Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dacia – ima kdo izkušnje s tem avtom?

dacia – ima kdo izkušnje s tem avtom?

Hvala vsem za vaše izkušnje. Sem prav presenečena nad dobro oceno dacie.

Nekako se odločam med dacio logan mcv in citroen xsara picaso, oba bencinarja, ker ne delam ravno veliko kilometrov. Cenovno pridem pri obeh približno na isto ceno. Avto pričakujem da mi bo moral služiti vsaj 10 let, zato ne rabim znamke, ampak nekaj zanesljivega z majhnimi servisnimi stroški in prostorom za 4 odrasle in nekaj prtljage. Če mi bo uspelo zbrati za novega, kupim novega, drugače največ 5 let rabljenega. Raje kupim novi avto xy-znamke kot 10 let stari BMW.

Še enkrat hvala vsem za izčrpne informacije.

EJ, jaz imam oboje, logana (sicer tamalga) in picassoja. Je v picassoju vseeno več udobja, malo več opreme, glede na izkušnje s citroeni bi pa prej verjel, da bo picasso dočakal 10 let brez hujših pretresov, kot pa Logan. Sta pa oba čist solidna avta. Pejdi na poskusno vožnjo z obema, se da komot zmenit.

Aja, pa servisna mreža in podpora je citroenova boljša, kot Daciina.

Če je avto zanesljiv, potem servisna mreža ni toliko pomemben faktor.

Dacia je največ kar lahko dobiš za ta denar. Vsi ki pravijo kupi rabljen ta ali ono nimajo nobene izkušnje z njo. Če nisi tipičen slovenec da mora biti Audi, BMW ali Mercedes znak da je avto nabavi Dacio in ostali denar raje porabi za uživanje!

Če si tipičen slovenc, kupi NOV avto. Kakorkoli…čez japonce jih ni, pa klamfajte kolikor hočete.

Zdravo, razmišljam o nakupu avtomobila. Rabim pozimi 4×4. Želim si nov avto. Letno naredin 27000 km. Sedaj imam golfa 4motim 1,9litra, 105 KM ima 300000km. Male servise delam sam, velike pa pooblaščeni servis. Ravno prejšnji mesec sem naredil veliki servis je bil z delom 1020EUR. Razmišljam zopet o Golfu. Tega ko sem kupil pred 11 leti je bi. caa 21000EUR. Tak sedaj stane 25000EUR. Davek DDV je šel sicer gor za 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Zakaj je sedaj toliko dražji? Po drugi strani gledam Dacia Daster. Neprimerno večji avto verjetno tudi varnejši od golfa s tako opremo stane caa 20000EUR. Če bi vedel da tudi z Dacio Duster naredim 300.000 samo z rednimi servisi ga kupim takoj. Ima kdo izkušnje kako se diesel Reno motor obnaša, ko naredi 300.000km. Z golfom se upam sedaj narediti še 200.000km.

Pozdravljeni smo lastniki Dacia jogger kupili testno z 1000km. Dve leti brez težav nato pa katastrofa prva težava senzor za vžig plina avto v garanciji čakali senzor 45dni. Mad tem vozili na bencin.naslednja težava je bila okvirji vrat (guma zgoraj) zopet čakanje tri mesece vse to hvala bogu v garanciji.potem nove težave praznjenje akumulatorja ko je avto zaklenjen.po obisku servisa rečejo da je krivo baterija v kartici?? Po zamenjavi in polnjenju akumulatorja vozili cca en mesec spet ista zgodba sedaj na servisu pravijo zanič akumulator (tega pri prvem obisku niso vedeli ac Vovk) ker pa to ni predmet garancije smo morali plačati slabih 300€ za akumulator vse ok da bi avto delal ampak na žalost je čez čas spet ista zgodba tako da ne vejo za kaj se gre.odsvetujem nakup lp.

Pozdravljeni imamo tudi mi Dacia jogger od začetka super po dveh letih ni koncu težav odsvetujem nakup teževam tudi na uradnem servisu niso kos nimajo pojma lp.

Poceni produkti so iz poceni sestavin!

Suzuki SX 4. ali Vitara imaš 4×4 nizka cena in kvaliteta kot malokje.

Pozdravljeni ponovno se vam javljam na forumu problematiki dacie ni konca sedaj me na uradnem servisu (Vovk Trebnje) odstavljajo ne vzamejo več avta kljub garanciji  avto gre v prodajo in nikoli več v Renault servis lp.

New Report

Close