Današnje neveste niso od muh
Verjamem …
In če na poroko res vabiš samo bližnje in iskrene prijatelje, se takih stvari ni težava pomeniti.
Če vabiš pa široko naokoli le zaradi daril, pa razmisli pri sebi, kakšen človek si.
LP,
Lenka
Joj eni ste res grozno nesramni….na primer ta svašta.
Jaz razumem,da večina današnjih mladoporočencev izrazi željo, da bi za darilo dobili denar. Dejstvo je namreč, da večina že pred poroko živi skupaj in imajo opremljeno stanovanje in omare popolnoma založene z razno kramo. Če je tako je res težko najt še nekaj kar bi res rabila. Iz tega vidika je vsekakor denar bolj praktičen in se mi zdi lepo darilo, če ga mladoporočenca potem porabita za poročno potovanje…tako sem dobila od prijateljev kartico iz potovanja in sta napisala: Hvala, ker ste nama podarili 14 dni prekrasnih trenutkov dru z drugim!
To se meni zdi neprecenljivo darilo, pa čeprav je bilo dano v obliki denarja. Onadva si tega potovanja ne bi mogla privoščiti takoj po poroki, če ne bi svatje prinesli denar. Pa verjemite, da jih je ta dopust osrečil 100x bolj kot pa kakršnakoli praktična darila ali pa celo kakšne vaze in slike in ne vem kaj vse še ljudje kupujejo..
Se pa vseekakor strinjam s predhodniki, da si mora vsak par organizirati poroko po svojem okusu in hkrat po svojih finančnih zmožnostih! Ne zdi se mi nevljudno,če se namigne, da bi jima najbolj prav prišel denar (za poročno potovanje ali karkoli), se mi zdi pa popolnoma neprimerno, da se komerkoli sugerira koliko naj prinese!! Tudi razmišljanje v smislu: “A mislijo, da je poroka poceni in da ni treba vsaj 50eur prinest” je popolnoma zgrešeno. Namreč poroka je lahko zelo poceni, praktično zaston, če ste se pa sami odločili za drago poroko pa tega niso drugi dolžni plačevat.
Jaz še vedno za darilo najraje prinesem denar, 50 do max 100 eur na osebo je več kot dovolj. Če kdo nima je lahko tudi nič ali pa kakšna manjša vsota. Je pa res da me na poroko vabijo samo dobri prijatelji in bližnji sorodniki s katerimi se dejansko dobro razumemo, tako da nikoli ne pomislim na to, da bi me kdo vabil samo za to, da prinesem denar. V takem primeru ta denar z veseljem podarim, čeprav sem sama še študentka in imam štipendijo, preko študentskega servisa pa zaslužim še kakrnih 200eur. Hočem rečt, da če mi je nekdo ki ga imam rada mu z veseljem dam za poroko, ki je res enkraten in lep dogodek. Če bi pa dobila občutek da me vabi kar eden zato, da bo čim več svatov in čim več kuvert oz. da bi mi celo rekel naj bo vsaj 50 eur naj se pa pod nosom obriše! Na tako poroko ne bi šla, po poroki bi pa poslala čestitko v obliki ameriškega dolarja in bi jima zaželela vse najlepše in čim več denarja v zakonu :))))
Ja aleluja, končno ena normalna, pismena, razumna oseba, ki ve, kaj sem hotela povedati. Hvala.
Točno to… vsak normalen ve, koliko in kaj se spodobi na poroko prinesti, seveda svojim zmožnostih primerno. Nisem pa neumna, da bom komu sugerirala o vsoti, absolutno nikakor! Tudi povabljeni bodo samo tisti, ki so mi zelo blizu in jih želim ta dan ob sebi.
lp
A se mal neumna delaš? Preberi kaj si napisala:
Sama razmišljam o poroki in že vnaprej vem, da bom vsem dala vedeti, da mi največ pomeni denar v kuverti. Zakaj??? Ker bo poroka stala nekaj tisoč evrov, ki jih ne moreva kar tako prišparati in dejansko računava, da ne bi bla na koncu v prevelikem “minusu”. Darila so fajn ja, niso neosebna itd., ampak… kaj bom z neko šaro? Siguno bi dobila nekaj lepih stvari, ampak vse pa mi sigurno ne bi bilo všeč in tudi marsičesa verjetno ne bi rabila. Poroka pa je dragi hec, ampak če se bom poročila, si res zelo želim lepo poroko. Seveda v mejah normale, ampak v vsakm primeru je to dosti denarja, ki ga žal ne morem prišparati.
Verjemite mi, vsi ki razmišljate kaj kupiti za darilo, najbolj bodo veseli denarja!!!! Pa ne si misliti, da je 50 € dovolj, namreč s tem ne boste pokrili niti svoje hrane in pijače. Žal, ampak se mi zdi pošteno, da malo pomislite na to, koliko stane samo menu in pijača po osebi.
Potem ko si videla odzive ljudi, pa malo obračaš da ne izpadeš totalne keš p****.
Aja, pa še to. Zgoraj se blazno strinjaš s tistim kar je napisala tajcy. A to si pa spregledala Tudi razmišljanje v smislu: “A mislijo, da je poroka poceni in da ni treba vsaj 50eur prinest” je popolnoma zgrešeno. Namreč poroka je lahko zelo poceni, praktično zaston, če ste se pa sami odločili za drago poroko pa tega niso drugi dolžni plačevat
kajti ti v prvem postu pišeš ravno kontra…..