Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Danes obletnica smrti Stalina – idol naših komunistov

Danes obletnica smrti Stalina – idol naših komunistov

Prababi preberi članek v zadnji Družini o Don Pierinu. Beri, beri, beri še kaj drugega kot rumen Direk in Dnevnik.
Veš kaj je najhuje pri vas fundamentalističnih laicistih? To da iz nekega besedila vzamete stavek ali dva iz konteksta – tisti seveda, ki vam paše in potem to obračate po svoje kakor vam paše. Ko boš našla celotno besedilo potem pa trobezljaj.

Glede Don Pierina. Prav ninej je v pred par dnevi pisala o tem kako si nedolžen, dokler ti krivde ne dokažejo, samo najbrž to velja samo za tranzicijske tajkune. Tistim obtožbam Don Pierina pa verjamejo le antikristi.
55 člen naj bi dovoljeval splav, vendar ga ne. V tem členu ni nič o uboju nerojenega otroka, to je samo nepravilna pravna razlaga naci-komunistov. Nobeni ženski ni treba umirati zaradi splavov na črno, ker so tudi ti splavi uboj. Eden prvih členov v ustavi pa govori o nedotakljivosti človeškega življenja, ki se na ginekoloških mizah krši. Čisto vseeno je, če ga imajo tudi druge države. V nobeni državi pa ni toliko splavov na prebivalca kot pri nas. Pa tudi to je vseeno, ker je vsak splav nasilna prekinitev človeškega življenja – uboj. Splav ni znamenje demokracije, pač pa je to znamenje nacistične diskriminacije.

V nobeni od zgoraj našetih država se 8.marec kaj dosti ne obeležuje ali pa nič, se pa 14.februar. 8.marec je neposrečen poiskus prekritja valentinovega, podobno kot sta dedek mraz in božiček neposrečen nadomestek Sv.Miklavža. S tem, da je v bistvu Santa Claus danski izraz za Svetega Miklavža, torej je na zahodu predvsem protestantskem pristno, pri nas pa smešnica. Pri nas gre to skozi zaradi načrtnega 70 letnega poneumljanja ljudi.

Zanimivo, Don Pierino je postal za nekatere dobortnik šele sedaj, ko se je odrekel svojemu duhovniškemu poklicu.

Kaj pa prej? A prej pa njegova dobrota ni štela?

Ne morem verjeti, kako globoka mržnja veje iz nekaterih tule gor. In dvojna merila.

Mene sta pa zmotili dve trapariji, avtor je benaflek.
1. V nobeni državi ni toliko splavov na prebivalca kot pri nas. Od kje pa tebi ti podatki? Koliko je torej splavov? konkretnega odgovora niti ne pričakujem, ker si si celo zadevo izmislil.
2.Tudi naše “laično” šolstvo še kar naprej poveličuje ta dejanja in jih predstavlja kot nekaj naprednega. Kaj serješ? Ne morem se izražati lepše, ker si tega ne zaslužiš. O današnjem šolstvu nimaš pojma, tudi otrok, ki bi hodili v šolo, očitno nimaš, torej molči o stvareh, o katerih nimaš pojma.

Očitno se je za nekatere zgodovina začela leta 1941. Dajmo preštet še žrtve cerkve v času inkvizicije. Pa dajmo še ugotovit koliko stoletij je to trajalo. Če obsojamo, dajmo obsojat vsa grozodejstva.

Ne mi trajbat o neki nedolžnosti in popolnosti cerkve in jo prikazovat kot največjo žrtev. In če se posvetim ženskam, kako se zgražajo nad islamsko vero in njegovega odnosa do žensk, se zavedajte, da je krščanska vera mnogo starejša od islamske in je mnogo stoletij več žensko še na bolj okruten način obravnavala.

In dajte zaboga že začet ločevat vero v Boga in cerkev kot institucijo.

V nobeni od zgoraj našetih država se 8.marec kaj dosti ne obeležuje ali pa nič, se pa 14.februar. 8.marec je neposrečen poiskus prekritja valentinovega, podobno kot sta dedek mraz in božiček neposrečen nadomestek Sv.Miklavža. S tem, da je v bistvu Santa Claus danski izraz za Svetega Miklavža, torej je na zahodu predvsem protestantskem pristno, pri nas pa smešnica. Pri nas gre to skozi zaradi načrtnega 70 letnega poneumljanja ljudi.[/quote]

Če je šlo za poneumljanje ljudi, je imelo to nate resnično učinek. Čestitam!
Malo je takih, očitno smo se ostali temu le preveč upirali.

eh te moram razočarat, vsi so nedolžni, dokler jim krivda ni dogazana, tako tudi Don Pierino, me pa pri njem nekaj drugega moti, no ne ravno pri njem ampak pri RKC. Namreč do sedaj se je RKC ne veliko postavljala v bran pedofilom in jih skrila med svoje vrste, ko se gra za Don Pierina pa je istopil iz duhovniške službe, na čigavo povelje. Že dolgo je znano, da se RKC ne strinja z njegovim delovanjem in ni užival veliko podpore v cervenih krogih, trošil je namreč denar dobrotnikov (ki naj bi pripadal njej) za cerkev nepomemne svari, prav lahko, da so mu celo podtaknili vso zadevo, bomo videli.

– Ne ne, za mene je bil dobrotnik tudi prej, ker je nudil pomoč mladim v stiski. V temi: Mladi duhovniki v odstopu, sem 10.09.2007 ob 21:39 napisala:
“Zopet pišejo o Don Pierinu, pa v taki lepi luči sem ga imela, ker pomaga mladim, ko so v stiski.”, Nič žalega nisem napiisala!

– Tudi po tem dogodku je za mene še vedno dobrotnik, zagovarjal se bo pa sam, saj se ga je Vatikan otresel. Pierino že ve zakaj je odstopil kot duhovnik.
A te žuli Pierinova izjava, ki jo je dal za Rimsko republiko in Vatikan označil za zemeljski paradiž bogatašev in oblastnikov. Linki ne delajo več, še dobro, da sem nekaj teksta prepisal, kar lahko prebereš v mojem postu zgoraj.

Že zdavnaj sem ugotovila, da nisi ti nič boljši od nas drugih, “mržje” ti tudi ne manjka.

Malo z zanudo sem ti napisala.:-)

analitik,

še imam nekaj starega dolga:-), zate! V temi Mladi duhovniki v odstopu si mi napisal:

Sem ti že tan odgovorila, dodajam pa še nekaj! Novega!

Dobro veš, da s tisto Rožmanovo prošnjo ni bilo nič!
Tudi s prošnjami Slovencev, ki so se osebno obračali nanj ni bilo nič. Tudi oče moje sošolke je šel osebno k njemu, da bi posredoval pri izpustitvi njegovega sina, ki je bil nedolžen. Na hitro ga je odpravil s pripombo, naj bo Bog milostljiv pri njegovi duši.
Po mučenju je bil ustreljen v Gramozni jami, enako so končali tudi drugi nedolžni. Vsi ti so bili obsojeni in mučeni zaradi PRESERSKEGA MOSTU.
Vsakega 10. marca hodijo domači v Gramozno jamo, se poklonit nedolžnim žrtvam, tudi letos, 10. MARCA so bili tam.

Toneta Tomšiča, ki je bil obsojen na smrt, so 21. maja 1942 ustrelili prav tako v Gramozni jami.

Pa še to:

Dok. 10

Rožmanovo pismo 18. junija 1942 družini usmrčenega Toneta Tomšiča o neuspešnem posredovanju zanj pri papežu.

“Spoštovana družina Tomšičeva! Sporočam Vam, da sem na svoje pismo, ki sem ga na Vašo prošnjo pisal dne 16.maja 1942 papežu, dobil z datumom 19. maja 1942 odgovor, da je sveti oče takoj posredoval na pristojnih mestih za pomilostitev Vašega sina Antona. Kakor sem zvedel pozneje, žal, njegovo posredovanje ni bilo uspešno. Bog bodi milostljiv njegovi duši!”

(Izvirnik v kazenskem spisu Leon Rupnik – 1946)

Pa še:

Pismo škofa dr.Rožmana 12. decembra 1942 generalu Mariu Robottiju ob njegovem odhodu na novo službeno mesto.

Ekscelenca!
Z velikim presenečnjem sem sprejel novico, s katero mi , Ekscelenca javljate, da zapuščate Slovenijo in odhajate na novo službeno mesto zaupano Vam in Vaših nadrejenih.
Ob tej priliki se Vam, Ekscelenca, prisrčno zahvaljujem za Vašo veliko dobrohotnost in pripravljenost, s katero ste vedno vzeli v obzir prošnje, s katerimi sem se obračal do Vaše Ekscelence in mi ustregli vedno, če so Vam le dopuščale prilike in zakoni.
Ob Vašem odhodu iz Ljubljane želim Vaši Ekscelenci obilen božji blagoslov za Vaše bodoče delovanje na novem položaju, da bi bilo za vse koristno in da bi Vaši Ekscelenci prineslo osebno srečo in čast.
Dovolite mi, da Vam ob tej priliki izrazim največje spoštovanje.

Dr. Gregorij Rožman
škof ljubljanski.

Ni besed za tako sprenevedanje.
Robottiju se zahvaljuje za vse “ustrežene prošnje”, me prav zanima, kaj mu je ustregel!? Ekscelenca, 6 krat napisano v tem pismu.

Kolikor mi je bilo znano iz pripovedovanj, ni imel Papež v Rimu pri tem nič! Prošnje sta reševala Rožman in Robotti.

Če bereš, sta si bila Papež in Rožman, tako tako? Papež, ga ni nikoli več sprejel v Rimu. Tudi to piše v knjigi, “ŠKOF ROŽMAN V ZGODOVINI”, ki je izšla letos, Ljubljana 2008

Toneta Tomšiča ni rešil!
Vse obsojene in mučene zaradi miniranja Preserskega mostu, tudi ne, vsi so bili nedolžni, kdo jih je izdal, se tudi ve! Že vilikokrat zapisano.
Med aretiranimi je bil tudi mlad fant, Filip Rihar, k sreči, so nekatere odpeljali v italijanska taborišča, tudi filip Rihar je bil med njimi.

Njegove “Volterske vzdihe”, sem tukaj že pisala.

benaflek, povej, ti, ki toliko veš o montiranih procesih, kdaj so na Slovenskem ozemlju sežgali zadnjo” čarovnico”? in recimo v času inkvizicije, ki je trajala cca 300 let ( noben komunistični sistem še ne obstaja tako dolgo), je bilo vse fer, ni bilo nobenih “sfriziranih” procesov, in recimo, ko so pod taktirko cerkve in lažnih obtožb izgnali Žide s slovenskega ozemlja in se polastili njihovega premoženja ( vsaka podobnost z nacionalizacijo po 2 SV pri nas je zgolj naključna). Pač, Stalin in njemu podobni so bili pridni učenci in so se učili na preizkušenih metodah iz človeške zgodovine.Skratka, spet ti bom postregel z Jezusovim rekom- kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen

New Report

Close