Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Danes na uradu-too much

Danes na uradu-too much

Danes sem šla na Tobačno oddati vlogo za sinovo novo osebno izkaznico, ker mu je stara potekla. In kaj sem doživela!!!

Na urad sva prišla ob 15.40. Tam je bila ogrooomna gneča, ljudi se je kar trlo. Vzela sva čakalno številko in stoje čakala, čakala in čakala. Na vrsto sva prišla, ne boste verjeli, ob 18.40.

Mislim, kaj takega pa v mojem življenju še nisem doživela.
Kaj takega si pa v naši državi ne bi smeli privoščiti. Če imajo premalo ljudi, naj jih zaposlijo, saj na zavodu jih čaka ogromno. Kaj se pa grejo?
Za eno ušivo podaljšanje osebne čakaš z otrokom, ki je prišel iz šole, lačen, žejen, da ne govorim o domači nalogi, ki jo je delal potem, ko sva prišla domov do 21h.

Mačkova je bila zakon, pa naj kdo reče kar hoče. Tam nisem čakala nikoli dalj, kot 20 minut, kar se pa sedaj tukaj dogaja, je pa že preveč.
V dobi računalnikov pa taka birokracija, ko bi te reči lahko urejali kar od doma. Saj nismo vsi kriminalci, a se moramo vedno kazati na uradih, da nas vidijo in preverijo identiteto.

Sem še sedaj besna, da je kaj.

Še to:
Priporočam, ko boste šli po nov dokument, vzemite dopust.

A se niso vsi hvalili, da se bo zdaj veliko manj čakalo na vrsto?? Se še spomnim, kako so novinarji spraševali čakajoče in so vsi samo hvalili, hvalili…

Če tule jamraš, ne bo nič pomagalo. Jaz bi tam na licu mesta prosila za knjigo pohval in pritožb ali pa bi ministru Virantu osebno napisala mail.

Tam sem videla tudi Alenko Arko iz Preverjenega, upam, da ta dogodek ne bo šel mimo nje, drugače ji bom pa pisala.
Joooj, sem besna.

Jaz vse podobne zadeve vedno delam v Medvodah…Ob vsem prihranku časa je tudi parkirišče brezplačno…

Ja kaj češ!!! Vsako leto bo hujša gneča, ker je čedalje več ljudi.(kljub “kao” upadu rodnosti)

Pa še vedno bolje bo.

Bolj ko boste ploskali Virantu pri njegovem “delanju reda”, dlje boste čakali.
Tko je to. There’s no such thing as free lunch. Bolj ko bodo uradnikom grenili življenje in jim kratili pravice, manj volje bodo imeli do dela. Na koncu bodo delali še ob nedeljah, vi pa se boste skupaj z ministrom čudili čemu so vrste še enkrat daljše, kot so bile pred njegovimi “reformami”.

Virant in njegove reforme. Napiši mu en mail, ker on zganja samo teorijo, ne ve pa kako je dejansko na terenu, konkretno pri strankah. In dejstvo je, da vidiš, da ljudje na šaltru dejansko delajo ves čas, ampak jih je očitno premalo, ob tem, da so verjetno ljudje po pisarnah skriti strankam (sploh kake vodje oddelkov), ki dejansko imajo čas, da bi malo vskočili in pomagali na šaltru, ampak to je zanje prenizko.

Ja tale naš minister Virant dela nered ne pa red .

Se pridružujem tvojemu razmišljanju, da je vse to katastrofa. Prej je bilo možno odati na Mačkovi , občina Moste, …pa verjetno še kje v Ljubljani. Zdaj so pa vse to nabili v eno Tobačno. Poden !!!!

Smo z ortoci tako kot idioti stali v vrsti za potne liste , Ko smo prišli tja je bila na vrsti številka 202 naša številka pa je bila 332 . Juhu kakšno veselje je bilo , mi je šlo kar na bruhanje.

Mogoče bi pa moral Virant na en šalter za en dan pa naj on gura toliko ljudi na dan .

Pa kakšne neumnosti imate v lJubljani? Pri nas na obali se čaka največ nekaj minut, če prideš v najhujši gneči, kakšne pol ure do uro – ampak to je res zelo veliko. Sem bila zadnji mesec dvakrat na upravni enoti, pa nisem čakala več kot 10 min.

A se ne da več oddati povsod?

Dokler so do uradniškega delovnega mesta drugače kot preko vez ne da pridet, mi prosim ne filozofiraj o kratenju pravic uradnikov. Ker je to delanje norca iz vseh tistih, ki bi radi delali, tudi za manj denarja, tudi ob sobotah, ki so izobraženi, pa ne morjo, ker nimajo bratcev odvetnikov. Na kozlanje mi gre brat take neumnosti, ko se uslužbenci v javni upravi smiljo sami seb. Takim, ki se ne ljubi delat, naj naredijo mesto drugim, ki znajo cenit tovrstne službe, ne pa tistim, ki jim za take službe ni bilo treba mrdnit s prstom, ko jim je pa treba kaj narest, se pa znajo sam protivit.

Mimgrede, kaj klinac počneš še vedno na teh forumih. Ene štirikrat si se poslovil, enkrat naredil samomor, pa še zmir kle gor strašiš. Dolgcajt v javni upravi?

Napišite tu.

Pišite Virantu – ravno sem slišala po radiu, da bodo strokovni kadri tako začeli bežati z javne uprave, glede na to, kako se pometa z njimi.

Kar si napisala nam napiši še g. Virantu, večkrat bo dobil pritožbe, večkrat se bo moral zamisliti kaj dela in kako dela.

lp

A v Mostah ali pa na Mačkovi ni možno več urejati zadev v zvezi z osebno izkaznico?

osebno greš lahko podaljšat v katerokoli ue po sloveniji. ni več krajevne pristojnosti. do medvod ni daleč in tam se nikol ne čaka dlje kot nekaj minut…

Pojma nimaš kako je dejansko delati v JU. Zase lahko rečem, da sem službo dobila brez vsake veze, tako kot velika večina mojih sodelavcev. Pravzaprav ne vem za nobenega, ki bi jo drugače. Želim ti, da bi službo v JU dobila vsaj za določen čas, da bi se nehala repenčiti in bi okusila na lastni koži, kako ti ne bi bilo treba mrdniti in za kakšen denar bi “držala noge na mizi”.

zato, ker pravzaprav ni vrste, ki ti visi na hrbtu.
Greš, se usedeš, si vzameš čas, počasi urediš papirje…..
Prej si stal, na hrbtu si imel 10 parov oči, ki so te opazovale in si se kar najhitreje spokal… Vprašajte se, ali ni res tako.
20 ljudi, če vsak podaljša za 3 minute, je to že 1 ura. Pa 3 minute za posameznika ni nič…

vodij pa za šaltrom najbrž v svojem življenju ne bomo videli delat.
To pa za njih na “položaju” ne gre. Tole bi bilo tudi potrebno spremeniti…Upam, da se bo Virant na to spomnil.

..če bi to vedela prej???

Ko smo mi prišli tja je bila oa na vrsti številka 422, mi smo imeli pa številko 513.

Imaš mogoče kakšen e-mail naslov, na katerega bi lahko naslovila pismo ministru Virantu?
Imam namreč kar nekaj idej in predlogov, kako bi stvar lahko izboljšal.

dej ti to pejd razložt kako težko je delat v javni upravi unim delavkam za tekoči trak ki niso dobile plače že ene tri mesce. pa vsem tistim, ki so končali šolo in vegetirajo po zavodih. pa vsem tistim ki visijo po službah mal več kot od 8ih do 16ih. in še vsem tistim 100tim, ki se je javilo na oglas za delo v pisarni za 500 € neto, pa niso bili izbrani za gretje stola v javni upravi, razlož kako je teb ratal pridet v javno upravo brez vez. lepo prosim, ne jamrat in ne met ljudi za norca no. ne razumem, kako lahko ima tistih 35 taužnt zaposlenih v JU sploh fris za sprenevedanje in stokanje in jamranje in gnjavljenje. fuj.

New Report

Close