daewoo lanos – mnenja
Saj gledam to zadevo, ravno zato ugotavljam, da je lanosov kolikor hočeš, ostalih pa za vzorec. So imeli pač takrat pri daewooju foro ugodne cene s klimo in se jih je prodalo nenormalno veliko. Pri ostalih poceni malih avtih se klime pač ni kupovalo.
Saj vidiš. Protona pač ne bi. Tisti clio ima poleg cene še 1 mio leasinga. Polo je pa zanimiv.
Zdravo
Sam imam lanosa, letnik 99, Juliet katerega smo znotraj družine kupili novega za takrat zelo ugodno ceno, s še dodatnim popustom za to opremo.
Večkrat sem bil že na tem, da bi ga prodal, vendar sem se na koncu vedno premislil saj bi za ta denar, ki bi ga dobil lahko kupil kvečjemu kakšen majhen avto z manj opreme kaj dosti gotovine pa nimam da bi si privoščil kaj novejšega oziroma dražjega. Zadnji servis na 50.000 km me je pri pooblaščenem serviserju Pižem v Mali Loki stal dobrih 16.000 sit, klimo bo potrebno spomladi dopolniti s plinom, povprečna poraba je 10 l /100 km s tem da gre povečini za mestno vožnjo, moči je zadosti za občasno prehitevanje, res pa da na cesti ni najboljše lege ter da je kar hrupen v kabini pri večji hitrosti, ampak je motor kar dobro prožen in poskočen če hočeš. V tem času sem menjal do sedaj enkrat sprednje ploščice za bremze ter zadnji lonec na auspuhu, drugega pa razen rednega servisa nič.
Mislim, da za tako ceno dobiš zelo težko kaj boljšega s tako opremo, je pa res da avto dobro preglej, ker če boš kupil kakšnega zgonjenega ali pa razbitega potem boš imel verjetno težave z njim, tako kot seveda z vsakim slabo vzdrževanim avtomobilom.
lp, Zoran.
Vozim ga štiri leta in do sedaj (55000 km) mi razen avtoradia še vse brezhibno teče. Nimam sicer veliko mestne vožnje, ampak pri porabi se mi tudi zdi zmeren- pridem pod 8 litrov (tudi pri uporabi klime). Za ta denar se mi je zdela ugodna izbira, je tudi zelo mehak za voziti – bolj ženski. Za nas navadne smrtnike, pri prevozu v službo in razvažanju otrok se mi zdi kar dober avto.
Mi smo imeli Lanosa 1,5 Romeo (s klimo) in smo bili zelo zadovoljni.
Servis je bil odličen (Pižem v Mali Loki blizu Domžal) in poceni, avto kar soliden. Klima dela odlično (ker ni avtomatska, moraš dodajati topel zrak, sicer lahko dobiš angino), pelje se zelo udobno in tiho (dobra zvočna izolacija).
Glede na to, da se nam nikoli ne mudi, nas lenoba motorja ni motila, poraba pa tudi ni bila pretirana (polovica voženj je bila v mestu, pa je redko porabil več kot 8 litrov na 100 km.
Skratka, za relativno malo denarja soliden avto.
Vozim Lanosa letnik ’98 (1. registriran 99), 125.000 km, brez klime, ravno ta teden po plačilu zavarovanja za še eno leto so se začeli večji stroški, da če bi to vedela, bi verjetno že prej menjala avto. Ampak ker pretiranega denarja ni, bo ta še dober kakšno leto ali dve. Zdaj moram menjati skoraj celoten auspuh ter (prve) amortizerje.
Avto vozim od 55.000 km nadalje, nimam pretiranih slabih izkušenj do letošnje zime, ko se ob nižjih temperaturah ni dalo odkleniti vrat:(
Porabo imam okoli 8 l, vendar sem večinoma na avtocesti, avto je zelo nestabilen pri višji hitrosti…tako, da…jaz bi na tvoje mestu, France, mogoče kupila kaj manjšega, ampak boljšega (kar se tiče porabe in varnosti).