Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Danes bral finance

Danes bral finance

Da je revščina 13% ljudi in 7% možnost prag revščine. Jaz sem bil bogat in reven in nazaj premožen, ogromno navad sem spremenil in tako naprej. Tako da nekateri se rešite te revščine z lahkoto.

In kako to narediti?

Z dosti odrekanjem nekaj časa in če je le možno čim več delati. Primer kava doma , ampak sem se tudi temu odrekel pred kratkim kava me stane 40 kav 2,5eura 40 kav v gostilni več ko 100eurov v enem letu je gostilna 1200 eurov ali doma 20 eurov. In tako naprej najcenejše stanovanje stane 30m2 samo 6000 eurov sam v naši Sloveniji ne dopuščajo,so pa druge evropske države ki to dovolijo in tako naprej.

Ni problem v revščini. Problem je, ker ogromno ljudi životari. Životari celo življenje, da boš na koncu nekaj imel.

Teh 13% je dejansko 20%. V EU je še slabše povprečje.

Mi smo se odpovedali enemu od dveh družinskih avtov, poleti smo preskočili morje. Kruh pripravim sam, nimam alkohola in cigaret. Da se kar precej prišparat.

EU je podarila Kijevu 100 milijard evrov našega denarja. Nekdo mora pokriti ratliko, zato inflacija.

Jaz avta nimam osebno,ga ne rabim, na izlete ne hodim več, sem se naveličal, alkohola ne pijem,kadim tudi ne oblek imam dovolj in to najcenejše razen seveda tenisk. Oprijem se doma in ostrižem ,nohte sam postrižem. Skratka naredim vse sam kar lahko in zapravim na leto 33% od moji prihodkov za penzijo. Ostalo investiram.

Poslovni dnevnik Hrvatska je nedavno objavil raziskavo : Gdje ljudi jedva spajaju kraj s krajem ? Ne da se mi v slovenščino prevajat, ampak Povprečje EU je: 45,4% gospodinjstev v Evropi komaj shaja, Slovenija je na 40,5%, se pravi pod povprečjem, kar je relativno dobor, Francija ima 41,1% …ne vem pa ali so samo prihodki z delom vključeni ali tud vse verbšne, ker opažam, da so to različni konti denarja pri ljudeh. Moja sorodnica non stop jamra kako z dedcem imata mal več k minimalni plači, a kupli novo bajto pa električen avto pred bajto ! Pozabla je namreč povedat, da je podedovala vsaj 700.000 jurjev skup z dedcem ane…..

Jaz sem imel in sem zapravil in rešilo me je penzija iz tujine. Zdaj imam čez 19500 funtov od penzije porabim pa 6000 funtov na leto, gledam na , rajši naredim 300m za 10 penijev razlike tudi to pazim. Skratka na vse gledam. Tako je to prime

Samo pametovanje zviška. Nimate vi pojma kaj je zares prava revščina. Za vas je korak k odpravi revščine če se odrečete kavi in enemu avtu????? Navidezno revščino zdaj najbolj doživljajo tisti ki so se preseravali in afnali. Pravih revežev vi niti ne vidite in ne veste kaj to sploh je. Ko moraš jesti črvive konzerve iz rdečega križa in ko ti pošiljajo izterjave ker ni za stroške, oseba pa brez službe ali penzionist s 500 evrov penzije. Ko ti ostane za mesec dni samo 100 evrov. To je revščina. Bedaki!

Prvo je bila moja penzija samo 248 eurov na mesec in tako naprej rdeči križ 3pakete najemnino in tako naprej. Zdaj teh problemov nimam. In nehaj jokat in druge klicati bedaki ok

Odgovor na objavo uporabnika
Golazen monovska, 14.11.2024 ob 18:44

Samo pametovanje zviška. Nimate vi pojma kaj je zares prava revščina. Za vas je korak k odpravi revščine če se odrečete kavi in enemu avtu????? Navidezno revščino zdaj najbolj doživljajo tisti ki so se preseravali in afnali. Pravih revežev vi niti ne vidite in ne veste kaj to sploh je. Ko moraš jesti črvive konzerve iz rdečega križa in ko ti pošiljajo izterjave ker ni za stroške, oseba pa brez službe ali penzionist s 500 evrov penzije. Ko ti ostane za mesec dni samo 100 evrov. To je revščina. Bedaki!

Se strinjam. Hude revščine tu gor ne poznajo. Huda revščina je res nekaj kar si mnogi ne predstavljajo, nočejo in ne zmorejo. Da je stanovanje vso v plesni od vlage, ker okna ne tesnijo dobro, radiator pokvarjen, zastarela gospodinjska oprema, ni denarja za kos mesa, liter mleka, ni denarja za avto, preveč bolan za LPP, pomoč osebam na dom je samo plačljivo, drugega prevoza ni, stroški previsoki, sledijo izklopi, izvršitelji ki jemljejo vse, tudi človekovo dostojanstvo. Tople obroke delijo skoraj na ulici z narkomani, Do tam lahko prideš le peš, z LPP težje, ker nekdo težko hodi, ponošena in strgana oblačila, denarja za nove čevlje ni, ponošeni so vprašljivi zaradi glivic in bolezni, običajno v stanovanju zadiši samo Argo juha in kak kamilični čaj…..in brez TV. To je revščina, ki je prikrita vašim očem, deželaku bedaku in ki jo država dopušča.

Ta ista oseba je brez službe ali v najemu, v ambulanti za neopredeljene, ker so mu zdravnika vzeli, vsi skupaj pa stisko takega človeka rešujejo tako da ga pošljejo v psihiatrično ambulanto in mu predpisujejo antidepresive.

To je država zlovenija.

Slovenija ali zlovenija me ne zanima, vse to doživel v Sloveniji in rešilo me je pokojnina v tujini. Hvala so se brat in sestra po tolikem kričanju in prošnji,mal zastopili da Slovenija je največja maceska država do lastnih državljanov,zadnjič bral v časopisu, kako sta dva brata od bivšega politika pri Drnovška dobili od evropskega denarja ogromno denarja govorim o zelo velikem znesku in ta politik je imel pisarno v vili od moje mame , bratranca. Zdaj veš kako je useno naši politiki. Briga me za Slovenijo, zaradi mene, naj se pokopljejo med sabo.

New Report

Close