Danes 70 novih okuženih!
Ti ljudje so se zelo verjetno vsi okužili za vikend.
V soboto in v nedeljo so nekje bili zunaj, ali po trgovinah brez mask in razkuževanja rok.
Poleg njih je danes narastlo št. okužb v domu upokojencev.
Znaki bolezni namreč v povprečju izbruhnejo na 5. ali 6. dan (v razponu od 2 do 14 dni.)
Samo, kje točno so ti ljudje bili, v katerih trgovinah, ne mi rečt, da so šli na smučanje?
poglej na parkirišča, pa ti bo jasno, za kstwre trgovine gre.
LId-Hofer ima preveč kupcev noter glede na velikost trgovine…. Preveč folka neankrat not spušajo.
Zapleksali so s pregradami na blagajni so zaposlene, maske imajo različnih modelov, nekatri zaposleni so tuu brez njih, torej si zaposleni sami jih tudi organizirajo svoje maske, ker niso poenotene, za ostalo jih pa na upravi malo briga.
Imam staršy, ki omata težave s srcem, pljuči.
Najprej sem ju komaj prepričala, da ne hodita po trgovinah. V ponedeljek sta že bila!
Ne razumeta, ko rečem, naj meni povesta, bom dostavila.
In spomneta se vsak dan kaj drugega! Če ne bom šla jaz v trgovino, bosta šla onadva.
Nekaj imam jaz doma v zalogi in jima dam, ampak vsega ne.
Želita točno to salamo , točno ta sok in točno ta jogurt!
Kaj naj?
Saj ne grem vsak dan v trgovino, ampak šla sem v sredo in šla bom danes.
Drugače bosta šla sama.
Mi imamo zalog doma dovolj za mesec, ampal ne točno tistega, kar bi moja dva imela.
Kaj torej storiti?
Sem tudi jaz zaposlena v zdravstvu!
Premila si. Ko je moja mami začela s temi fintami, sem ji lepo povedala da zdaj so drugačne razmere. Da se je treba prilagodit, ona se mora pa še bolj pazit. Če ima pa kakšno željo da pristane na respiratorju v bolnici, naj gre lizat kljuke v zdravstven dom ali trgovino. Vsaj ne bo meni na dolgi rok kravžljala živce.
Jo je prizemljil. Tako da zdaj piše sezname in njene stroške ki jih mi plačujemo ( to jo najbolj žuli). Naučili smo jo uporabljat video klic, tako da zdaj čveka po telefonu s prijateljicami.
Ne se pustit manipulurat.
Ljudje še zmeraj ne jemljejo resno. Danes sem v trgovini slišala par, mulo je imel nekje 25 let, dekle tudi tam nekje, ko je mulo rekel, “glej to, tle ma večino folka masko na faci, a so čist ponoreli”.
Ampak OK, če se je pač sam odločil, da bo svojega smokija kompenziral z navideznim pogumom, naj bo pogumen tudi čez teden ali dva, ko bo klical na 112 da ne more dihat…. Pa ko mu bodo fotra s previsokim pritiskom pokopali in mamo, ki je dala čez raka…. no da ga vidim potem, junaka.
Taki “pogumneži” so v drugih državah pokopali kar veliko svojcev zaradi lastne neumnosti in pripomogli k širjenju bolezni. Pri nas bo enako. Žal.
[/quote]
Če danes pogledaš kamero na Hribi net, bo videti en kup takihle modelov, ki se turno rekreirajo na Krvavcu. Naj me vrag, če kakšen od bifejev na skrivaj ne dela. Biznis je pa biznis, saj njim ne bo nič. Če si bo kdo zlomil nogo ( sneg je zoprno južen) bo pa tako in tako morala poskrbet GRS. Kljub miliontavžent opozorilom, eni še vedno ego ven mečejo. Temu “precednik” države reče čilanje in nabiranje D vitamina! To bo, mi pa naj odhebemo, saj nismo vredni, da žvimo.
Ena nad 50!
Baje, da primerjave z gripo niso na mestu ampak cifre so pa vseeno zanimive.
Do polovice februarja letos (torej v mesecu in pol tega leta), je bilo v UKC Ljubljana takole:
-450 hospitaliziranih zaradi gripe
-300 zaradi RSV
-45 na intenzivni zaradi gripe
-36 na intenzivni zaradi RSV
-9 mrtvih zaradi gripe
-5 zaradi RSV
Pogojeno je predvsem s tem, kako se mi kot posamezniki obnašamo. Normalni ljudje ne potrebujemo nobenih ukrepov vlade v smislu kako naj se vedemo in kaj naj počnemo.
Debili pa razumejo samo prepoved, ki jih hkrati sledi takojšnja in ostra sankcija.
V Sloveniji in Evropi je to sicer neprimerno, ampak ukrepi bi morali biti v stilu – kdor pljune na pločnik, mu država razbije gobec, kdor slini prste in šlata z njimi okrog, ga država poči po roki z manjšo macolo itd. V fantazijskem svetu bi bilo tako, v realnosti se pa to jasno ne sme in ne more.
Je res nujno, da se rine v vinotoče potem? A smo res narod debilov, ki leze v vinotoče in gostilne, razen če jih zapreš?
[/quote]
Kolegica, ki živi nasproti gostilne v manjšem kraju, je poročala, da je lastnica gostilne prišla postorit nekaj administrativnega, nekdo jo je videl in v roku parih minut je bila pred vrati že vrsta lokalnih pijančkov, ki so mislili, da bo odprla, in nikome ništa. Komaj jih je nagnala …
Kolegica, ki živi nasproti gostilne v manjšem kraju, je poročala, da je lastnica gostilne prišla postorit nekaj administrativnega, nekdo jo je videl in v roku parih minut je bila pred vrati že vrsta lokalnih pijančkov, ki so mislili, da bo odprla, in nikome ništa. Komaj jih je nagnala …
[/quote]
Ne morem fakin’ verjet…
Sedaj se vidi kako puhle možgane imajo nekateri, se ne čudim temu. Ni to od včeraj, sedaj je samo bolj do izraza prišlo.
Zaščitite sebe!