Dajte mi razložit
Sploh ni za verjet, pa je.
Imam partnerja, ki je bil poročen in sedaj z bivšo ženo imata skupno dva otroka. Ta ženska si je med tem časom, ko sta bila še v zakonski zvezi našla drugega moškega, s katerim ima hčerko in ni poročena z njim.
Hčerko so avtomatično dodelili njemu /mojemu partnerju/ čeprav je biološki oče očetovstvo priznal. Tudi punčka ima priimek po biološkemu očetu. Otroku so dodelili tudi skrbnika.
Ženska in moj partner sta se uradno ločila ampak otrok še vedno ni dodeljen pravemu očetu. Otrok je zelo bolan in oče ni dobil ne očetovskega dopusta niti ne more dobiti bolniške zanjo.
Ne vem v katerem zakonu so take bedarije navedene??
Je tako le v naši državi al kako?
Služijo pa odvetniki in sodniki.
Saj to sploh ni važno.
Še enkrat preberi kaj se v naši državi dogaja.
Saj to sploh ni važno.
Še enkrat preberi kaj se v naši državi dogaja.[/quote]
Kaj se dogaja? Da ženska živi z enim moškim pod streho, z drugim se goni in zdaj ima probleme? Starši morajo poskrbeti za otroke, nobena država ne more narediti reda, če se ljudje ne bodo zmenili med sabo.
Saj to sploh ni važno.
Še enkrat preberi kaj se v naši državi dogaja.[/quote]
Kaj se dogaja? Da ženska živi z enim moškim pod streho, z drugim se goni in zdaj ima probleme? Starši morajo poskrbeti za otroke, nobena država ne more narediti reda, če se ljudje ne bodo zmenili med sabo.[/quote]
Goldfish, pejt drugam pametovat. Nimaš pojma o lajfu. Na vseh portalih te je dost. Visoko letaš?
Če sta starša poročena, se po zakonu otroka pripiše staršema.
Od 86. člena naprej: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200469&stevilka=3093
Če se otrok rodi 9 mesecev po ločitvi se le-ta avtomatsko pripiše bivšemu možu,pač posledica logike,drzava ne more vedet da se boš ti ku*barla še pred ločitvijo.
Kaj se dogaja? Da ženska živi z enim moškim pod streho, z drugim se goni in zdaj ima probleme? Starši morajo poskrbeti za otroke, nobena država ne more narediti reda, če se ljudje ne bodo zmenili med sabo.[/quote]
Goldfish, pejt drugam pametovat. Nimaš pojma o lajfu. Na vseh portalih te je dost. Visoko letaš?[/quote]
Jst sem visoko, ti pa očitno nizko in te je začel srbeti nos.
Zakoni so togi, neživljenjski, sodniki tudi, ker se morajo ravnat strogo po črki zakona, ker v nasprotnem (če bi sodili po svoji vesti, kar bi lahko) bi bilo ob bonitete…
Ni druge kot, da boš dala nekaj še odvetnikom zaslužit… tako je to sistemsko nastavljeno.
Ne pametovat kak je ZZZDR neživljenjski. Kaj ni logično, da se domneva mož matere otroka spočetega v trajanju zakonske zveze za njegovega očeta. Kako bi bilo, da bi vsak moral dokazovati očetovstvo. Pravni nasveti seveda načeloma niso brezplačni kot je za vsako storitev in znanje potrebno plačati.
Forum je zaprt za komentiranje.