Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?

Dajmo 200.000€ nagrade izdajalcem naše domovine?

Ah, saj, likvidacije v Rogu, to je spet ena politična poteza.
Brez pokopa. V jame! Kaj si ti tut v gozdu zrasel?

likvidacije so bile povsem v skladu s tedanjo zakonodajo, in tudi v skladu s tedanjo mednarodno prakso, tudi na zahodu. V Zahodni evropi takih povojnih “kočevskih domobrancev” ni samo 10 000, ampak krepko več kot miljon.

Angležem je samo v štirih dneh oktobra 1944 uspelo pobiti 40 000 civilistov. Toliko jih našim partizanom in komunistom ni uspelo vsa 4 leta vojne in še še potem, z vojaki in civili vred.

Če pa misliš, da so domobranci in okupatorji vsakega od teh 60 000 žrtev na partizanski strani lepo pripeljali pred sodišče, priskrbeli Čeferina, ki bi vlekel proces in iskal napake v postopku, kot je praksa danes, se pa pošteno motiš.

sem našla slovensko različico z datumom 6. avgust 1945.

sem pa našla tudi zadnjo še v vojnem času in sicer njen rok je potekel 15. januarja 1945, po tem času naj ne bi bilo več izgovorov.

torej moje mnenje, domobranci so imeli dovolj možnosti prestopiti na pravo stran pa niso, žal se je čistka dejansko zgodila in to obsojamo prav vsi, čas pa bi bil da začnete simpaizerji domobrancev obsojati tudi njih, kljub boju na nepravi strani in vsem zločinom, ki so jih naredili so jim dali precej možnosti da rešijo svojo kožo tik pred koncem vojne, pa je niso.

zraven tega je bilo natanko definirano za koga velja v medvojnem času ta amnestija, ne prav za vse, velikim zločincem naj bi se sodilo, očitno pa je od vseh 18.000 domobrancev le 100 njih imelo na vesti le manjše zločine.
(mimogrede na hrvaškem je bil prebeg množičen)

Jaz nisem simpatizer domobrancev. Jaz bi rad samo da oblast obsojene pokoplje. Ne rabim nobenega opravičila.
Dr. Nagodeta so obsodili na smrt brez pravice do pritožbe! Tudi to nikogar ne moti.

kolikor vem je leta 1991 vrhovno sodišče RS sodbo razveljavilo, potomci so dobili vrnjeno kar jim je bilo odvzeto in na njegovi hiši postavili spominsko obeležje v njegovo čast. Torej jih je motilo!:)

če bi se strinjali bi že Demos opravil svoje in bi imeli po vojni pobiti svoje obeležje in skupen grob. Ker pa želijo preveč, oziroma nekomu paše , da zadeva še ni končana in jo zlorablja v predvolilnih cajtih, je pa tako kot je.

Potem pa kar lopato v roke, pa prekopavat. Da ne bodo počivali v miru.
Za te v Rogu se vsaj ve, kje počivajo, so na sveti zemlji , ki jo je posvetil škof.
za mnoge od 60000 žrtev okupatorjev in njegovih sodelavcev se še tega ne ve.

Kot je Ninej rekla, nekomu že paše, da so te stvari odprte, da jih zlorablja v predvolilnih časih.

Megaboy: Ker toliko veš je že butasto, da navajaš osebo, ki to že veliko pred osamosvojitvijo Slovenije ni bila.

ninej, no a boš odgovorila. Sprašujem te že tretjič.

kaj naj ti sopet odgovorim, a to kar sem ti že nekajkrat.

nisem napisala opravičil, napisala sem “so obsojeni in obžalovani”, ko bom napisala OPRAVIČILI potem pa speašuj.:))))

in prosim ne sprašuj me nekaj, kar nikoli nisem napisala in ne provociraj, napiši raje kaj pametnega, če znaš.(hja ti je pa že eden zgoraj dal kar spodoben odgovor, preberi si ga)

o madonca že 4 pišem en in isti odgovor, očitno ti res pozno potegne. Pa naj ti napišem še enkrat v mojem imenu se ne bo nihče opravičeval, ker nisem bila zraven in nisem popolnoma nič kriva, kot niso krivi Slovenski državljani, opraviči se naj tisti, ki je te domobrance pobijal, če je sploh še kdo od njih živ.

a bo sedaj dovolj razumljivo???

ninej, sprašujem te, glede na tvoje napisano sledeče in to že četrtič:

Od kdaj so priznani in obsojani in zakaj tako pozno?

a bo sedaj dovolj razumljivo???

Ko smo ravno pri prisegah, niso prisegali samo enkrat. Drugič so v začetku 45-tega, ko je moralo biti že vsem jasno kdo je vojno izgubil.

Ja, ninej, nas ne moti! Nam je vseeno tako za sodbo, kot za njeno razveljavitev. Nam to ni zgodovina. Mi se iz tega nismo nič naučili. Vsaj nihče od teh ki so na tem forumu.

a, to bi rad slišal od mene, oba veva kdaj so bili priznani in zakaj tako pozno, a se ti ne zdi, al potrebuješ dodatno podkrepitev iz moje strani.

lahko ti pa povem, da so jih priznali in obtožili ljudje, ki jih imaš še vedno za komuniste, ki so prevzeli odgovornost za novonastalo državo, vse državljane in njeno zgodovino.

preberi si intervju Milana Kučana na to temo, 1994 se je zavzel za postavitev spomenika tem žrtvam, pa mu ni uspelo, le zakaj. že kot predsednk predsestva pa je 1990 v Kočevskem rogu na slovestnosti izrazil obžalivanje in jih obsodil.

bi rad še kaj???

Tadej,
si en velik “NEVEDNEŽ”, da ti res ni pomoči! Kot sem ti že dejala, knjige v roke!!

Si prebral moj post s priporočilom, z dne 20.07.2008 00:55, in preklikal vse posredovane linke in navedene teme, ki so tukaj na MON-u???

Preberi tudi moj post zgoraj, z dne 17.07.2008 12:33, ki je bil napisan za gospoda “en mal mem”, tam je tudi en link, na temo “kako to”, beri moje poste vse od 31.05.2007 do 26.07.2007 23:44, tam je napisano samo en delček GROZOVITE SVINJARIJE DOMOBRANCEV, ki so jo počeli med II. svetovno vojno, nad nedolžnim slovenskim ljudstvom.

Sicer, je pa vsakega časa škoda za take nevedneže kot si ti, pa kar nekaj vas je tukaj takih nevednih, ali se pa delate nevedne???? Da lažje izzivate!

Če hočeš kaj izvedeti, klikaj na “Najdi si”, pa še en kup jih je, kjer se vse najde! Če najdem jaz, boš tudi ti, si mlad in še pameten se šteješ, a ne??[/quote]

Prababi, še ti preberi o zgodovini Razkrižja in občin na SLO-HR meji. O svinariji komunistov z izdajo slovenskih ljudi in s tem pomoči hrvaškim komunistom da so ti nato pobili SLOVENSKE LJUDI, katerih edini greh je bil ta , da so hoteli biti po vojni v SLOVENSKI DRŽAVI. To se je dogajalo od 1945-1947 leta in nobeden teh ljudi ni bil domobranec.

ti, gospod,”analitik” apologet krščanski,
kupiš ali ne kupiš, to je tvoja odločitev.

Zakaj se pa ne pobrigaš in ugotoviš še število žrtev, ki so jih spravili tvoji gospodje, katere tako vstrajno zagovarjaš, napiši število, je tudi znano.

A ne, oni so jih spravljali, POBIJALI, IZDAJALI, JIH IZROČALI OKUPATORJU, ODVEDLI V TABORIŠČA, za tiste žrtve ti ni mar, saj so jih žrtvovali v imenu Kristusovih ran.

Gospod analitik apologet, tudi zate velja, da si ogledaš, kar sem svetovala zgoraj Tadeju in “gospodu en mal mem”.

Iz kože, se pa ne da skočiti, skoči se, ko te gospa “MATILDA” zasači.[/quote]

Leta 1943 ob napadu na Kočevje in nato začasni osvoboditvi kraja so partizani izvedli prisilno mobilizacijo. Ob napadu nemških enot na Kočevje so partizani te mobilizirance zapustili na gozdni jasi na milost in nemilost nemcem. Samo temu dejstvu, da niso iz strahu ustrelili tisti redki oboroženi, se imajo zahvaliti, da jih niso pobili na licu mesta. Odpeljali so jih v Rižano, preživele od tam pa v taborišča po Avstriji. Dokumentirano po starem očetu, ki je to izkusil. Toliko o pravičnosti partizanskega boja.

Ja, ninej, nas ne moti! Nam je vseeno tako za sodbo, kot za njeno razveljavitev. Nam to ni zgodovina. Mi se iz tega nismo nič naučili. Vsaj nihče od teh ki so na tem forumu.[/quote]

ma daj, ljudje imajo-imamo tisoč in eno skrb za tekoče življenje, prav malo jim je mar za preteklo zgodovino (zato imamo zgodovinarje, ane), ostaja le še peščica, ki si obeta določen privilegij, nekateri nekaj glasov na volitvah več, drugi pa priznanje in status vojnih žrtev in vse kar jim gre iz tega naslova.

vojne so vse in povsod umazane tako ali drugače, apsolutne resnice ni, zmagovalec vedno počisti za seboj, kar se je zgodilo tudi po osamosvojitveni vojni z izbrisanimi, nekaj izbrisov je bilo opravičenih veliko njih pač ne. Očitno pa ima ta zadnja vojna v nakaterih glavah drugačen status.

Ninej, zato je značilno za nas da sovražimo lastno državo. To je posledica. Tako da niti zastave za praznik ne visijo nikjer.

Zato praviom da bo kmalu meja na Savi.

Prisilne mobilizacije so izvajali tudi domobranci. Tako, čisto mimogrede.

Celo to, da si je slovenska RKC dovolila pogojevati osvobajanje ljudi z italijanskih zaporov z vstopom med domobrance.

Tukaj ne gre za problem prisilne mobilizacije ampak za dejanje opustitve teh ljudi na milost in ne milost sovražniku. Partizanske enote so ja bile ljudske enote tako kot JLA. Dejanje tega ni kazalo.

kaj ti pa je????

Kaj te moti?

Po kaj so že Nemci prišli v Kočevje? A pravičnosti boja Nemcev in tistih, ki so bili pod njihovo komando pa nič?

evo tole me moti, malo bolj razloži, kdo – komu – sovražnik čigav- ljudske enote, ajd malo razširi tole, da te bo za razumet. Če pa prav razumem, se pa res sprašujem , kaj ti je.

evo tole me moti, malo bolj razloži, kdo – komu – sovražnik čigav- ljudske enote, ajd malo razširi tole, da te bo za razumet. Če pa prav razumem, se pa res sprašujem , kaj ti je.[/quote]

Glede na moj zapis je prišel odgovor, ker se z njim nisem strinjal sem zapisal to kar ti sedaj citiraš. Do sem upam da razumeš. Dalje. Komunistična propaganda je šla v smeri ljudskega odpora zoper okupatorja. Glede na to, da so na vsakem koraku in v vsaki besedi poudarjali to, bi človek tudi pričakoval da se bodo tako obnašali tudi v tem primeru, namesto, da so poskrbeli za svojo rit ljudi pa pustili. Sem odgovoril?

New Report

Close