Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?

Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?

en mal mem,
tole, kar si napisal tukaj zgoraj, pa iz pod tvojih prstov, še nisem v treh letih nikoli prebrala.
Kdaj si pa prišel, do tega, da so ljudje med drugo svetovno vojno tudi trpeli, bili oškodovani, pregnani, izseljeni, doživeli to s strani Nemcev, vse odvzeto požgano.????
(Na, Italijane in domače izdajalce – DOMOBRANCE, si pa kar pozabil, tudi ti so pomagali okupatorjem, pri tem grdem okrutnem početju.)

en mal mem,
NE SMEJEM SE ŽRTVAM II. SVETOVNE VOJNE!!!

Smejem se pa tebi in tebi podobnim, ko zagovarjate, DOMOBRANCE, DOMAČE IZDAJALCE IN RKC.

SMEJEM SE PA TUDI DR. LOVRU ŠTURMU, ZA ZAKON O POVRAČILU VONJE ŠKODE, KI JE SKRAJNO ŽALJIV DO ODŠKODOVANCEV. PREBERI SI MNENJE PREDSEDNICE IZGNANCEV, DA JE TO “MILOŠČINA”, in tudi pripombe drugih.

Nabiranje volilnih glasov! Mogoče se bodo pa nekateri ujeli v to past??

Na forum sem prišla zaradi nestrpnosti potomcev IZDAJALCEV SLOVENSKEGA NARODA.

Kar sem pisala, sem pisala o trpečih, preganjanih in taboriščnikih, med drugo svetovno vojno.
NJIM SE NE POSMEHUJEM.
TUDI SAMA SEM BILA BEGUNEC, ENAKO VSA MOJA DRUŽINA, TUDI TABORIŠČE SO OBČUTILI. BILI SMO OB VSE, TUDI OB STANOVANJSKO HIŠO, STARO 10 LET.
žAL, MOJIH STARŠEV NI VEČ ŽIVIH.

DOBRO SE SPOMINJAM TISTIH ČASOV IN PRAV ZATO SE OGLAŠAM, PIŠETE NEUMNOSTI, KER VOJNE NISTE DOŽIVELI!

SMEJIM PA SE SLEPCEM, KI JIH TUKAJ NI MALO!

Kadar sem kaj napisala, ste me takoj napadli, ti pa si bil, zelo zelo priden pri tem delu. Kar oglej si tale link: http://med.over.net/forum5/read.php?186,4057926, na temi: kako to
Tukaj ti navajam nekaj tvojih postov IZ ZGORNJEGA LINKA.

25.07.07 06:58, SI NAPISAL:
“Daj, daj, Prababi, nehaj že prepisaovat, da se ti le ljubi. Napiši svojo knjigo pa jo prebiraj od konca do začetka in do konca tja v noč.”

DOBRO VEŠ, ZAKAJ SEM PREPISOVALA!!!!!!!!

Ja, dalo se mi je prepisovati, ker ti o tem nič ne veš, ali nočeš, ali ne smeš!
PREBERI GROZOTE, KI SO SE DOGAJALE IN SE MI JIH JE DALO PREPISOVATI.
PREPISOVALA SEM JIH V NJIHOV SPOMIN, PRENEKATERI KRAJ OBISKUJEM.

26.07.07 13:50, si naspisal:
“Ta prepisovanja mejijo že na zasvojenot. Bla, bla, bla … Mlada partizanka bombo bacala … ja, ja bacala, le kaj?”

26.07.07 21:59, si napisal:
“Še malo pa bo začela še iz Črnih bukev prepisovati. Čisto se ji je zfuzlalo.”

E, dragi, “en mal mem”, NI SE MI ŠE SFUZLALO, VERJETNO SE JE TEBI, KER TE NI BRIGALO, NITI GANILO, KAJ SE JE MED II. SVETOVNO VOJNO DOGAJALO IN ZATO NISI BRAL, A NE???

27.07.07 21:01, si napisal:
“Prababi sploh ne berem, kar pišeš. Preberem zgolj tvoje odgovore. Podobna si kalimeru: “Kar pa je pisal Benaflek mu pa nisi dejal ….. To je krivica ua, ua …, .
Nič te ne preganjam, umiri in ohladi se malo. Deluješ mi že zasvojeno. Zadnji tvoj stavek v odgovoru meni bi to kar potrdil. Pa, pa.”

Hja, tebe ni brigalo, kakšne neumnosti je pisal “benaflek”, še jih piše, kolegica “Latha2” in razne “mine*” in drugi, mu pa pritrjujete! Tudi v tem zgornjem linku je bilo tako!

Pojdi si prebrat temo: “UKRADENO OTROŠTVO”
TAKOJ ZA MOJIM POSTOM, 09.11.07 19:31, KJER SEM NAPISALA 7 LINKOV, SI SE OGLASIL PRVI TI, “en mal mem”, s tvojim postom, 09.11.074 19.54, kaj si napisal, pa preberi tam!

Ker si uren z odgovori, sem se potrudila in pogledala, kaj te muči.:-))

P.S.
Dokument o popisu vojne škode, pa le hrani, boš dobil “certifikat”. Papirnato miloščino.
Nekateri izdajalci so tudi že dobili odškodnino, menda tudi tisti, ki so izdali ljudi, ki so končali v Gramozni jami. Govori se tako??

PRABABI:
(Na, Italijane in domače izdajalce – DOMOBRANCE, si pa kar pozabil, tudi ti so pomagali okupatorjem, pri tem grdem okrutnem početju.)

Daj daj, pri grdem in krutem početju? Te naši internacisti so bili pa res
moralna norma. Vse pobit pa v jame zmetat: taki niti Nemcem ne morejo očitati nič. So se zastonj tolkli proti njim ker so bili še hujši od njih.

“NE SMEJIM SE ŽRTVAM 2. SVETOVNE VOJNE!!”

Prababi, v svoji zakrknjenosti ne zmoreš niti trohice sočutja in razumevanja.

Za narodne izdajalce ni bilo milosti.

Tisti so se sami odločili za jamo. Saj so prisegli, da bodo za Hitlerja dali življenje, no vsaj zaobljubo so držali. Niso jim zdej internacionalisti krivi.

Aja, pogreb je zate dejanje milosti. Saj pač o tem gozdnem plemstvu tudi govorim.

Glede na tvoje izjave, ki jih je citirala, tudi ti ne.

Še vedno sem mnenja, da je Prababi pač zasvojena s to in tako literaturo. Menim, da ne loči partizana od polit komisarja. To je bistvena razlika.

Sej se ne loči. Tistega ki se je razlikoval od polit komisarja so hitro pozabili v kakem gozdu. Zato ni bilo razlike. Ali si mu lizal rit al pa si dobil metek v glavo.

Ja, v tem smislu.

Spoštovani gospod, en mal mem, pozdravljen!

Ta stavek pod 1. točko sem napisala jaz, ja, ne smejim se žrtvam, ker sem bila tudi sama žrtev med drugo svetovno vojno. Do teh žrtev imam sočutje in razumevanje. Videti je, da ti ne veš, niti ne vidiš!
Kaj te moti, da si samo to “citiral”???

Samo stavek pod točko 2, si napisal, pa toliko sem napisala. Ali zopet nisi vsega bral? Praviš, da sploh ne bereš, kar pišem. Mogoče, res?!

Malo razloži, kakšno mojo zakrknjenost, sočutje in razumevanje mi očitaš??
– kakšna zakrknjenost?
– sočutje in razumevanje, do koga, mogoče do tebe?

“Zakrknjenost”, s to besedo nazivajo tebi podobni vse ljudi, ki ne mislijo tako kot ti, ker so neposlušni do vere, ki ji pripadaš ti, se motim?
Sočutje in razumevanje imam do vseh žrtev, ki so padli na eni in drugi strani med drugo svetovno vojno.

Sočutje in razumevanje, pa zate ne velja, ker kar sem pisala v temi “kako to”, sploh nisi bral, si sam napisal. Meni pa si napisal, da sem s tem zasvojena, da se mi je sfuzlalo, in še in še!
Zgoraj 17.07.07 ob 12:33, sem ti nekaj primerov napisala, več jih je v linku.

IN TI, en mal mem, SI DOVOLIŠ, MENI OČITATI, DA NIMAM TROHICE SOČUTJA IN RAZUMEVANJA.
To se lahko zgodi samo od oseb, takih kot si ti!

Tale zgornji stavek si napisal ti, poišči sam, kje si napisal! LINKA NI!
Svobodo odločanja in pisanja, po zgornji točki se držim.

Prav zato, KER IMAM SOČUTJE, sem pisala v temi “Kako to”, kaj se je dogajalo med drugo svetovno vojno. Ja, ti pa tistih dogodkov nisi bral, ker nimaš SOČUTJA!

Ti pa pišeš, da sem zasvojena s to literaturo, to je zgodovina, Slovencev, ŽALOSTNA, ki se je dogajala med II. svetovno vojno, sem živela v tistem času. Marsikaj doživela in tudi občutila na lastni koži, kar tebi ne želim!

Očitaš mi, da ne ločim partizana od polit komisarja.:-))
Ravno danes sem zopet brala “VETERANA”, revija, kjer je napisano vse mogoče o vojski, tudi tebi ne bi škodilo.

Gospodič, med vojno je bilo potrebno marsikaj ločiti, bilo je vsega polno.
Hja, partizani, bela garda, domobranci, črnorokci, vaške straže, četniki, totovci, cicili domači izdajalci, okupatorja, Italijani in Nemci, tudi padalci, so včasih skočili iz letal. Padalci so imeli srečo, če so jih dobili partizani, ali terenci, če so jih belčki, so jih izročili okupatorju.

Ti pa “MIŽIŠ” IN ZGODOVINO NOČEŠ SPREJETI! Vso zgodovino bo potrebno sprejeti, tudi tisto, ki ti ni povšeči!

Tadej,
Zgodovinske knjige v roke, ker ne veš NIČ! Niti ločiš NIČ! Že Megaboy in Boom sta ti pojasnila.

Oglej si Auschwitz! http://sl.wikipedia.org/wiki/auschwitz
Oglej si Rižarno! http://risierasansabba.it
Oglej si Mučeniško pot, http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/, klikni na slike, jih je 15 strani, 127 posnetkov skupaj. dobro počasi si oglej sliko 109, 126 in 127.
Pojdi še na temo: “Ukradeno otroštvo”, tam je veliko postov, tudi moj post, z dne 9.11.07 19:31, kjer je 6 ali 7 poučnih linkov, zate!
Pa še temo “BELOGARDIZEM” poglej! tam so linki od “cicerona”, pa beri, je vse zanimivo, pa zapomni si, da ne boš prihodnjič MEŠAL!:-))) TI!
Oglej si prisego! http://sl.wikipedia.org/wiki/Slovensko_domobranstvo

Po vsklajevanju ZAKONA, so znižali vsoto z 200.000 €, na 150.000 € in v papirnate certifikate.

Hahaha, če bo to sprejeto, bodo odplačevali VNUKI, pa saj to je volilna “finta”, trik, za lovljenje volilnih točk.

SOD, Slovenska odškodninska družba, bo pa že skoraj prazna, saj je že vse razfrčkano, kar je bilo ustvarjenega v teh 60-tih letih.
Mogoče bo pa Šrurmov Opus Dei, odprl mošniček.

Skrajno neprimerno bi bilo, da vojno škodo plačuje mlada generacija, ki sedaj še za svoje osnovne potrebe nima. Vojno škodo naj plača tisti, ki je pomagal, da je škoda nastala.

Jaz, se za ta papirnati odškodninski certifikat ne bom borila, sicer pa, me itak že ne bo!:-)))

Nekaj o vrtičku.
Ne spada v politični čvek, pa vseeeno.:-)))

Madonca, današnja nedelja je pa dolga, pa dež je bil napovedan za popoldne. Sem včaraj privezovala paradižnik, da mi ga ne bo polomilo, letos je pa res že velikokrat privezan.
V tej razmočeni zemlji, ko kar naprej dežuje, še miši na polju niso več v luknjah, kar po vrhu letajo.
Voluharju sem nastavila past, pa se je ujela ena nedelžna, nedolžna miška.
Ma, se mi je smilila, sem ji dala košček kruha, revici, da ne bo lačna v kletki, saj ni nič kriva, tudi ona mora jesti.
Je pa še kar v kletki, čakam, da bo sama ven ušla, ta čas jo bom pa skrbno futrala.
Na voluharja sem pa jezna, pa se ne ujame, ta naredi veliko škode. Končno, tudi ta mora jesti.:-))

Lep preostanek nedelje vam želim in lepo se imejte!
Lp.

P.s.
Tole pisanje ne pripada v to temo,
upam, da bo ostala tukaj.

saj se ni potrebno opravičevat.

Opravičevat? TI ali jaz? Komu? Zakaj?

Lepo se imej!

A ti se ne strinjaš da so bili komunisti hujši od nacistov? Zato je partizanski boj tako žalosten. Ker nima nobene vrednosti. Pa toliko ljudi je dalo svoja življenja zaman.

Toliko Prababi o NOB.

če bi bili vsi Slovenci ti, bi bil NOB res brez vrednosti in popolnoma zaman. Hvala bogu, da ste takšni ******* redki.

Počakaj še malo. Sicer pa že danes lahko vidiš kako je s tem. In najbrž tudi, da to tako ni zaradi mene. Tretjina naroda je pobegnila iz države. Težko da so bili kar vsi hudobneži in lopovi, čeprav to še danes tako velja. Ampak to preprosto ne more biti res.

tretina, a bejš no.

ja so zapuščali SHS in tem se je reklo ekonomski emigranzje, vojnih je bilo precej manj, tudi danes bežijo pametne gklavice, pa že dolgo nimamo več komunizma.

seveda ni zaradi tebe, nikar si preveč ne domišljaj, o vrednosti NOB pa raje molči, ali pa se prej poduči kako in kaj, je del naše zgodovine in če ga ne bi bilo bi ti danes govoril Nemško ali pa Italjansko, odvisno kje živiš.

Tako kot stvari stojijo bo kmalu meja med Avstrijo in Italijo na Savi.
Kakšen SHS po ’45? Nič ne pomaga delat se neumen. Seveda je NOB del naše zgodovine. Tudi nacizem je del nemške. Kaj hočeš s tem povedat?

Prisega pravite?

Okej, pa poglejmo kako je s tem.
Na stadionu jih je dejansko priseglo maksimalno nekaj sto ali pa še manj (po fotografijah sodeč).

Po vojni pa jih je bilo pobitih 11.683.

Ker “so prisegli Hitlerju”. Oprostite, ampka tega pa res ne kupim, pa če se nekateri apologeti zločina tudi iz kože fliknejo…

seveda je nacizem del Nemške zgodovine in ti nemci so se zanj že velikokrat opravičili, trpeli posledice itd.. Ali si že slišal domobrance, da so se javno opravičili za sodelovanje z okupatorji, jaz ne, da pa vsak normalen človek obsoja povojne poboje je pa spločno znano, so priznani in obsojeni, dobivajo podobe grobišč itd., sedaj bi pa radi še kaj status vojne žrtve, čeprav so teh vojnih žrtev mnogo povzročili sami, tako pa ne gre. A ti je sedaj bolj jasno?:)

NOB ima v naši zgodovini velik pomen in nihče, res niče ne bo izničil njegove vrednosti niti ti niti tebi podobni.

No, če se ne motim si pač ženska. Če ne bi imela volilne pravice bi bilo vse vredu.

hahaha, kaj čmo, tudi ženske smo ljudje, ljudje pa imajo volilno pravico.:)

A si ti že slišala, da so se komunisti javno opravičili?!

“.. so priznani in obsojeni, dobivajo podobe grobišč itd…”

A ti je kaj jasno?

New Report

Close