Danes na uradu-too much
Samo ena pripomba: Številke so prav zato, da ti ni treba tam čakat in delat gužve. To je vsa poanta teh številk. Vzameš listek, ugotoviš, da je pred tabo še tristo številk in greš verjetno lahko vsaj za pol ure ven. Moj mož je bil zadnjič tam in je povedal, da mu je celo pisalo, da bo na vrsti čez eno uro in pol ali nekaj takega.
Tudi jaz sem nedolgo nazaj urejala zadeve.
Ker sem se porocila (spremenila priimek), sem potrebovala zamenjati prav vse dokumente. Potni list, osebno, voznisko, prometno.
Cakala sem 15 – 20 minut.
Zmotilo me je, da so nekateri stoli postavljeni tako, da se ne da videti ekrana s stevilkami.
Drugace pa: usluzbenka je bila izredno prijazna.
Ko sem rekla, da grem urejevati se prometno in voznisko je v njihovem programu s stevilkami naredila tak ukaz, da ko sem sla v drugo sobo in bi morala zopet vzeti novo stevilko in cakati znova v novi vrsti, je bila moja stara (prva) stevilka skoraj takoj na vrsti – v drugi sobi. To se mi je zdelo res pohvale vredno.
In sem tako prakticno za ureditev 4 dokumentov stala in cakala samo v eni vrsti in to cca. 20 minut.
Pa ni bilo to dopodne, ampak popoldne – cca. 3 tedne nazaj.
Jaz sem bila z njihovimi uslugami zelo zadovoljna.
Kam pa tam lahko greš?
Najprej ni parkirnega prostora, si vesel, ko ga dobiš in potem naj spet grem in pridem nazaj, pa spet ne bo parkirnega prostora…
Jaz bi že šla, če bi imela kam. Tam pa res nimaš kam oditi in ker sem bila prvič, niti nisem vedela, da gre to tako počasi. Meni ni nihče povedal, da bom stala v vrsti 3 ure. Če bi to vedela, bi šla domov kuhat.
Fuj je lahko samo tvoj komentar. Ni čudno, da s takim odnosom ne dobiš dobre službe.
Drugače pa zelo dobro vem, kako je vegetirat na zavodu, sem poizkusila na lastni koži. Vendar sem se za službo borila in delala medtem še marsikaj drugega, krepko pod mojo stopnjo izobrazbe (mag.) in jo potem tudi dobila. Brez vez. Žal je danes tako, da se službe težko dobi. Vendar ne moreš zato tako žaliti vse javne uslužbence, ker si popolnoma krivična. Poleg tega je jasno, da pojma nimaš kako službe v JU sploh izgledajo. Jaz si velikokrat nesem delo tudi domov. In ne moreš verjet, med delovnim časom celo delam!
Ampak prepričat prepričane in obenem še totalno nahujskane ljudi pa res nimam namena počet.
Zakaj hudi** pa nobeden noče v službo k nam (mimogrede mi smo tudi JU).
No saj res, izobrazba je tudi problem, kajti trenutno potrebujemo ljudi z univerzitetno izobrazbo. Pa nekaj znanja. Plača je bolj nizka, ampak saj to pravite ni problem.
Zakaj potem le nikogar ne dobimo, še posebej, ko sliši za OD. Hm, čudno, čudno..Nekaj tu ne štima…
Ljuba moja JA??
Da ne bom še enkrat brcnila v temo in se javila na razpis, ki je že za nekoga rezerviran, ali bi mi lahko prosim namignila na [email protected] za kateri razpis gre, jaz pa obljubim, da se javim.