Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?
že v vladavini demosa, pa ti sploh veš, da je nakoncu bil še Jože Pučnik proti določenim zahtevam nekaterih akterjev, ki so zahtevali nemogoče in se je odločno upru,če bi takrat našli skupno besedo in se dogovorili kaj naj piše na spominskem obeležju , bi bila stvar že davno zaključena, tako pa je tole vedno znova priljubljena predvolilna tema ,ki prinese nekaj trapastih glasov, malo pobrskaj po netu vse piše.
ja so priznani in obsojeni od ljudi, politikov itd., nikomur pa se ni potrebno opravičevati, ker tistih ki so jih zakrivili ni več. A ti poznaš razliko med priznanjem in obžalovanjem ter opravičilom, očitno ne!:)
sicer pa rada bi slišala opravičilo domobrancev za svoja grozodejstva, ki so jih počeli med vojno, veliko veliko več so jih pomagali poslati na oni svet, popolnoma nedolžnih otrok in žensk. Ne vi bi radi da se opravičijo vsem domobrancem in jim podelijo status narodnih herojev, o pajade tako pa ne gre, v mojem imenu se nihče ne bo opravičeval tem barabam, vi pa ne mešajte povojne poboje z medvojnim delovanjem teh barab.
Daj konkreten odgovor na vprašanje. Pa ti ga ponovim.
Kdo od komunistov se je javno opravičil in kdaj?
Ker ga ne moreš dati, pišeš o vsem drugem. Tipično za tvoje odgovore.
Ja, Nemci so se opravičili za grozote nacizma. Niso se pa komunisti in fašisti za grozote komunizma in fašizma.
Tudi ti ne ločiš partizana od polit komisarja.
ma kje sem pa napisala da so se opravičili, sem napisala, da se nimajo prav zakaj, napisala sem da so povojni poboji priznani in obsojani, a res ni to dovolj. Opravičijo naj se tisti, ki so povojne poboje izvedli, če jih je sploh še kaj. A ti bo sedaj bolj jasno, al kako.
kdaj pa so se domobranci opravičili za vsa grozodejstva, ki so jih počeli, pa bi se morali.
Katera grozodejstva so počeli domobranci!?
Daj jih nekaj naštej js sm bolj mlade sorte človek, pa glih nimam pojma kdo so bili domobrančki. Za partizančke vem, ker smo jih trajbali cevo osnovno in srednjo šolo. Pol ko sm pa končav so pa začeli nekaj bluzit kk so prvoborci spomladi 45 začeli hodit iz bivakov v gozdovih:-) … pol so pa iskali priče in vsi zapovrstjo do dandanašnjih dni dobivali lepe borčevske penzije…
Čak mavo! ZAKA SO SE ŽE BORILI!?
Žrtev vojnega nasilja je narodni heroj? To da jim je padla pravica v žlico je slovenska posebnost. zaradi tega se koljemo med sabo kot najhujši sovražniki. In to tako vemo vsi. Problem nastane ko eni mislijo da so
dobrotniki. Tako partizani. Tito je prevzel oblast šele po ’45. Torej kdor ni hotel z njim je imel vso pravico do tega. Ne pa da jih je dajal pobijati kot najhujši gangster.
eh frančišek dragi, tebi res ni pomoči, prababi ti jih je nalimala že miljon, pa ti nič ne ostane v betički, sem že malo obupala nad tabo.:)))[/quote]
Ninej, pozdravljena!
Saj ne morem verjet, 3 dni me ni bilo, pa toliko napisanega, da ne bom vsega danes prebrala.
Ja res jim ni pomoči, toliko posredovanih linkov, ki jih sploh ne berejo, od tebe pa hočejo nevemkakšne dokaze.
Že vse je bilo stokrat napisano, treba je prebrati, pa tudi poslušati.
Ampak, če SO SLEPI IN GLUHI, jim ni pomoči!!!
Škoda časa za take “betice”, ki si nič ne zapomnijo, samo čakajo, da jim na “PLADNJU” postrežeš!
Vse se dobi na internetu!
Bom malo brala, če bom pri volji, pa tudi kaj napisala.:-)))
Tadej,
si en velik “NEVEDNEŽ”, da ti res ni pomoči! Kot sem ti že dejala, knjige v roke!!
Si prebral moj post s priporočilom, z dne 20.07.2008 00:55, in preklikal vse posredovane linke in navedene teme, ki so tukaj na MON-u???
Preberi tudi moj post zgoraj, z dne 17.07.2008 12:33, ki je bil napisan za gospoda “en mal mem”, tam je tudi en link, na temo “kako to”, beri moje poste vse od 31.05.2007 do 26.07.2007 23:44, tam je napisano samo en delček GROZOVITE SVINJARIJE DOMOBRANCEV, ki so jo počeli med II. svetovno vojno, nad nedolžnim slovenskim ljudstvom.
Sicer, je pa vsakega časa škoda za take nevedneže kot si ti, pa kar nekaj vas je tukaj takih nevednih, ali se pa delate nevedne???? Da lažje izzivate!
Če hočeš kaj izvedeti, klikaj na “Najdi si”, pa še en kup jih je, kjer se vse najde! Če najdem jaz, boš tudi ti, si mlad in še pameten se šteješ, a ne??