Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DAN DOPUSTA

DAN DOPUSTA

Kolikor se pogovarjam si delodajalci malo po svoje interpretirajo dan dopusta za otroka do 15l. Pri nas je navada, da dan dopusta za otroka DO 15 leta vzamejo z novo letno odločno o dopustu že v letu ko BO dopolnil 15. Torej že z 1.1. čeprav otrok ima morda šele v decembru 15let. Kako je prav?

jap, vsi tako delajo

tako tudi dobiš dopust za otroka v tistem letu, ko se otrok rodi. čeprav je to decembra

Odgovor na objavo uporabnika
čebela_adela, 11.02.2025 ob 11:01

jap, vsi tako delajo

tako tudi dobiš dopust za otroka v tistem letu, ko se otrok rodi. čeprav je to decembra

kako lahko v naprej dobiš dopust? Ne verjamem.. pa saj si na porodniški a ne?

je kar je, 11.02.2025 ob 11:08

kako lahko v naprej dobiš dopust? Ne verjamem.. pa saj si na porodniški a ne?

kako to misliš vnaprej?

prvič, ko dobiš otroka, se izda dopolnilna odločba za dodaten dan dopusta. dopust, ki ti pripada v letu, ko si na porodniški, se prenese do konca naslednjega leta, ker ga jasno nisi mogla izkoristit

drugič, tudi očetje so upravičeni do tega dopusta, ne samo matere

Pri nas delavka vzame dopust, ko njena 23 letna hčerka zboli. Ona ima svojo hčerko rada. Mora jo negovati.

Skrajnosti, 11.02.2025 ob 11:19

Pri nas delavka vzame dopust, ko njena 23 letna hčerka zboli. Ona ima svojo hčerko rada. Mora jo negovati.

Če je potrebno vzameš tudi dan dopusta, da si v pomoč in podporo staršu, možu in seveda otroku. TO je normalna empatija. Bolj razumno kot da vzameš dan dopusta da pucaš al ne??

in?

na leto ji pripada 20++ dni dopusta. porabiti ga mora na tak ali na drugačen način. če ga porabi za to, da neguje družinskega člana, ko zboli, wtf je tvoj problem???

Kako delodajalca prepričam za več dopusta? Delam v manjšem zasebnem podjetju že 25 let (skupna delovna doba 30let), pa imam samo 25dni dopusta. Stara sem 50. Na kaj vse mi pripada več dopusta?

Koliko dopusta, 11.02.2025 ob 12:27

Kako delodajalca prepričam za več dopusta? Delam v manjšem zasebnem podjetju že 25 let (skupna delovna doba 30let), pa imam samo 25dni dopusta. Stara sem 50. Na kaj vse mi pripada več dopusta?

preveri zakon? Sigurno ti pripada kaj več na delovno dobo!!

ne vem340, 11.02.2025 ob 12:39

preveri zakon? Sigurno ti pripada kaj več na delovno dobo!!

po zakonu ni nobenega dneva dopusta na delovno dobo. to je v kolektivnih pogodbah

po zakonu imaš samo 20 dni minimalnega dopusta, en dan za vsakega otroka do 15 let in 3 dni za starejše delavce. starejši delavec si, ko napolniš 58 let.

New Report

Close