Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Daleč od oči, daleč od srca

Daleč od oči, daleč od srca

Za eno leto se odpravlja na delo v tujino. Žal ne morem z njo, ker imam tukaj dobro službo, katere ne bi menjal ali puščal. Vsi mi govorijo naj rajše prekineva preden gre ona na pot, si dava eno leto za razmislek in bova videla kaj bo ko se vrne nazaj domov. Ne rečem, da je slaba ideja, samo meni to pomeni, da sva v tem vmesnem času lahko z drugimi ljudmi, Jaz mislim, da ne bil bil zmožen ji tega narediti, misel, da bi bila ona z drugim me ubija. Mislim, da bi mi bilo še težje, če bi se vrnila nazaj k meni, vmes pa bi imela drugega ali druge moške. Ona ni rekla še nič, razen, da bo zelo zaposlena to eno leto, da od tujine ne bo imela nič in da bo šlo eno leto hitro naokrog. Naj ji predlagam moje ideje? Je možno, da po enem letu nadaljujeva kjer sva ostala? Prosim za odgovore, ker se mi meša.

Tvoje ideje ali to, kar ti vsi govorijo?

Ta ženska tebe nima rada. Nisi ti nič boljši od nje. Službe ne moreš pustit, razmislek … Kakšen razmislek?

Ljubezen je za pogumne in si jo mora osebs zaslužit. Da si vredna oseba za čustva in ustvarjanje družine. Tole vaše pohajkovanje po svetu vas dela plehke in hladne, brez srca. Brez zamere.

Saj nisi edini, ki bi takole…

Lahko noč.

Kaj pa, če bi šla postopoma? Preden gre, greste trojčka, počasi, najprej on samo gleda, čez par srečanj jo bosta že dvojno penetrirala.

In tako te misel na “druge moške” ne bo več obremenjevala, nasprotno! Bo dodatna začimba!

Kar se nekega ljubosumja tiče, najprej popucaj pri sebi, ker samo zaradi tega, ker gre v tujino, nima smisla trošit energijo na strah. Če pa veza temelji na nezvestobi že od prej, je pa tako ali tako najboljše končat čim prej, ker zakaj bi pustil leto vnemar, če ti ona kot oseba ni tako pomembna, da se ne bi mogel odpovedati postranskim aktivnostim.

Kar se odsotnosti tiče, je pa tako. Najhuje je prva dva tedna, potem se zbalansiraš, po dveh mesecih si navajen. Po pol leta nimaš več nobenih težav, lahko bi tudi brez težav končal zgodbo, če te tako prime. Po enem letu bo cista evalvacija tega kar imata. Če si ne bosta napoti, vama bo jasno, da sta za skupaj.

Za vsak slucaj pa naprej končat, daj no daj, saj nisi otrok

Zakaj bi pa danes dorekla, da koncujeta vezo, ce nimata zelje po tem?

Odlocita se tako, kot vama ustreza. Da gre za eno leto v tujino ne pomeni, da je veza za vedno koncana. Pomeni zgolj, da bo eno leto fizicno oddaljena, obstaja pa vrstno nacinov, kako lahko nenehno ostaneta v stikih. V enem letu imata zagotovo kdaj cas, da se odpravita na letalo in se srecata – ti k njej ali ona k tebi, ce zelita vajino vezo furat naprej. Jaz na vajinem mestu ne bi dala pecata na nekaj, kar mi sploh ne disi. Ce zelita, bosta nasla pot, bo tezja, ampak se da. In ce prekineta, tudi ne pomeni, da bo kateri od vaju z drugimi v vmesnem casu. Ce si oba zelita vajine veze, se bo ta tudi ohranila. Ce ne, je pa vseeno, ali prekineta ali ne, ker se lahko v tem enem letu pojavi clovek, ki pritegne pozornost enemu ali drugemu. Odlocitev je samo vajina.

To je tema, ki mi je čisto tuja. Kako bi bilo meni? Odvisno je od starosti in interesov obeh. Ti bi rad ostal z njo, torej ji to povej. Probajta, pa bosta videla.

Te prezaposlene ambiciozne karieristke so najslabša izbira žensk. Od take nimaš nič, otroci od take mame pa še manj in odrastejo v čustvene invalide.  Sicer je kapitalističen sistem tak, da to ženskam omogoča in imajo vso pravico da si izberejo tak življenski slog.

Ni pa treba, da ti zaradi tega trpiš. Najdi si žensko, ki si bo želela družinskega življenja. Ki bo zadovoljna s tem kar ima, ki bo znala ceniti zdravje, odnose, skupne trenutke,…  Saj tudi kareristke bodo na koncu spoznale, da jih je sistem nategnil in da so totalno pogrešljiva roba ampak takrat bodo stare že 50+.

Ma, nimata se rada.

Da povzamem: Ženska, ki odhaja na delo v tujino, je karieristka, ki svojega partnerja nima rada. Namesto, da bi spustila vse iz rok in se posvetila njegovemu veličanstvu in ga stregla spredaj in zadaj, je grda. Ko to isto naredi moški, je pa vse OK. Ona naj se podredi njemu, on pa se seveda njej ne bi, ker ima prečudovito službo. V nasprotnem primeru se seveda pričakuje, da ona vse izpusti iz rok in gre z njim, mar ne?

In ideje o prenehanju so zrasle na njegovem zelniku (s pomočjo kao prijateljev, seveda), ne na njenem. In potem ona nima njega rada??????

Go with the flow. Če je ona odločena, da gre in na drugi strani ti, da ostaneš, potem se pač prepustita toku. Ne obremenjuje se vnaprej, kaj bo če bo ko bo…

Ostanita skupaj, bosta pač furala vezo na daljavo in sproti reševala težave, ki se bodo pri tem pojavile. Če vama je namenjeno, bosta ostala skupaj, poznam kar nekaj takih parov. Če ne bo pa selj ko prej prišla druga… Srečno.

če gre delat tja, še ne pomeni avtomatično, da se gre tud z drugim dol dajat.

Bedarija, če ti ni do tega tudi ne naredi. Včasih so šli fantje za 1 leto v vojsko, pa da bi jim punce tole govorile. Lahko da spozna koga drugega, samo če ima namen, ga bo tudi tu.

dans je pa to res cist komot. 1let na videjih. ah kok ljudi tko par let zdrzi pa ostanejo skupi. to pa res ni nic tazga. moj je bil v vojski. v nisu srbija. 4x sem ga sla pogledat . ti jo bos vidu vsak dan. pa sva porocena 20let

Prej sem delala s sodelavcem, s katerim sva bila veliko skupaj, prijateljevala in si povedala sto stvari. Obojestranska simpatija, naklonjenost, ki bi se prav kmalu lahko sprevrgla v ljubezen.

Pa so me poslali v drugi kraj in sedaj. Sedaj je vsa intima izgubila svoj pomen . Le redko se slišiva, pravzaprav vedno manj.

Najine romance je konec, daleč od oči, daleč od srca.

Če te prav razumem, ona še šla ni na pot, ti pa že študirat kako bi se z drugimi dol dajal?

Kot prvo: če ne gre ravno v Avstralijo, na NZ, se lahko tu pa tam obiščeta. Domnevam, da bo ostala v Evropi? Torej se lahko obiščeta.

Kot drugo: večina žensk nas je takih, da smo z moškim, ki ga ljubimo. Če gre veza v franže, nas večina žensk rabi kar ogromno časa, da to predelamo. Komot par let.

Ženske ne razmišljamo tako kot ti, vsaj večina žensk ne: da bi se takoj začele dol dajat z enim tipom.

Kakšen obisk vmes? Sicer pa večinoma velja, ‘razdalja je kot veter, ki upihne svečo in kot burja razplamti kres.’

Pusti jo. Ne bo šla zadnjič takole v tujino. Ostal boš sam z otrokom, ona se bo pa špilala kariero. Najdi si eno normalno punco in nehaj omedlevati.

Težka situacija! Jaz bi verjetno raje prekinila vezo in videla kaj je po enem letu še ostalo. Če bi ostala skupaj bi se samo spraševala, če me vara in podobno.

Odgovor na objavo uporabnika
njej je kariera več kot ti, 21.01.2025 ob 20:17

Pusti jo. Ne bo šla zadnjič takole v tujino. Ostal boš sam z otrokom, ona se bo pa špilala kariero. Najdi si eno normalno punco in nehaj omedlevati.

Se strinjam.

midva z možem sva šla fizicno narazen ker je šel on domov skrbet za svojega očeta. jaz nisem šla z njim zato, ker se s tastom je razumeva in me nikoli ni sprejel. narazen sva 1000 km, kmalu bo leto dni, pa nama nič ne manjka. vsak dan se slišiva, vse si poveva, kadar lahko grem dol, pa tudi če samo za nekaj dni, skratka vse je ok. sem bila tudi skeptična kako bova, ampak sva oba presenečena da nama tko fino gre. zdej če vara … iskreno rečeno ne ne zanima, dokler ne vem in dokler pridem dol in mi nihče nič ne govori o tem, mi je ok. konec koncev ga pa nisem kupila in ni moja lastnina,da si ga bom lastila.

moja sodelavka in znanka imata može prav tako kar precej daleč, ena že prek 10 let. eden dela v nemciji, drugi na Norveškem. oni so precej povezani preko interneta, se vsak dan vidijo, npr. za večerjo. on na svoji strani, ona s hcerko na drugi strani, se vedejo za mizo, vklopijo zoom in jejo skupaj. mož pride domov kadar le lahko, včasih tudi samo za vikend.

glej, vse se da če se hoče in če je interes za to. ljubezen je veliko več kot samo sex.

verjemi, če bi mi tip predlagala, da se greva odprto vezo, dokler ne pridem nazaj, lahko ima odprto vezo s kom drugim kakor dolgo hoče. to bi bil definitivno konec zadeve.

ti jo imaš resnično rad, ona tebe ne tako zelo. Nikoli ji ne boš mogel zaupati, tudi tu doma ne, kaj šele na tujem. Pozabi, dokler je čas in išči naprej, čaka te dekle, ki to bo zvesta in te bo resnično ljubila, jo boš spoznal v prihodnosti.

https://slogarca.com/storitve

Ne razumem logike, ki jo imate nekateri tukaj gor.

Torej, če želi ta punca izpolniti svoje (življenske) sanje in iti za eno leto v tujino(kar bi precej povečalo njene karierne možnosti) ga avtomatično ne ljubi. Medtem, ko je samoumevno, da ta moški še naprej in brez prilagajanja nadaljuje z svojo “sanjsko” službo.

Meni se zdi bistveno premalo podatkov, da bi lahko karkoli sodili.

Definitvno, bi se morali dobro pogovoriti. Pa tudi v današnjem času poceni komunikacije in letalskih prevozov

V primeru, če ravno ne-bo odšla na drugo celino bi lahko skoraj vsak konec tedna preživela skupaj. Pa tudi avtor ima veliko opcij. Lahko bi se dogovoril z delodajalcem in “zamrznil” zaposlitev, vzel nekaj mesecev brezplačena dopusta ali pa preprosto delal na daljavo!

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9814, 20.01.2025 ob 23:55

Za eno leto se odpravlja na delo v tujino. Žal ne morem z njo, ker imam tukaj dobro službo, katere ne bi menjal ali puščal. Vsi mi govorijo naj rajše prekineva preden gre ona na pot, si dava eno leto za razmislek in bova videla kaj bo ko se vrne nazaj domov. Ne rečem, da je slaba ideja, samo meni to pomeni, da sva v tem vmesnem času lahko z drugimi ljudmi, Jaz mislim, da ne bil bil zmožen ji tega narediti, misel, da bi bila ona z drugim me ubija. Mislim, da bi mi bilo še težje, če bi se vrnila nazaj k meni, vmes pa bi imela drugega ali druge moške. Ona ni rekla še nič, razen, da bo zelo zaposlena to eno leto, da od tujine ne bo imela nič in da bo šlo eno leto hitro naokrog. Naj ji predlagam moje ideje? Je možno, da po enem letu nadaljujeva kjer sva ostala? Prosim za odgovore, ker se mi meša.

Ko sem spoznala ta pravega, ne bi za nič na svetu odšla stran od njega zaradi službe, kariere, ne nikoli, pa sem imela možnost iti drugam. Ostala z njim in si ustvarila srečno družino.

Nobena ženska ta pravega moškega ne zapusti za eno leto….torej si samo vmesni.

New Report

Close