Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Danes kapica?

Danes kapica?

Torej, ne piha, je sončno, športni voziček.

Kapico šestmesečnici ali ne?

Jaz mislim da ne, ampak “izkušene mamice” mi pravijo, da so s kapicami nehale poleti (sicer so temp poletne) in da so boleči ušesi križ.

Meni je pediatrinja rekla, da otroke mogoče samo za malenkost več oblečemo kot nas.

jaz ji ne bi dala kapico.

Do vnetja srednjega ušesa pride zaradi prehlada, ki ga po moje otrok precej lažje faše, če se v tej vročini spoti, kot pa če otroku “piha” topel zrak okoli ušeš.
Kapo ja, a zaradi sonca, eno lahko kapico.

Naredi tako, kot ti misliš in neposlušaj “pametnih nasvetov” ki so/smo jih vedno vsi polni.

Maja leta 2003 je bila moja hči stara 3 mesece in je bilo 25 stopinj. Na glavi je imela poletni klobuček, bila je v oblekici brez žabic, z nogavičkami. Ni važno, kak letni čas je, temperatura je važna. Če ni prav poseben vetrovno, danes ne rabi kapice.
”Izkušene mamice” pa naj poskrbijo za svoje otroke.

Mimogrede: boleči ušesi so križ bi bilo pravilno boleča ušesa so križ ali boleči ušesi sta križ. Pa brez zamere.

Pa ji daj tanek trak čez ušesa.

Pa ji daj samo trak čez ušesa, ali rutko, če te skrbi. Sicer pa bi bilo fajn vsaj kakšenklobuček, ker je (vsaj pri nas) zdajle v senci 18 stopinj, na soncu pa žge kot strela, da je ne bo še ožgalo, ko imajo tako nežno kožo.

Rutko ali trak

Hvala!

Do vnetja ušes pride, zaradi okužbe z virusi ali pa najpogosteje ob prehladih, zaradi bakterijske okužbe. Tudi prehlad je virusna okužba in ima bore malo veze z vetrom in potenjem….

lp,

N.

Zase vem samo to, da sem bila nenehno bolna, ko pa sem začela hoditi v šolo in si za prvim vogalom slačiti jopice in kape sem – o, čudež! – postala normalno zdrav otrok.

Joj prejoj;))))

Pa saj eni starši res niso čisto normalni.

Me prav zanima, ali si tudi sami, sredi aprila na sončen dan, pri 21stC na glavo poveznejo kape?

Včeraj sem videla kar nekaj ubožčkov s kapami na glavah, njihove mame pa so se sončila v kratkih rokavih:((((

New Report

Close