Danes ne smeš punce niti ogovoriti, takoj te nesramno zavrne in zagrozi s prijavo
Pišem iz svojih in prijateljevih izkušenj. Zadnje čase se vse pogosteje dogaja, da če želiš na zabavi punco samo ogovorit ali slučajno stojiš zraven nje, že te čudno gleda, postane nesramna, v skrajnem primeru ti grozi s prijavo. Kot da je lahko samo ona tam, drugi pa nimamo pravice biti tam. Kaj se dogaja danes s puncami? Prosim za odgovore predvsem mlade punce, zakaj to počnejo?
Daj bolj podrobno opiši situacijo.
Ponavdi ženske tako odreagirajo, ko se tip začne nje dotikat, po možnosti z mednožjem.
Pojdi kdaj v kako elitno ljubljansko diskoteko, boš doživel kaj podobnega.
Pišeš o iskušnji z “ljubljansko elito”! 🙂 . Za to “elito” velja srbski pregovor “Kad se seljak pocipeli, budala se rodi!”
Stara sem 29 let, pred 5. leti sem končala zahteven tehnični študij in se takoj zaposlila na odgovornem delovnem mestu v mednarodnem podjetju, kjer delovnik ne traja 8 ur, pač pa se zavleče v večere in vikende.
Kadar imam čas, da grem ven, hočem mir – to pomeni, da če sem s prijatelji in prijateljicami, nočem, da se mi kdo vsiljuje, me ogovarja, kupuje in pošilja pijačke itd. Če nekdo prijazne zavrnitve ne razume in še vedno vztraja in teži, postanem nesramna. Zelo. Nekoč sem ‘fasala’ klopa – tip ni razumel zavrnitve in me je dobesedno zalezoval – pred firmo mi je zatikal rože in bebava pisemca za brisalce, mi v firmo (!!!) pošiljal sadje, darilca in rože (to so po mojih navodilih zadržali na recepciji in vrgli v smeti), sodu je izbilo dno, ko sem ‘pozdrav’ našla v garaži, kamor imamo vstop samo stanovalci bloka. Takrat sem ga prijavila na policijo.
Zanimiva izkušnja! Ne sicer tako zelo redka. To so ekstremi, ki verjamem, da niso prijetni. Jaz sem bolj pisal o tem, da so dandanes nekatere punce sila nesramne( predvsem mlajše) že samo ko se jim približaš, npr.če stojiš zraven.Brez da bi katero kakorkoli ogovoril. To je moj kolega parkrat doživel predvsem v Lj. Pričakujem pojasnilo predvsem od mlajših-20+ zakaj se tako obnašajo. Verjetno imajo nek razlog. Tako se obnaša facebook generacija, ki ima 1000+ virtualnih prijateljev, v realnosti pa ni sposobna navezati stikov.
Se drugače ne znajo obnašati? Situacija jih mogoče preveč presenti, ker več kot v živo, komunicirajo preko FB ipd in potem se odzovejo v šoku. Ugibam, da je vzrok tudi v tem. Lahko pa je tudi v zgrešenem pristopu.
Grda zavrnitev je dober pokazatelj osebnosti človeka in že takoj veš, da ni vreden truda. A ni to super, da ne rabiš zapravljati časa in energije za nevredne ljudi?! Je pa tudi res, da nekateri moški nočejo razumeti, da jih določena ženska ne vidi v nobenem primeru in da se to ne bo spremenilo. Vredu punca te bo zavrnila na tak način, da ti bo med vrsticami dala vedeti, da iz te moke ne bo kruha.
… konec avgusta 2003, ko FB še ni obstajal. Smo v popoldanskih urah čakali na prihod Primoža Kozmusa in v središču kraja je bilo polno ljudi. V tej množici sta bili dve dekleti in ena je kar pristopila k meni, mi dala roko in povedala ime. Jaz sem bil čisto paf, rekel sem “Saj te sploh ne poznam.” Ona je samo šla naprej. Tako da nekaj je na tem. Nikoli nisem komuniciral z dekleti in to je bilo zame kot bi me polil z vedrom mrzle vode. Tudi kasneje, ko sem bil kakšnemu dekletu všeč in mi je ta poslala signal, sem zablokiral in se umaknil oz. ne pristopil.
Ja glej, ne znaš pač pristopit, verjetno buljiš v njo pol ure in stojiš zraven ali se 3 ure pripravljaš, da boš kaj zinil, potem že deluješ kot nek zalezovalec. Nauči se boljš nagovarjat ljudi, predvsem pa nehi jamrat ko mala pičkica, pač se nelagodno počuti, stopiš stran, pa rešeno, ni zdaj neke tragedije tu. Tudi če je ona pritegnjena, se pač umakneš, verjetno nimaš želje poleg agresivnih zmešanih punc stat, tudi če so one krive in malo čudne, pač pozabi, sej verjetno nsii tam, da boš uveljavljal tam neke svoje pravice stat na določenem mestu, od zoprnih ljudi se vsak pameten umakne. Zdaj pa težko rečemo na daljavo, če je vse v tvoji buči ali v njihovi ali v obojnih malo. Čist normalen že ne deluješ.
Forum je zaprt za komentiranje.