na te tvoje večne provokacije, ki človeka silijo na bruhanje!!!!
no kaj praviš, bi morali počakati s klanjanjem žrtvam Barbarinega rova, da najprej forenziki sploh ugotovijo kdo je tam, pa malo si poglej linke, bi ti koristilo!!!???
Tud Trobec je bil pred desetletji obsojen na smrt. Sodbe sicer niso izvršili, ampak že si zamislimo da bi ga ustrelili, kdo bi bil kriv za njegovo smrt? parlament ki je sprejel zakone, sodnik, ki ga je obsodil, predsednik, ki ga ni pomilostil, odvetnik, ki ga je slabo branil, sodišče, ki ga je obsodilo al kar sam, ker je ubil tistih nekaj žensk?
če ti plačaš kazen, ker si prehitro vozil bodo vsi vedli povedat, da si kriv sam. Zakaj bi bilo pri povojnih pobojih drugače?[/quote]
Ne vem, no. Gre za lestvico odgovornosti v sistemu vodenja/poveljevanja. V primeru ki si ga ti podal pa tega ni, je vse v eni osebi.
Pa zakaj mešaš teme? Sicer pa tvoj odgovor Kaže na to, da so po vojni streljali nedolžne. Saj so pobili osebe ki so izvajale ne pa osebe ki so poveljevale oz. dale ukaz za kolaboracijo. Zato ninej, sem ti isto vprašanje postavil na dveh različnih temah ki jih ti kar naprej mešaš med seboj.
Kar se tiče polaganja vencev še posebej tujih delegacij je za mene popolnoma nesprejemljivo in bi bilo to potrebno prepovedati ne pa da se hrvatom leze v rit. Za to tudi pozdravljam odločitev Türka, da bo to storil šele po koncu preiskave.
Upam da si zadovoljna z odgovorom ker jaz s tvojim nisem.
aha zanima te kje se začne krivda pobijanja med vojno in po njej, ja le kje, najbrž dobro veš kdo jo je začel (če ne se najprej začni izobraževat o WWII) kdo se je pridružil tistemu, ki je želel to deželo narediti spet nemško, verjetno tudi, kdo je hujskal verne slovence proti svojemu ljudstvu, tudi ali ne!? Ne delaj se bedaka, dobro veš da je vsaka vojna kruta in ni vojne brez žrtev, kaj sploh hočeš dokazat s svojimi veleumi, hja morda da je za vse kriva miniaturna KPS na našem ozemlju!
začni brati zgodovino vsaj od leta 1935 dalje, morda ti bo kaj več jasno! Malo si preberi vojno pravo, pa ti bo še bolj jasno! Malo se pozanimaj o psiholoških učinkih vojne na ljudi, morda ti pa le postane kaj jasno!!!
če tega nisi sposoben, je pa zate najbolje, da prekineš vsako debato okoli medvojnih in povojnih pobojih! Namreč ne ločiš vzroka in posledice in to je največji problem tistih, ki kujejo politični dobiček na račun vseh grozot ki so se dogajale med vojno in po njej. Žalostno toda resnično!!!
[/quote]
Pa zakaj mešaš teme? Sicer pa tvoj odgovor Kaže na to, da so po vojni streljali nedolžne. Saj so pobili osebe ki so izvajale ne pa osebe ki so poveljevale oz. dale ukaz za kolaboracijo. Zato ninej, sem ti isto vprašanje postavil na dveh različnih temah ki jih ti kar naprej mešaš med seboj.
Kar se tiče polaganja vencev še posebej tujih delegacij je za mene popolnoma nesprejemljivo in bi bilo to potrebno prepovedati ne pa da se hrvatom leze v rit. Za to tudi pozdravljam odločitev Türka, da bo to storil šele po koncu preiskave.
nič ni potrebno prepovedati, saj lahko vidimo, kam pes taco moli, ko niti ne vemo kdo so ti pobiti!!!ostalo pa imaš zgoraj!!!
aja še to, kaj misliš, koliko uniformiranih ustašev, bi dobilo oprostilno sodbo, če bi se jim sodilo??? Vzrok pa poišči sam, nekaj jih je tudi v mojih linkih!!!
nič ni potrebno prepovedati, saj lahko vidimo, kam pes taco moli, ko niti ne vemo kdo so ti pobiti!!!ostalo pa imaš zgoraj!!!
aja še to, kaj misliš, koliko uniformiranih ustašev, bi dobilo oprostilno sodbo, če bi se jim sodilo??? Vzrok pa poišči sam, nekaj jih je tudi v mojih linkih!!![/quote][/quote]
Vprašal sem za tvoje mnenje a si žal le marioneta brez svojega jaza. Link me ne zanima, le tvoje mnenje je tisto kar me pri vsej stvari zanima. saj za to gre na forumih, a ne!
aha zanima te kje se začne krivda pobijanja med vojno in po njej, ja le kje, najbrž dobro veš kdo jo je začel (če ne se najprej začni izobraževat o WWII) kdo se je pridružil tistemu, ki je želel to deželo narediti spet nemško, verjetno tudi, kdo je hujskal verne slovence proti svojemu ljudstvu, tudi ali ne!? Ne delaj se bedaka, dobro veš da je vsaka vojna kruta in ni vojne brez žrtev, kaj sploh hočeš dokazat s svojimi veleumi, hja morda da je za vse kriva miniaturna KPS na našem ozemlju!
začni brati zgodovino vsaj od leta 1935 dalje, morda ti bo kaj več jasno! Malo si preberi vojno pravo, pa ti bo še bolj jasno! Malo se pozanimaj o psiholoških učinkih vojne na ljudi, morda ti pa le postane kaj jasno!!!
če tega nisi sposoben, je pa zate najbolje, da prekineš vsako debato okoli medvojnih in povojnih pobojih! Namreč ne ločiš vzroka in posledice in to je največji problem tistih, ki kujejo politični dobiček na račun vseh grozot ki so se dogajale med vojno in po njej. Žalostno toda resnično!!![/quote]
Sedaj pa lepo še enkrat od začetka preberi najino dopisovanje, da boš razumela vprašanje. Šteje pa tvoje mnenje zato je tudi forum da ga poveš. Upam da ga bom kdaj dočakal.
Zanimivi, da ko prababi nima odgovora se oglasi takoj ninej. Ko mi sedaj ninej ne ve odgovoriti se oglasi pa megaboj. NO na žalost pa tudi ti nisi odgovoril na zastavljeno vprašanje. To vprašanje sem zastavil v dveh različnih temah za dve različni strani v vojni. Mogoče pa si boš ti vzel čas in mi odgovoril.[/quote]
boss,
res je že čas, da nehaš postavljati bedasta vprašanja. Tebi bi jaz lahko odgovarjala, pa je škoda časa za tvoja brezplodna vprašanja, ko nikomur ne koristijo.
Raje opravljam dela, ki so koristna drugim.
Priporočam ti, da se posvetiš kakšnemu koristnemu delu, ne da čepiš ves dan na forumu.
Beri tudi Nedeljski dnevnik, 22. marca 2009, stran 14, 15,
– Nedokončane zgodbe temne straani zgodovine
– Jezuiti – skrivna vojska papeštva, stran 35.
Zanimiva tema, še posebno za tebe. Pa še več zanimivega pisanja je v Nedeljcu.
In Še:
Tukaj ti popam še link, beri knjigo “Jezuiti”, ima 264 strani, tretje poglavje,
stran 203 -223, lahko prebereš v linku, sicer pa ni draga, tistih 21,04 €vra boš že reskiral, da se malo poučiš o zgodovini. Pa še kup drugih knjiig je, ko lahko prebereš nekaj strani vsebine.
http://www.ciceron.si
boss,
res je že čas, da nehaš postavljati bedasta vprašanja. Tebi bi jaz lahko odgovarjala, pa je škoda časa za tvoja brezplodna vprašanja, ko nikomur ne koristijo.
Raje opravljam dela, ki so koristna drugim.
Priporočam ti, da se posvetiš kakšnemu koristnemu delu, ne da čepiš ves dan na forumu.
Beri tudi Nedeljski dnevnik, 22. marca 2009, stran 14, 15,
– Nedokončane zgodbe temne straani zgodovine
– Jezuiti – skrivna vojska papeštva, stran 35.
Zanimiva tema, še posebno za tebe. Pa še več zanimivega pisanja je v Nedeljcu.
In Še:
Tukaj ti popam še link, beri knjigo “Jezuiti”, ima 264 strani, tretje poglavje,
stran 203 -223, lahko prebereš v linku, sicer pa ni draga, tistih 21,04 €vra boš že reskiral, da se malo poučiš o zgodovini. Pa še kup drugih knjiig je, ko lahko prebereš nekaj strani vsebine.
http://www.ciceron.si[/quote%5D
Lepo , da si se po dolgem času zopet oglasila. Vprašanje pa je primerno zapisu spoštovane ninej. Lahko tudi ti odgovoriš, tokrat v obrnjeni vlogi, ti kot njena odvetnica.
Hvala za predlagan izbor knjig. Da pa ne boš brala samo takšnih knjig pa si preberi še zgodovino Pleterskih menihov predvsem njihovo medvojno delovanje.
ninej, pišeš o vzroku in posledici in tako, pa lahko še bolj trdiš, da ne in, da to obsojaš, opravičuješ povojne poboje. Res žalostno je tvoje prepričanje, da se danes na storjenih zločinih komunistične partije kuje politični dobiček, tako razmišljaš. Tisoče trupel, ki bodo končno enkrat v miru počivala in delo ljudi, ki so dolžni nam državljanom o tem poročati, označiš za kovanje političnega dobička.
Bila bi odlična članica ZK. Takoj, v sami kali je vse, kar je moralno in etično potrebno zatreti.
dej vzem v roke kakšno knjigo, ki govori o psihologiji človeka, ali pa še boje še enkrat si preberi!!!!:)
http://tommb.blog.siol.net/2007/09/25/da-ne-pozabimo-okupatorjevo-nasilje-v-2-svetovni-vojni/