Dalmacija,Črna gora,Albanija,Grčija
V petek 23.04.04 popoldan štartam proti Grčiji preko Hrvaške, Črne gore, Albanije,pa me zanima, kako je kaj s odprtostjo kampov v tem času na tej poti. Potoval bom z motorjem, tako da sobe in hoteli odpadejo. Za sedaj sem siguren samo za en kamp, ki je sigurno odprt in to je kamp Marko v Paklenici, za vsak nadaljni podatek vam bom hvaležen.
lp
dani

To si si izbral cudovito pot, ena izmed mojih zelja:) Sicer pa da ne bom dolgovezo: http://www.motosvet.com pa se registriraj oz. uporabi ISKALNIK Kaj vozis?

Nekaj branja bo. Kak si si pa pot začrtal (do kot kateri dan, katera mesta itd,???) To me res zanima.
Evo beri:
SAMO ALBANIJE NE!!!!!!
kolega je imel podobno turo v nacrtu in je sel na dunaj albanskega veleposlanika za vizo vprasat. ta se mu je smejal in mu v obraz rekel ce je nor. citiram: ” v albaniji ne bos z motorjem prezivel 5 minut. tebe bojo ubili, zenska pa bo sla v italijo!!!”
na koncu mu je ponudil da lahko gre z trajektom do tirane kjer ga pricakajo njegovi sorodniki, mu pokazejo tirano in bliznjo okolico pol pa hitro na ladjo in iz albanije!!!
mislim da to vse pove o stanju v albaniji ce ti veleposlanik to rece!
Največja kriza = beri gverilski banditi = so ravno na meji med SČG in ALbanijo.,.. tako da vsi odsvetujejo potovanje v severni Albaniji… južno od Durresa je baje vredu.
______
Ce imas moznost ne lazi skoz Albanijo v Grcijo. Pojdi po ex Yugi do Makedonije in od tam prek. Preveri – mislim, da rabimo za Makedonijo vizo? Kako bos pa prek Yuge pa je nekako tvoja odlocitev – odvisno kaj sec videti in koliko casa ter kesa imas.
Jaz si normalno naredim krozno turo, da se ne vracam po istih cestah kot sem sel dol.
Drugace pa pojdi na AMZS stran kjer imas kar nekaj route (road) planner variant pa se malo poigraj.
Na AMZS pa tudi dobis Evro road atlas (knjiga), ki je dovolj dober za popotovanja po evropi in bliznji okolici.
LP DaNe
P.S.: to je napisal clovek ki je dal skozi ze “celi svet”
______
Pa še mal slovarja:
Živjo! –> Yasou!
Živjo (vikanje)! –> Yasas!
Prosim… –> Parakalo
Hvala… –> Evharisto
Kako si? –> Ti kanis?
Kako ste(vikanje)? –> Ti kanete?
Zelo dobro –> Poly kala…
Koliko stane? –> Poso kani?
Še najpomembnejše… NA ZDRAVJE! –> Yamas!
______
V Grčiji so od 08.07.2002 obvezne čelade-v nasprotnem primeru ti grozi odvzem motorja in visoka kazen…
Glede čelad vam lahko povem iz prve roke. V soboto sem se vrnil iz Krfa. Tam se sicer skoraj nihče ne vozi s čelado, so pa policaji zelo pasji. V primeru, da te ustavijo in si brez čelade je kazen 150 evrov +stroški prevoza motorja do policijskih skladišč. To velja za vso Grčijo. Torej, čelade na glavo!
P.S.: sem gledal en privat motoristicni filmcek posnet v Atenah in res so vsi brez izjeme nosli celade. Da ne bos nardil kake bedarije!;)
______
10 km iz Patrasa je v mestu Rio en lušten camp (travca….), tako da se tam zdilaj in prespi pod nebom…
______
precekiraj se Lonely Planet Mediterranean Europe, oz. ga vzemi zraven!!!!!!!!!!
_______
-ena oseba 1200 DRH
-motor 800-1000 DRH
-šotor ponavadi 500 DRHje pa tud zelo razlicno; vcasih je zastonj, vcasih pa stane cca. 3/4 cene ene osebe
-sef: tudi zelo pomembno! nekje zaston, ponavadi pa okoli 200 drh
vse cene so na dan!
Cene se zelo spreminjajo glede na otoke. Ce gres recimo na Mykonos bos v campu Paradise Beach kar colal. Se pravi bolj razvpiti otoki-višje cene.
V Grciji sta glavni dve verigi campov, ki imata skorajda na vsakem otoku en camp. Imen se ne spomonim. Dajo ti brosurco v kateri nabiras stampiljke. En camp – ena stampiljka. To se ti splaca, ce mislis veliko potovat po otokih in menjat campe. Saj ti po dolocenem st. campov pripada ugodnost.
Je pa razlika glede na CRO campe. V Grciji so mladi in motoristi zaželeni povsod! Grki dobor vedo, kdo najvec spije in zaprav $
Naceloma so tudi dokaj cisti, treba pa se je navadit, da papirja, ko si obrises rit ne smes metat v wc ampak v kos zraven…
Zna kje mal smrdet…
P.S.: to sem naso podatke za leto 2001 kar se cen tice!!! Ce te zanima se kaj glede kampov pa bo najboljse da stopis do kake agencijo in prosis za info;))
______
Dost prijetnih in varnih kilometrov ti zelim, pol ko se vrnes pa upam da bos kaj porocal!! ;))
Ni tako hudo, lani sem bil že dvakrat skozi Albanijo, enkrat z motorjem drugič pa z avtom, viza ni potrebna, slabih ljudi je pa tudi v Sloveniji dovolj, malo pazljivosti in upam, da ne bo težav, je pa res da ni dobro riniti v severne dele države.S policaji tudi nisem imel slabih izkušenj, za razliko od naše bivše brače v Hrvaški,Bosni in Črni gori, pa še to zavtomobilom , ne pa z motorjem.Vsaka pot je drugačna, zato je pa zanimivo.Upam, dabo šlo vse po sreči in da bo vreme dobro.
lp
dani
Zadnja sprememba (21-04-04 20:54)