daljinec za klimo
Babici je nehal delovati daljinec za klimo (znamka mitsui – ne me vprašat od kje ta znamka, ker mi sploh ni znana; kupili so jo pred nekje sedmimi leti).
Kontaktirali smo prodajalca, kjer so jo takrat kupili in je obljubil, da bodo prišli pogledat..seveda niso..smo ga spet klicali, če lahko kar naroči nov daljinec, je bil odgovor, da jih nima na zalogi in da bo poklical nazaj..seveda še vedno ni poklical.
Babica ne more sama plezati gor in dol na stol, da bo prižigala na sami enoti.
Zanima me, če mogoče kdo ve, kje bi se dalo kupiti daljinec za omenjeno klimo ali pa univerzalnega? (na netu smo pregledali in nič pametnega našli).
Hvala vsem za pomoč
No, pa še moj nasvet, če boste že čez to fazo in boste nov daljinec rabili: mi smo ga, za 11 let staro klimo ( dvojna, konverter, pa se je daljinec pač sesul, ko jenekomu po tleh padel, enega smo pa dali inlaws za na vikend že red leti).
Ne zanašajte se na serviserje tukaj v Sloveniji, ker vam bodo novega zaačunali mnogo premnogo preveč, ,kot ga lahko sam naročiš, plačaš in dobiš v dpmač nabiralnik ali z nemškega ali britanskega Amazona – s poštnino vred.
Nam so naračunali na pooblaščene servisu, da bo cena nadomestnega daljinca 37 eur, pa cca 7-10 dni za čakat ( jaaaa, seveda, ker je treba naročit pri tujem distributerju), no z nemškega Amazona smo naročili originalnega daljinca, tako kot je bil predhodnji pa za 22 eur s poštnino vred, prispe v 3 delovnih dneh na domač naslov….. Samo toliko, ker itak vse slovenske firme naročajo rezervne in nadomestne dele za marsikaj iz centralnih skladišč Nemčije pa Madžarske ( od avto delov do delov za belo tehniko….)
in če si Slovenec, ki se znajde, pač profitiraš…..
Pa kamot komande nehajo delat kar iznenada
Smo šli iz vikenda, TV normalno delal, čez 3 dni prišli dol starši, z daljincem se ni dalo nič več počet :((
Servis – zamenjava IR plošče za daljinca v televizorju… OK, je bilo na garancijo …[/quote]
ja ampak je bla TV fuč in ne komanda. BTW televizije vsakj tastare majo par knofov in jo lahk s tem upravljaš, pri klimi pa kaj dost ne moreš
Pa kamot komande nehajo delat kar iznenada
Smo šli iz vikenda, TV normalno delal, čez 3 dni prišli dol starši, z daljincem se ni dalo nič več počet :((
Servis – zamenjava IR plošče za daljinca v televizorju… OK, je bilo na garancijo …[/quote]
ja ampak je bla TV fuč in ne komanda. BTW televizije vsakj tastare majo par knofov in jo lahk s tem upravljaš, pri klimi pa kaj dost ne moreš[/quote]
TV ni stara niti eno leto… in na gumbe je delala tudi pred pošiljanjem na servis
Poanta je, da stvari lahko nehajo delat od danes na jutri in da tudi ni nujno, da je napaka v daljincu.
ja ampak je bla TV fuč in ne komanda. BTW televizije vsakj tastare majo par knofov in jo lahk s tem upravljaš, pri klimi pa kaj dost ne moreš[/quote]
TV ni stara niti eno leto… in na gumbe je delala tudi pred pošiljanjem na servis
Poanta je, da stvari lahko nehajo delat od danes na jutri in da tudi ni nujno, da je napaka v daljincu.[/quote]
v tem primeru je, ker menda niti dipsley na komandi ne kaže oprijemljivih znakov života, torej temp, načina delovanja, smer pihanja in podobne zadeve. če komanda žvi to more kazat.
kar se okvare stvari od danes na jutri tiče, ja se zgodi, ne da ne. samo v tem primeru je krivc komanda
Daljince za vse naprave dobite na: https://daljinec.si
Originale, nadomestke in po naročilu, plačilo po povzetju, kartice ali Paypal, garancija 2 leti.