Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dali so me na izterjavo?!

dali so me na izterjavo?!

Prosim za pomoč, pa ne me popljuvat in…

Glejte Mercatorju sem pozabila eno položnico plačat (PIKA) in potem drugi mesed ni blo denarja, pa naslednji spet ne.Pisala sem jim naj še počakajo do aprila ko dobim regres in bom plačala.Zdaj pa so mi napisali naj pohitim z plačilom ker so me dali v izterjavo.Jaz bom sicer vzela izredni limit in to naslednji teden plačala, ampak me je strah kaj to pomeni, ali bom dobila kakšne izvršbe, rubeže, blokade,sodišče…Ful me je strah.

Predlagam ti, da pokličeš tja in se zmeniš, da počakajo do naslednjega tedna – povej jim točen datum, ko boš plačala in potem tudi res plačaj tisti dan. Pa bodi prijazna in uporabi besedo ‘prosim’ in po moje da se bo dalo zmenit.

Ja, to pomen, da bo zadeva počas šla na sodišče. Zato ne čakat ampak čimprej poravnaj dolg. Zdaj boš najbrž kasirala samo zamudne obresti, ko pa bo enkrat zdaeva na sodišču boš fasala pa še sodne stroške. Kokr je rekla merenge, čimprej poklicat in se točno zmenit za datum plačila in takrat RES plačat.

Pozdravljena Natalija,

ker se namreč sama ukvarjam s temi stvarmi ti lahko pač nekaj svetujem:

če so ti rekli, da so te dali v izterjavo je to lahko zdaj dvoje, prvo da so te dali v izterjavo takoimenovanim izterjevalcem, ki ti pridejo na dom izterjevat, to še ne pomeni da ti bodo grozili ali pretepli, to so pač službe s katerimi se poslužujejo podjetja, ki sami ne morejo izterjati dolga oz nimajo časa in zaposlenih, ti izterjevalci pač pridejo osebno ali te pisno pozovejo da ta dolg plačaš, enkrat dvakrat… dokler pač ne bo Mercatorju dovolj in te bo pač poskušal izterjat preko sodišče, to pa je druga varianta, za katero pa jaz mislim da se je Meracator poslužil že takoj, in boš v kratkem dobila iz sodišča, da je zoper tebe vložen predlog za izvršbo z rubežem denarnih sredstev s tvojega TRR ali celo rubež premičnin. itd..

jaz ti predlagam ta dolg čimprej poravnaš, samo tako lahko potem MC javi sodišču, da je tvoj dolg poravnan in umakne izvršbo. Če pa je že zadeva tako daleč, pa moraš vedet, da so že prisotni dodatni sodni stroški in ti že tečejo zamudne obresti, ki boš jih morala prav tako plačati oz. ti jih bodo rubli. To je zelo neprijetna zadeva, zato ti predlagam ta to čimprej rešiš.

Lep dan, Jančka

Odvisno za kakšen denar gre. Če je to drobiž, se ti bodo usedli na tekoči račun+obresti+ostali stroški izterjave. Če pa je denar kaj večji, se ti bodo usedli na kaj bolj vrednega npr. nepremičnino in jo prodali ravno za tok, da pokrijejo svoje+ostale stroške, ki so nastali v zvezi s tem.

Ma, sposodi si denar in jim ga vrni, predvidevam, da je to drobiž, če govoriš o nekem limitu in plači…

Ne skrbi do regresa se zagotovo ne bo nič zgodilo!
Plačaj kot si rekla pa bo!

Ne more priti kar tako dva rubeža in takoj rubiti brez sodnega naloga. Če imajo pooblastilo od sodišča potem lahko rubijo drugače pa ne.
Natalija kot je že omenil/a g. minister res posodi si čim prej denar in plačaj, ker itak boš morala še plačati obresti, sodne stroške, njihovega odvetnika, ki tožbo napiše itd. Boš videla potem koliko bo to naneslo denarja.
Jaz te popolnoma razumem in te ne obsojam, ker to se lahko zgodi vsakomur.
Še predobro vem kako je, če človek nima denarja.
Lep pozdrav in držim pesti, da se ti izide lepo!

Poglej, tudi nam se je enkrat zgodilo, da položnice za Piko res nismo mogli poravnati – izredni stroški, ki so nas fajn udarili :(( Pa sem naslednji mesec po zapadlosti položnice poklicala na Mercator, govorila z eno prijazno gospo in ji obrazložila situacijo. Dogovorili sva se, da lahko znesek poravnam čez 2 meseca in je bilo vse ok. Res, pokliči jih in lepo prijazno zaprosi za pomoč, meni se šli na roko in me je gospa tudi potolažila, naj se ne sekiram toliko, ker se da vse zmeniti, če so ljudje normalni.

Sem pozabila dodati: dolg sem torej poravnala 3 mesece po roku plačila na položnici.

Ti moraš gor poklicat in se zmenit, tako človeško. Pisat ti v takem nikoli ne pomaga, ker ne veš če bo tvoje pismo videla prava oseba.

Pokliči pa boš videla da se da vse zmenit.

Saj april je takorekoč pred vrati. Ali pa si sposodi, potem pa vrni tej osebi. Isti šmorn.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

New Report

Close