Danes kosilo za 6
Danes pričakujeva 10 gostov, v štedilniku na drva/pečica – svinjska krača in sv. flam. Potem pražen krompir, sladki krompir, in porov krompir, na plošči pa kokošja juhica, domača seveda, na koncu pa še borovničev kolač iz električne pečice. Že sedaj se mi tolk sline cedijo, da je vse mokro po tleh , ha ha ha . Vsem želim lepe in mirne Božične praznike, predvsem pa polne mize, tudi tistim, ki imajo manj in bolj skromno.
Sovražim Janšo!!, 25.12.2024 ob 08:03
Danes pričakujeva 10 gostov, v štedilniku na drva/pečica – svinjska krača in sv. flam. Potem pražen krompir, sladki krompir, in porov krompir, na plošči pa kokošja juhica, domača seveda, na koncu pa še borovničev kolač iz električne pečice. Že sedaj se mi tolk sline cedijo, da je vse mokro po tleh , ha ha ha . Vsem želim lepe in mirne Božične praznike, predvsem pa polne mize, tudi tistim, ki imajo manj in bolj skromno.
Jaz bom delala za 8. Meso bo v pečici dalj časa, slabo uro pred koncem bom dala v pečico še en pladenj s sladkim krompirjem in čičeriko ter na enem delu malo bučk.
Ker vem da sladkega krompirja ne jejo vsi, bom skuhala še malo riža z grahom. Mogoče ti je to kot ideja. Drugače zelo dobro pride tudi vroč (kuhan) krompir na radiču ali zelju.
Gledam da jemo malo bolj zdravo, zato k tako obilnem kosilu praženega krompirja ne bi delala.