Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?

Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?

ti, gospod,”analitik” apologet krščanski,
kupiš ali ne kupiš, to je tvoja odločitev.

Zakaj se pa ne pobrigaš in ugotoviš še število žrtev, ki so jih spravili tvoji gospodje, katere tako vstrajno zagovarjaš, napiši število, je tudi znano.

A ne, oni so jih spravljali, POBIJALI, IZDAJALI, JIH IZROČALI OKUPATORJU, ODVEDLI V TABORIŠČA, za tiste žrtve ti ni mar, saj so jih žrtvovali v imenu Kristusovih ran.

Gospod analitik apologet, tudi zate velja, da si ogledaš, kar sem svetovala zgoraj Tadeju in “gospodu en mal mem”.

Iz kože, se pa ne da skočiti, skoči se, ko te gospa “MATILDA” zasači.

Pojdi brat “BELOGARDIZEM”, tam so linki “cicerona”, boš veliko zvedel, ne čakaj, da ti vse prinesejo na pladnju!

Dej dej bica ne bluzi….samo posplošujete stvar, partijci mislim. Konkretno mi povejte kdo je zaprisegel hitlerju! Sej udba vse ve!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Še malo o zasvojenosti, ker mi jo očitaš ti.
Kot sem ti že enkrat napisala, da zapravljaš tukaj čas, ali res nimaš drugega dela???
Sem v penzionu, pa nimam toliko časa za tole neumnost, kot ga imaš ti.

Saj tudi sama porabljam čas, ampak ga šele zvečer. Da ti napišem samo en podatek.
9. julija je bila SREDA in ti si napisal kar 18 postov (z besedo osemnajst), to je bilo najvišje število, res, si zasvojen heroj. Malo se skontoliraj.:-)))
Ja, od jutra do pozno v noč, se marasikaj napiše. Čestitam, od hudiča priden si!

Če bi se pobrigal, kaj prebral in tudi poslušal, kar pa ne maraš, ti ne bi bilo treba prositi in čakati na odgovore.

Sem brala tvoje pisanje enkrat že dalj časa nazaj, za dve leti nazaj, isto postavljanje, napiši, čakam itd. Tak si, a ne? Iz kože se ne da.
To si mi že večkrat napisal ti, meni! “Prababi, ali ne moreš iz kože. 🙂

Pa še kakšen časopis preberi, po tvoje “rumenjak”, je veliko napisanega, pa še čisto popravici pišejo!:-))))
Lepo se imej!

Ti pa ne veš NIČ! Sanjaš in sanjaš tja v tri dni.

Ne znaš druzega napisat, kot partijci in komunajzarji.:-))) BEDA!

Že stokrat je namalana tukaj prisega, ti pa še vedno sanjaš o njej, mogoče te bo “prisega” sama našla.:-)) Spat!

No ja, če pomislimo, da je sežiganje čarovnic in mrcvarjenje raznih Galileov, Brunov, Husov ipd. obžaloval (ne pa se tudi opravičil ali celo obsodil) šele predhodnji papež, potem se ni kaj za pritoževati.

Ja? Po kakšni logiki bi se moral opravičiti prav predsednik države?

Tvoja Slovenija je prenehala obstajati ’41-tega. Je bila pa nekam majhna.

O saj res. Ninej mi na tole dilemo in diskrepanco pri številkah ni znala dobr odgovoriti, morda mi boš ti?

(citiram sebe)
“Na stadionu jih je dejansko priseglo maksimalno nekaj sto ali pa še manj (po fotografijah sodeč).

Po vojni pa jih je bilo pobitih 11.683.

Ker “so prisegli Hitlerju”. Oprostite, ampka tega pa res ne kupim, pa če se nekateri apologeti zločina tudi iz kože fliknejo…”

Janez Janša?

Tudu tisti domobranci, ki niso našli časa za prisego so bili v službi Hitlerja, od njega so dobili orožje, obleko, podporo, oficirji tudi plačo. Domobranci so bili Nemcem podrejeni in so hlapčevsko uresničevali njihov namen izbrisa Slovenskega naroda. Izdajalci naroda niso bili samo med tistimi, ki so prisegli, tudi civili in duhovniki so Nemcem ovajali zavedne slovence, ki so končali kje v kakšni jami ali taborišču.

Nič ne bo, analitik, ker ne ločijo gangsterjev od oblastnikov. In vedno se bodo delali neumni. Ker so jim atentati legalna politična poteza. Znak domoljubja. itd…

Pa naj še razložijo od kod amnestija domobrancev dva meseca po likvidacijah?

hja, ti si pa res……!!!

a ti sploh veš kaj amnestija pomeni??

partizani so jo dvakrat ponujali malo pred koncem vojne, pa je bilo zelo malo odziva.

obžalovanje je že izrekel, opravičevat se pa on nila prav zakaj, ker ni sodeloval, tako kot se jaz nimam zakaj in predsednik predstavlja tudi mene, ja.

meni pa je žal za tiste, ki nasedajo vsake štiri leta tej predvolilni temi!:)

Kaj klanfaš “malo odziva”? Kakšen odziv bi rada? Po likvidacijah so bili amnestirani, septembra 45. Ti si res neprištevna, če nisi nepismena.

Kaj klanfaš “malo odziva”? Kakšen odziv bi rada? Po likvidacijah so bili amnestirani, septembra 45. Ti si res neprištevna, če nisi nepismena.[/quote]

hja tudi prav, drugače ti pa naj zaupam, da imaš o tej zadevi ogromno napisanega in lahko ta moment začneš brat, da boš sploh vedel zakaj gre.:)

Vprašanje je bilo kaj je s to amnestijo likvidiranih.

Odgovor je, da jim je bila amnestija ponujena že nekajkrat prej, pred likvidacijo, seveda pod pogojem če zapustijo okupatorja. Pa jo niso sprejeli, in raje še naprej služili okupatorju.

Zdaj pa ti sam povej kaj to pomeni, kajti amnestija je enostransko dejanje. Nimaš tega kaj ponujati. Nima tega kdo sprejeti ali zavrniti.

In končno, bila je izdana septembra, po dveh mesecih eksekucij.

Bila je splošna amnestija, ne poimenska samo za tiste, ki so umrli, kot nam ti zdej hočeš podtaknit. Amnestija je zajemala množico takrat živih.
Pa mrtvi? Kdo jim je kriv, če so držali zaobljubo in za Hitlerja dali življenje?

Zadnja amnestija je bila takrat enostransko dejanje, znak dobre volje, da zmagovalec odpusti poražencu njegove grehe. (izdaja domovine). Vojni zločinci so bili izuzeti.

Je pa bila amnestija domobrancem ponujena že parkrat prej, če bi se obrnili proti okupatorju, ampak so raje služili Nemcem.

Torej, če malo nakladaš, kar daj. Nič ne podtikam nobene poimenske amnestije. Vidim pa da te nič ne moti pri tej amnestiji po eksekucijah.
In še vedno bi ti ponujal amnestijo. Ne razumeš, da ne moreš amnestije ponuditi nikomur. To oblast izda ali ne izda. Ne more je prodajati.

Ah si naiven. Oblast lahko reče, če boste prestopili na našo stran, bomo izdali amnestijo. če ne boste pa ne.
Kupčij je v politiki, olalalala veliko.

Tud Hrvaška je izdala amnestijo po končani zadnji vojni, pa boš rekel, kaj to koristi tistim padlim srbskim vojakom, ki so se borili proti hrvatom tam pri Kninu in Vukovarju?.

Pa Kardeljevo “pospešite likvidacije pred amnestijo” tebi ne pove nič.
Zate je metanje v jame politična poteza. Saj, tudi nacisti v nemčiji “niso hoteli vedet” da je kaj narobe.

Kaj klanfaš “malo odziva”? Kakšen odziv bi rada? Po likvidacijah so bili amnestirani, septembra 45. Ti si res neprištevna, če nisi nepismena.[/quote]

daj prosim pripopaj mi kakšen link tega septembra 1945, jaz ga ne najdem pa naj še tako iščem.najdem pa sptember 43 in pa seveda še dva v letu 44.

Več mi pove 60000 žrtev na partizanski strani, že zato, ker jih je 3x več kot na domobranski strani. In te žrtve so jih povzročili okupatorji in njihovi sodelavci.

Usoda domobrancev je bila zapečatena na Teheranski konferenci. Po tem, ko so domobranci odbili vse pozive da se obrnejo proti okupatorjem, ki so jim služili do zadnjega dne, še umik so jim ščitili in se skup umikali. dokler jih niso zajeli Angleži. Kaj misliš. po kaj so jih angleži poslali nazaj?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Kri{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}BEni_put_(1945)

Če pa en bo delal pa povej. Je pa hrvaški link. očitno smo slovenci
vse pobrisali kar nam ne paše. ko bo megaboy upravljal stvari.

torej, splošna amnestija je bila razglašena.
Kardelj je pospeševal likvidacije da bi jih končali pred amnestijo.

Megaboy, ni vse prav kar dela oblast, se ti ne zdi?

New Report

Close