dagnje
Vsi ljubitelji “prave” morske hrane se prosim vzdržite pripomb. Dobro vem da so sveži morski sadeži najboljši.
AMPAK
Imam zamrznjene dagnje, se pravi take brez lupine. Iščem recepte, pa so samo taki ki seveda predvidevajo, da najprej skuhaš cele školjke v vodi in da se potem odprejo.
Torej kaj naj storim z zamrznjenimi, da bodo vsaj približno užitne?
Torej, če že vztrajaš:
Dobro jih odtajaj, da zgubijo kar največ vode, potem jih potenstaj na čebuli. Nareži še malo česna in dodaj. V piksni razsekaj pelate in jih dodaj. Zalijvaj (lahko z juho, lahko tudi malo rdečega vina). Soli bolj malo, oziroma prej probaj.
Skuhaj makarone (rezance, špagete, kakrkoli imaš pač rada). Kuhane stresi v posodo s školjkami. Potresi s svežo baziliko, ali peteršiljem če ga imaš rada.