Najdi forum

Splash Forum Politični čvek DAN MLADOSTI

DAN MLADOSTI

Kakor koli obračam je bil Tito povelnik morilcev. To je dejstvo.

Dejstvo je, da si ti bolnik.

A ti to lahko malo bolj konkretno pojasniš?

Moja izjava temelji na povojnih pobojih, sodnih procesih, Golem otoku….. Dejstvo je, da se to ne bi dogodilo, če bi Tito dal drugačno komando, oz tega ne bi dopuščal. Tako pa je, pa da ne boš morda rekel, da za to sploh ni vedel. Ha, ha.

V denarnici pa najraje kapitalist.[/quote]
no, ja, saj ni da bi človek brez denarja po svetu hodil,[/quote]

rdečkarji imate tako vedno pripravljen izgovor pa četudi ga pes na repu prinese. saj vi ste tako za vse, a ne, glavno da vam paše. premeteni značaji:-)))

Me se tudi že nekaj časa zdi, da je poštenih med politiki približno toliko kot devic med kurbami.

V denarnici pa najraje kapitalist.[/quote]
no, ja, saj ni da bi človek brez denarja po svetu hodil,[/quote]

rdečkarji imate tako vedno pripravljen izgovor pa četudi ga pes na repu prinese. saj vi ste tako za vse, a ne, glavno da vam paše. premeteni značaji:-)))[/quote]
mi rdečkarji smo vsaj načelni ljudje,počasi prihaja naš čas…

Vaš čas prihaja, ja. Sem slišal, da je Gantar kupil LDS.

Meni je pa najbolj smešno, ko obremenjena srednja ali starejša generacija pričakuje od nas mladih, da bomo jokali za državo in sistemom, ki so ga oni 91 z gnusom zavrgli.

Če sta bila socializem in Jugoslavija tako dobra, zakaj hudiča ste 1990 izglasovali na plebiscitu osamosvojitev Slovenije.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja, ampak popevčice so ble pa fajn!

Mislim, tale “iz petdeset i neke”, pa “od Triglava pa do Vardara” in podobne – a ne, generacijo?

Drugače pa, če bi blo res vse tako fajn, ne bi šli na svoje. Stari dobri časi so posledica slabega spomina!

Po vsaki evforiji pride trenutek streznitve :-))

Sicwer pa nihče ne jika za Jugoslavijo 80-tih. Jokajo za tisto iz 60-tih in 70-tih.

Ma bolano je, da sploh kdo zdihuje za jugoslavijo v katerem koli obdobju, saj bil to najbolj kruto obdobje za Slovence. Bila je to najhujša okupacija. Pa še hud zaostanek smo si nabrali za razvitim svetom. Samostojna Slovenija je zakon in upam, da se bo odpravil splav, povečale in ojačale družine, da bodo Slovenci postali bolj narodno zavedni. Upam, da bomo na naslednjih volitvah dobili poslance, ki bodo to uspeli izpeljati, to spremembo v mišljenju. Ker to nam manjka. In, da bi očistili imena naših ulic teh kvazi revolucionarjev in postavili gor naše velike ljudi. Nedvomno jih imamo.

Josiba Broza je treba častiti saj si je to zaslužil.Naredil je precej več dobrega kot slabega saj je bil tudi med drugim predlagan za Nobelovo nagrado za mir in spoštovan po vsem svetu.Tudi na njegovi zadnji poti pogreba je bilo prisotnih ogromno predsednikov in vladnih delegacij iz celega sveta.To pa marsikaj pove o slavi Tita.Hočeš nočeš dejstev se ne more očrniti,kot to počno njegovi nasprotniki.

Čisto enostavno – zato, ker socializem in Jugoslavija nista bila dobra.
Zakaj pa sedaj nekateri jokajo za bivšim sistemom je pa lepo razložil že Jančar pred več kot desetimi leti – preberi si Egiptovske lonce mesa.

No ja, še bolj kot tebi bi pa to čtivo svetoval vsem jugonostalgikom.

V socializmu se je krasdlo,danes se pa še veliko bolj.

Ups…

http://www.titoville.com/images/tito-roka.jpg

Rad je imel lepa dekleta,kot vsak pravi moški.

Naj bi kdo pove, kaj je Josip toliko dobrega napravil, kar bi odtehtalo poboje Slovencev na ideološki osnovi, zapiranja, mučenja, nacionalizacijo, nakradeno premoženje, zdesetkanje naroda. Meni se zdi, da so likvidirali toliko Slovencev, da so lahko naselili ljudi iz juga.

Likvidirali so politično opozicijo. To je bil edini namen povojnih pobojev.

Pobili so izdajalce brez sodbe in po krivici tudi nedolžne.

Če je bilo brez sodbe, potem so bili vsi nedolžni.

Razumeš ali ti moram narisat?

No,no vsi pa niso bili nedolžni.Tisti,ki so ubijali,izdajali partizane okupatorjem,strahotno mučili in streljali na partizane pa ne morejo biti nedolžni???

Ja, to je malo čudno. Pobili so Slovence, da so nas potem komandirali drugi narodi, in to narodi, ki sami sebe ne morejo, saj živijo na robu preživetja. Jugoslavija je bila tako pod komando Srbov. Zanimiv razlog za češčenje, in da so glavne ulice in trgi poimenovani po teh ljudeh.

Pa res ne razumeš…

A ti besede kot so sodišče, tožilec, obramba, dokazi, sodnik, sodba… nič ne dajo mislit?

To pa je bila velika napaka komunistčnega vodstva med vojno in po vojni,da se je slovenska oblast podredila Yu oblastem in šla v skupnost yu narodov.

New Report

Close