Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dagnje

dagnje

Vsi ljubitelji “prave” morske hrane se prosim vzdržite pripomb. Dobro vem da so sveži morski sadeži najboljši.

AMPAK

Imam zamrznjene dagnje, se pravi take brez lupine. Iščem recepte, pa so samo taki ki seveda predvidevajo, da najprej skuhaš cele školjke v vodi in da se potem odprejo.

Torej kaj naj storim z zamrznjenimi, da bodo vsaj približno užitne?

Ne samo da so zamrznjene, ampak dagnje so morske smeti. Fuj in fej. Če si že želiš školjk si privošči prstace.

Hvala za pomoč. Očitno se spoznaš na školjke.

Kaj naj dam za prilogo? Krompirjeve olupke, usrane robčke, lončke od jogurtov ali kakšne bolj prefinjene smeti?

LOL!

Lep pozdrav !

Ki jih je prepovedano nabirat. Pa kje imate pamet ?????

Torej, če že vztrajaš:

Dobro jih odtajaj, da zgubijo kar največ vode, potem jih potenstaj na čebuli. Nareži še malo česna in dodaj. V piksni razsekaj pelate in jih dodaj. Zalijvaj (lahko z juho, lahko tudi malo rdečega vina). Soli bolj malo, oziroma prej probaj.
Skuhaj makarone (rezance, špagete, kakrkoli imaš pač rada). Kuhane stresi v posodo s školjkami. Potresi s svežo baziliko, ali peteršiljem če ga imaš rada.

Na olivnem olju popraži česen in peteršilj, dodaj zmrznjene dagnje, popraži.
Če jim dodaš riž (najbolje basmati), dobiš slastno morsko rižoto.

no dej no…kokrat jih pa ti ješ????

pa itak skoz samo zdravo hrano – kaj je že to???

sicer pa dagnje so dobre, če so dobro narejene…svinjarijo je pa treba tud jest, da sploh preživimo:D

pa v solati jih tud lah porabiš….no pa ne pozabi me povabit 😀

al pa še nakupiš stvari pa narediš paello – takrat se pa kr sama povabim 😀

New Report

Close