Danes je ciganski praznik
Jaz sem cigane spoštovala! Tiste prave iz filmov…..ko so top moški jahali na konjih, ženske v pisanih krilih plesale…! Znali so prinest v naše zabačene kraje veselje, ples in vročo kri.
Pa se je vse izrodilo. Na Gorenjsem (v mojih krajih) so jih takoj socializirali!! A boš pošten in delal ali izgini!
Na Dolenjskem gre pa čez vse meje! Ker so bili predobri do njih, razpasel se je kriminal… država tala denar in ne ukrepa! To je jasno!
Je pa smešno……… ko pridejo Cigani v en kamp na morju. Itak družina 7 otrok, vsaj dva prizadeta….. vsi polni denarja. Od varnostnikov dobiš opozorilo – vse zaklepaj!! Pa nikomur nič nočejo. In uživajo, pa še 3 kužki. Oni se nočejo družit z nami.
Ni mi jasno, kje je konflikt? Mislite, da se ima ena SLO družina boljše?
Razlaga, 08.04.2025 ob 18:07
Prizadeta sta zato, ker sta starša brat in sestra. Tega je pri Srbih ogromno.
Veseli, veseli daj se že sprijazni. Srbov je okoli 8 mio in so enako star narod, celo kakšnih sto let pred Slovenci so bili na Balkanu. Ne, Slovenci nismo Veneti, kjerkoli že naj bi to pleme v času vdorov današnjih zahodnih Slovanov živelo. https://www.wikiwand.com/sl/articles/Severnojadranski_Veneti
Razumem. Ti, ki si se včasih razglašal za švaba tega res ne moreš dojeti. Saj res zakaj si se pa nehal napihovati s tem. Si jih od njih samih dobil po p***i.
Bakreni žlebovi, 08.04.2025 ob 17:09
Danes, 8. aprila, obeležujemo svetovni dan ciganov – dan, posvečen bogati dediščini, jeziku in kulturi romske skupnosti, ki bogati naš skupni kulturni prostor.
Mene so ravno včeraj odbogatili za štiri zimske gume. Seveda sem si sam kriv. Zakaj pa še nisem ogradil bajte s 3 metre visokim zidom. Rezilne žice pa ne bom uporabil, bi mi jo bakreni kulturniki itak ukradli. Saj res, ko smo že pri kulturi. A bodo tudi oni dobili izredne penzije za svoje kulturne dosežke? Samo vprašam no, da se ne bo kdo jeshal po nepotrebnem.