Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Dalmatinske klape

Dalmatinske klape

Mami bi rada za darilo zapekla ene pet CD-jev (CD izpodrinil kasetnik v avtu 🙂 , pa vas prosim za nasvet. Rada ima dalmatinske skupine, pa Gibonija, Majo Blagdan,… Ker pa si je še do pred kratkim sama snemala kasete, ponavadi kar na morju, kjer dalmatinskih komadov pač ne manjka, ne ve niti izvajalcev, niti naslovov pesmi. Če mi lahko kdo predlaga kakšne konkretne skupine in vir na netu, kje se da kaj dol potegnit, bom zelo hvaležna 😉

LP

Na Kazaa-ju lahko dol potegneš, dober vir je tudi http://www.nostalgija.com
Dalmatinci so pa še Oliver Dragojevič, Petar Grašo, Dubrovački Trubaduri, Severina…

Hvala za odgovor. bom poskusila. Če pa še iam kdo kakšen predlog, pa kar sem z njim 🙂
LP

Jaz imam en predlog…. in sicer, da se spokaš dol iz našega foruma s tako zajebano muziko.

tiger Stane

fedja, fedja…ti ga lomis..
stasa, zakaj si izbrala naslov dalmatinske klape? to je nekaj cisto drugega, kar si ti nastevala.

Da nadaljujem: Mladen Grdović, Zdravko Skender, Tomislav Ivčić, Zlatko Pejaković, Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Grupa 777, Magazin ( njihove tastarejše), Mišo Kovač, Milo Hrnić, Džo Maračić-Maki, O. Dragojević, Pro Arte, Lidija Percan etc……… !Staša je pisal/pisala:

Da nadaljujem: Mladen Grdović, Zdravko Skender, Tomislav Ivčić, Zlatko Pejaković, Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Grupa 777, Magazin ( njihove tastarejše), Mišo Kovač, Milo Hrnić, Džo Maračić-Maki, O. Dragojević, Pro Arte, Lidija Percan etc……… !

Posavec – najlepša hvala!

Yohnny – sama sem totalno out, kar se tice hrvaske glasbene scene, saj je ne prenasam. Sicer pa je vazno, da se ve za kaj gre, ne pa dosledna definicija, a ne ;).

LP, Staša

Fedja, se predlog zate – zamisli se nad svojim patetičnim primitivizmom.

Fedja, kva je pa s šerifom? Ti je spi*du??

LP

Kupi cd od klape KAMBI (koncert posnet v živo v Lisinskem), ne bo ti žal, not so same predelane pesmi od Gibonnija, Oliverja, Tedi Spalato, Hari….Sama ga večkrat poslušam in ni je boljše klape od njih.

NYC hvala za odgovor. Od kod pa je ta klapa?

Ni za kaj.

Mislim, da se imenujejo po nekih Kambičih v Kaštelu…nisem pozorno poslušala, ko so kolegi dol razglabljali o njih. Nekje iz okolice Dubrovnika… V glavnem mislim, da dobiš njihov cd kjerkoli na hrvaškem v prodajalni cd plošč.

LP

New Report

Close