dabroston
Jaz sem jih imela zaradi 2 predhodnih sp. splavov. Če se prav spomnim, sem jemala do 11 tedna. Jih kar precej predpisujejo, ampak ne vem če v resnici kaj dosti pomagajo (vsaj v mojem primeru, no), škodijo pa sigurno ne, saj če ne, jih G ne bi predpisovali. Aja, pa v tretje mi je šlo vse OK :). Srečno, LP
Po 20. tednu nosečnosti ga je nesmiselno jemati.
Do 20. tedna pa je to ena od stvari, ki lahko preprečijo SS ter ne škoduje plodu in njegovemu razvoju.
Laična razlaga učinkov Dabrostona je, da krepi posteljico.
Jaz sem ga jemala celo do 21. tedna, ker sem imela šele takrat pregled pri gin. Čeprav bi lahko prenehala že prej.
Nataša
PS: Če ti je bilo zdravilo predpisano s strani strokovnjaka, potem ga jemlji. Ne sprašuj laikov za nasvete. Vsaka nosečnica je drugačna, zato nekaj, kar je delovalo pri eni, še ni pravilo, da bo delovalo tudi pri tebi.
Če svojemu ginekologu ne zaupaš, potem ga zamenjaj.
Jaz sem ga jemala do nekje 14. tedna, ker sem krvavela in je bila nevarnost splava. To je samo hormon, ki ga telo ženske, ki je noseča, samo proizvaja, in je nujno, da se zarodek obdrži in normalno razvija. Nekatere ženske same proizvajajo(mo) premalo tega hormona, zato pogosto pride do splava oz. da zarodek odmre. Zato je pomembno, da take nosečnice dobijo(mo) dodatek tega hormona. Mislim pa, da tudi na navodilih piše, naj se ga jemlje nekje do 14. ali 16. tedna, več ni smiselno. Jaz imam danes čudovito in zdravo 13 mesečno hčerkico. Precej mojih znank je tudi jemalo Dabroston, vsi otročki so zdravi.
Tudi jaz sem zaradi krvavitve v 11.tednu in grozečega SS jemala Dabroston. Vendar se mi zdi da sem ga jemala dalje kot do 20. tedna.
Sin ima prirojeno napako na ledvički in sečevodu. Ko sem vprašala ali je to posledica Dabrostona ali Spasmex-a(katerega sem jemala do konca) so mi zatrdili da je to nemogoče.
Še danes nisem prepričana, da je temu tako.
Ne vem no, jaz bi jih jemala, ker je po moje verjetnost zelo, zelo majhna da pride do kakšne posledice.