Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Danes mi je penzionistka rekla, da sem nesramna

Danes mi je penzionistka rekla, da sem nesramna

Ženska, penzionistka, mi plača račun za cca 4€ z 20€. In nima nič drobiža. Potem pa si mi drzne še vprašati, če ji zmenjam 10€ za 2 x 5€. In ji rečem, da ne morem. (Dejansko sem imela prazno blagajno.) Mislim, saj je pošta ali banka za to. Pa mi reče, da sem nesramna.
Gospa, oprostite, ste v trgovini, ne na banki.
Ejjjjj, ljudje so ga začeli fino sr.at. Vsi so isti, kot pred korono. Ma je.bi.te se vsi.
Prej smo se jim smilili, ker smo mogli delat, zdaj pa nam kažejo lepo svoje usmiljenje s temi svojimi blesarijami.

Ona, ker je hotela, da ji zamenjaš 20 evrov ( to pa res ni taka grozna vsota) in te je lepo vprašala, če bi, ali ti, ki si jo zabila, da ne moreš, ker nisi ne pošta, ne banka? In kakšno vezo ima to, da je penzionistka?

Ti nisi primerna za delo z ljudmi.

nova
Uredništvo priporoča

“Ne morem, blagajno imam prazno.”
Konec

Včeraj res ni bil moj dan. Jaz rabim drugo službo. Itak je ne znam dobit.
Ne morem nonstop poslušat “prišla sem samo po 1 stvar”, “a mi lahko zmenjate”.
To me bo ubilo.
Ja, vem, da so še hujše službe. Za vsakega je nekaj hudo.
Zame je to, da moram večkrat na dan poslušat iste litanije.

Trgovine niso menjalnice!!! To ljudem še vedno ni jasno.
Moje punce so veselo menjale denar vsem, ker so bile studentke in prijazne.
Vendar, ko je prisel pa kdo kaj kupit in ni bilo za vrnit stranka pac ni kupila nic. Menjalnine so imele 150 e vsako jutro. Bankovci 20 in manj. Samo po 5 tudi ne moreš imeti.

To se je zgodilo ohooohoooo velikokrat. Ker na konco so k nam hodili menjati vsi. Natakarji, druge trgovine, stranke…
50 m stran pa banka. Sem zadevo prepovedala.

Na banki se plača provizija! Bankomati pa v veliki večini izplačujejo bankovce po 20 evrov. 10 niti več dvignit ne moreš.

Veš, kaj bi jaz takim povedala, ko mi to rečejo? Tudi jaz sem si sama kriva, da moram delat v trgovini z ljudmi.
In ja, valjda, banka je prav tako ustanova, ki rabi zaslužit.
Ne vem, ampak vsak gleda samo na svoje riti!


ne seri
če dvignem 80 eur, dobim 50+20+10
če dvignem 30 eur, dobim 20+10
če dvignem 50 eur, dobim 20+20+10

vsak bankomat ima desetake

avtorica, ne sekiraj se. ljudje pač vidijo samo sebe in svoje potrebe. nisi ti na svetu zato, da ostale osrečuješ

vsak normalen ve, da trgovina rabi menjalni denar – torej v trgovini prosim za zamenjavo (ev. če je možna, če ni tudi lepo razumem) edino, če imam drobiž in bi želela šoder zamenjati za večje apoene.

Za manjše ne sprašujem, ker vem,da rabi menjalni denar – edina izjema bi bila, če bi bilo že proti koncu poslovalnega časa, in ne bi trgovka več potrebovala toliko drobiža.

Sicer če rabiš menjati pojdi kam drugam.

Imam pa tudi izkušnjo, ko je znanka imela samo 50 evrov – ker ji je tako dal bankomat, želela kupiti zjutraj po enem pregledu zajtrk – rogljiček v eni pekarni in ženska ni imela za vrniti nazaj denarja. To je pa tudi druga plat, ki si jo trgovci ne bi smeli privoščiti. In ji je rekla,da nima za vrniti in da potlej ne more kupiti. To se pa tudi ne bi smelo zgoditi s strani trgovke.


Prejšnji teden sem zamenjala večji banovec za manjše, pa ni bilo nobene provizije.

Imam polno drobiznico(denarnico za drobiž),nobena trgovka noče drobiža. Povečini vzamejo v lekarni,tako da sem potem Mal lažja.

Ti nisi primerna za delo z ljudmi.
[/quote]

Ni vsak primeren za delo z ljudmi. Ti definitivno nisi. Pojdi v proizvodnjo in tam napizdevaj sodelavce in se petelini. Za delo z ljudmi si zelo neprimerna.
Pa da ne bo pomote, nisem penzionist. Daleč imam še do tam.

Sama bi enostavno rekla; zal nimam in konec debate. Prevec se sekiras za prazen nic. Opazam pa, da se dostikrat otepajo drobiza. Kot, da si ne bi zelela rok mazat s tem šodrom?

V večjih trgovinah (Spar, Mercator, …) imajo vedno drobiž. Če rabim menjati 50 ali 100 evrov, grem kupiti kruh ali kaj podobnega, saj vedno kaj rabi … in se mi še ni zgodilo, da ne bi imeli gotovine za vračilo.

Šefica je meni rekla, da če ti pride zjutraj s 50, 100, 200, 500 € (ja, se je že zgodilo), lahko zavrneš. Ni možno drugače, še menjalnine ni toliko.
50 € zmenjat zjutraj ob 6h v pekarni … Mislim, da bi dobila ves drobiž po 1, 2, 0,5 € … težka denarnica.

Penzionisti težje hodijo in enostavno bi ji bila pot do banke oz. do bankomata verjetno bolj naporna, mogoče je bila fejst utrujena in ni hotela tega razlagati. Z upanjem, da bi ji skrajšala pot, te je prosila, če ji zamenjaš denar. A ni to malenkost?

Penzionisti težje hodijo in enostavno bi ji bila pot do banke oz. do bankomata verjetno bolj naporna, mogoče je bila fejst utrujena in ni hotela tega razlagati. Z upanjem, da bi ji skrajšala pot, te je prosila, če ji zamenjaš denar. A ni to malenkost?
[/quote]
a znaš brat?

PRAZNO BLAGAJNO JE IMELA

pa ona ni ne socialna delavka, ne bančnica, ne sestra usmiljenka
ona je tam zato, da pokasira denar za prodano. po tvojem bi torej ona morala najprej nekam letet, da bi gospe, ki niti prosim in hvala ne zna reči, ustregla???

Penzionisti težje hodijo in enostavno bi ji bila pot do banke oz. do bankomata verjetno bolj naporna, mogoče je bila fejst utrujena in ni hotela tega razlagati. Z upanjem, da bi ji skrajšala pot, te je prosila, če ji zamenjaš denar. A ni to malenkost?
[/quote]

A pol ti misliš, da vsak, ki prosi v trgovini za menjavo denarja v drobiž, da ne more hodit, je ubogi itd.
Ja, potem bi mi lahko to tudi povedala. Potem sem jaz nesramna, ker sem rekla, da ne? Njej se ni ljubilo razlagat, da ne more hodit, jaz pa bi ji morala razložit, da imam že cel dan prazno blagajno in ji ne morem zmenjat? Tako si upravičila moj odgovor “ne”. Če njej ni treba razlagat, zakaj, tudi meni ni treba razlagat.

v Hoferju in Lidlu te trgovka nikoli ne bo fehtala za drobiž, v Merkatorju pa vedno, v Sparu sem premalkrat in ne poznam, kako imajo tam. V Merkatorju pa jim očitno dajo dodatek za fehtanje drobiža, ker šparajo pri menjalnici.

Na bankomatih NKBM skoraj nikjer ne moreš dvigniti 10 evrov. Minimalni dvig je 20 evrov. Če ne verjameš, pokliči banko.


te pa plačaš s kartico

mislim, kake probleme mate eni s problemi….
pa če nimaš 30 EUR na bankomatu, da bi jih dvignila, menda ni tvoj največji problem, da maš v tošlnu samo 20 EUR skup…..

Si pa res tele, če nočeš razumeti, če rabiš 10 evrov, ki jih moraš recimo nekomu vrniti, jih na bankomatu ne moreš dvigniti. Zato pač greš v trgovino in prosiš, da ti menjajo ali pa nekaj malega kupiš. Ni bilo govora o tem, kaj imaš v žepu! V žepu ti v tem primeru nič ne pomaga petstotak!

Ni stvar stranke, če ti nimaš menjalnega denarja. Sicer večinoma plačujem kartično, ampak pri kakšni nesramulji bi pa nalašč potegnila ven bankovec tudi za en eur..

Če bi znala delat, bi rekla, da sedaj ne moreš, če pa bo malo počakala, bo sigurno kdo plačal z manjšimi. Misliš, da bi čakala? Ne bi, ti bi pa izpadla bistveno bolj prijazna. Ali pa se s kolegico na drugo kasi, da imata druga drugo za izhod v sili. Mojca, imaš za zamenjat dvajset? Ne, žal ne, gospa, rade volje bi… Pa tudi, menjalnino daš pod kaseto, da se ne sveti, da še imaš bankovce v kasi. Ja, drugače pa je zoprno delat, če nimaš s čim. Ampak to te ne opravičuje.

Manjše količine na banki mislim da menjajo. Ko pa naročiš une paketke po 10-20 ali kolikor jih je že notri pa banke nekaj malega računajo.

Sam najraje plačam z akrtico… pa imam vedno točen znesek. Vem pa, da tam je tudi nekaj provizije za trgovino.

New Report

Close