Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Da se pofočkam …..

Da se pofočkam …..

Dobro jutro, prijatelji!
Oglašam se toliko, da se pofočkam, potem
hitim naprej – v delo. Dokler me vročina ne
premaga.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

P.S.:
Pri naši farni cerkvi že vabi zvon k
jutranji maši. Oh, kako lepo zvoni, kako
domač se mi je to jutro zazdel njegov klic …..
Milo se mi je storilo, ko me je spomin ponesel tja v otroštvo. Takrat nas je mati ob osmi uri “vrgla” iz postelje, nas umila in nas oblekla v “ta k mašni” gvant, potem pa smo odšli v cerkev; otroci smo morali sedeti v prvih vrstah, starejši so pazili na naše klepetanje in naše norčije. Kdo bi se takrat, ko smo se gledali, kako je kdo oblečen in potiho tuhtali, kdaj bo maše konec, le kdo bi takrat lahko bil miren in tiho in se posetil bogoslužju tako, kot bi moral. Kdo je takrat s srcem znal prositi Njega za pomoč? Oh, deca, kakršna smo bili, smo imeli v mislih le tisto nedejsko kosilo, tisti prijetni vonj po topli juhi, tisti vonj po praženem krompirju z veliko čebule in malček rdeče paprike in …. tisti mali košček mesa iz juhe…. uf, to ti je bilo kosilo, to! Celo stopnišče je dišalo po nedelji, ko smo prihajali od maše. In je mama vprašala: “Kaj je danes govoril župnik pr pridigi?” O moj ljubi Jezus, kdo pa je poslušal župnika in njegovo dolgooooo pridigo, ko se je pa doma kuhala juhica? Nekaj smo sicer spravili iz sebe, tako, mimogrede, nekaj malega smo uspeli slišati, potem pa smo stekli k štediniku in odkrivali lonce in ….. od same slasti zaprli oči in zasanjali …. Jej, jej, kako so bile takrat nedelje lepe, kako prečudovit okus je imel korenček iz juhe ….. kako ….. Da, nedelje in klic farnega zvona k nedeljski maši …….

Koga naj zaprosim, da mi povrne te lepote, ki so tako živi v spominu, koga naj zaprosim za samo še eno tako nedeljo?

Prijatelji, dobro in lepo dišeče nedeljsko jutro vam želim.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Eno zares lepo jutro Mariči, ma smo kasni danes, samo je bilo včeraj res tako hudo vroče, pa sem se pozno zvečer odvlekla v bazen..kako dolgo nisem uporabila možnosti nočnega kopanja…pa malo glasbe….in bilo je lepo..pač izjema…
Drugače pa, ja, spomini nedeljskih kosil..so mi privreli na plan ta hip, ko si me ti opomnila na to…
yap, ker sem bila v rejniški družini, tam ni bilo navade, juhica pa tenstan krompir, marveč piščančji file ( ta beli mesek imam rada še danes) pa pomfri, pa bilo je lepo. Kasneje pri moji mami je laufal ta pražen krompir in mesek iz župce, ampak tam ni bilo več lepo…
Tako je to !

Ali mi lahko pojasniš8ali kdo drug)kaj pomeni izraz…pofočkati?

--------------------------------------------------------------------------------------------- Nič delati je bolje,kot z mnogo truda nič doseči!

Lepo pozdravljen Lisjak!

Napisati ” pofočkati ” se, pomeni, da potapkaš z tačko po zidu in rečeš ena , dva, tri zame. Kar na nek način pomeni, da si prisoten, da si tukaj z nami. Izhaja iz neke otroške igre, ko smo se kot oroci šli skrivalnice, in ko nas tisti, ki nas je iskal še ni odkril, smo hitro to izkoristili in se pofočkali na zid. Kar naj bi veljalo tukaj smo !

no, to je moja razlaga :)))

lp, zajček

Hvala zajček za prijazno pojasnilo.Res nisem vedel.kako smo mi temu rekli v igri pa se ne spomnim več.

--------------------------------------------------------------------------------------------- Nič delati je bolje,kot z mnogo truda nič doseči!

Ja, Lisjak, bilo mi je v veselje :))
Veš, verjamem ti, da si pozabil. Toliko iger je bilo v našem otroštvu, nekaterih se spomnem šele sedaj, ko vidim ta ” mlade “, ko skačejo ristanc, hehe, kako hecna beseda, no pa še kake druge stvari…

Prijetno nedeljo ti želim in kup dobre volje…

Ps: Pa dobro kosilo :)))

Čau, zajček

oooo tud jest se pofočkam..en dva tri zamene..hehe
OOO ste pridni…lepo nedeljo vsem..Lisjak pa ja ne delaš? aa? A ti od doma takole tap-tap??
Zajči uuu tud jest bi zvečer takole plavala..uu a nekaj zaupam..čist v stilu muce bo a prau? No tkole eno mojo tisto poljubljanje v dežju že veste..no druga taka pa je….hmm nočno kopanje z mojim ljubijem khm…v jezeru aha v jezeru ponoči pa nobene flikce na sebi..tko!
Počasi boste spoznali,da sem en velik romantični sanjač,ki ima še ogromnoo takih malih lepih neizpoljnjenih želja-užitkov….Enkrat bo že….TKO!!!

MARIJA ja nedeljsko kosilo,,dobro se spomnim,čeprav takih kosil in občutij nisem imela.Poznam jih dobro..od pripovedovanja moje mame in očeta.Ampak več kljub vsemu sta mi ogromno tega vsadila v srce in tudi navsezadnje dajala nam otrokom.Ja zato lahko rečem,da je nedelja tudi pri nas imela en poseben vonj…Prav tako se je jutro začelo z nedeljsko mašo..in nadaljevalo v stilu pravega druzinskega praznika.Doma ,na radiju čestitke,kuhanje kosila (MMM kako je tudi pri nas vedno dišalo)..predvsem pa je bilo ogromno smeha veselja..In zato tudi jaz ne boš verjela rada pričaram nekaj takega lepega vzdušja svojim..Pravzato ponavadi zelo rada v nedejah poslušam te čestitke,saj me vračajo v otroštvo… Ja prav tista goveja muzika kot eni pravijo…v meni vzbudi toliko lepega..zato jo včasih navijem do FULLA…..Bemti..zato a živim za te drobne majhne užitke….To mi je vse…

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

hmmm ku kuuuuu…tako nevihta je tu! Malo dežja..pa gremo naprej? Kje ste vsi..še zajček modro molči..se ježek nekje v hladu z vincem hladi….a mišona pa kar ni in ni….šmrc..šmrc
Se muca sprašuje in čudno ji je,ker vsi ste nekam poskrili se! Le kje le kje,zdaj Lili ,le kje čepi,se Jani v vodi hladi,Pa brusmean sigurno se kje na obali smeji…
Nikitka se naša s sladoledkom masti ,naš Adam pa bohve kje se mudi…Pa Naša Marička,Lisjak in še kdo…o gmajnica naša le pridite vkup, da nam bo vsem lepo!!! Tako….
Popoldanska pofočkarija je za mano..cmok in juhej..v nove zmage!****

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

….. halo, halo, zajček v osami joka milo,
brusek spravlja seno, Jani namaka ta zadnjo,
Štumpi kot ponavai – krega se z njo, ježek pa
nosi in nosi hruško svojo, da se zmedi in iz
nje iztisne vince sladko, Nikitka misli na to,
kako bi se izkopala iz kupce sladoleda,
mišon se smeji sladko, ko Lisjak le po
eni strani tipa ino sprašuje, kaj da je to in to ………. in ko levčkove vzdihljaje posluša in ob tem misli na to, kako je njemu kdaj bilo ……..

Meni hudega ni, danes, v nedeljo, ko je krompirja zadosti na mizi, ko se iz pečice kadi in diši ………

Muca, muca moja draga, zajček moj premili, bog se vaju usmili in izponi naj vama obema da tistega, za kar se bojita prositi, kar pa upata na svojih ramenih nositi.

Hvala vama obema!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

hehe, se en, ki ima iste tezave kot sem jih imel na zacetku jaz.. Pa so me potem poucil! Mi smo namesto pofockat rekli “prefrčkat”!

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Ja, ježek moj, saj veš kam se moraš obrnit, kadar česa ne veš !
Z veseljem ti pokažem in razložim…..he, he….

zajček rad svetuje ježku, kadar ne ve, kar zajček ve !

New Report

Close