Danes odpiram temo za bujenje zavesti
Prijavite ga na policijo, 28.03.2025 ob 16:56
No, a je tvoja mati že poklicala pomoč? Morda sosedje, si se danes za njimi že kaj videl? Čimprej k zdravniku, bogi zmešanec, kake pa danes pišeš, da smo vsi mrtvi ali da bomo vsi mrtvi! Ne piši litanij nazaj o neki svobodi. Spravi se na urgenco in jim tam ponacljaj, da bodo umrli, če upaš in te takoj zaprejo na varovani oddelek psihiatrije! Pa si boš tam v živo izkusil kaj pomeni bit nesvoboden! In da si česa doma ne narediš, ker se ti je z leti stanje očitno poslabšalo, da si nevaren sam sebi in drugim!
Če kdo ve, kje tip živi, naj javi policiji te zapise in njegov naslov.
Potem bi znanost po tvoje potrdila da ne umremo? Sem kaj zamudil? Pobralo te bo UMRLO BOŠ,kot vsi mi.
Se bojiš, da boš umrlo? PA KVA POL ČE SE, GLIH TKO BOŠ.
Yup…to so težke teme…to soočanje z lastno minljivostjo…to nekateri zelo težko sprejemajo ,predelujejo, …a , veš…ker večina je zelo globoko materialna…katera meni in misli, da je vse zagarantirano, da prav oni bodo pa večno, nekaj posebnega…in tako tudi vsakodnevno delujejo , …materialno šteje največ …in ne boš ničesar spremenil, …da bi izpuščali in se ne oklepali…cenkajo se za nesmrtnost z dohtarji in farmacevti, da jim podaljšujejo lajf…tak radi živijo …bog ne daj umret…to je nesprejemljivo…štekaš…to sprejet, da če je cajt, če je duša dozorela, dobila kar je njen namen, ne glede ali greš mlad ali star…skratka…lastijo si življenja…recimo …ne mame, moža, … ne spustim ,ne sme umret, ona je moj /a…kako bom jaz živel /a potem brez nje/ga…se zapakira v čustva…ali ljubezen…ampak ali je to res ljubezen ali oklepanje in lastninjenje neke duše…le ta pripada samo bogu…kdo smo potem mi, da se bockamo z bogom…
En je odkril toplo vodo. Zakaj umremo? Ker v resnici ni point v nas. Smo produkt evolucije in brez smrti evolucija ni možna, ker se nikoli ne bi nič zgodilo. Brez smrti torej ni življenja. Smrt posameznika ni pomembna, ker smo v evolucijskem smislu zgolj sredstvo za prenos genov v naslednjo generacijo. Kot vsa druga bitja na tem planetu. Neke vrste biološki skafandri za naše gene, navodila za katere so napisana v njih samih.
En, 28.03.2025 ob 18:49
En je odkril toplo vodo. Zakaj umremo? Ker v resnici ni point v nas. Smo produkt evolucije in brez smrti evolucija ni možna, ker se nikoli ne bi nič zgodilo. Brez smrti torej ni življenja. Smrt posameznika ni pomembna, ker smo v evolucijskem smislu zgolj sredstvo za prenos genov v naslednjo generacijo. Kot vsa druga bitja na tem planetu. Neke vrste biološki skafandri za naše gene, navodila za katere so napisana v njih samih.
Noben produkt evolucije nismo. Ne bodi kreten, ki verjame bedarijam!
Anonimno 9186, 28.03.2025 ob 18:14
Yup…to so težke teme…to soočanje z lastno minljivostjo…to nekateri zelo težko sprejemajo ,predelujejo, …a , veš…ker večina je zelo globoko materialna…katera meni in misli, da je vse zagarantirano, da prav oni bodo pa večno, nekaj posebnega…in tako tudi vsakodnevno delujejo , …materialno šteje največ …in ne boš ničesar spremenil, …da bi izpuščali in se ne oklepali…cenkajo se za nesmrtnost z dohtarji in farmacevti, da jim podaljšujejo lajf…tak radi živijo …bog ne daj umret…to je nesprejemljivo…štekaš…to sprejet, da če je cajt, če je duša dozorela, dobila kar je njen namen, ne glede ali greš mlad ali star…skratka…lastijo si življenja…recimo …ne mame, moža, … ne spustim ,ne sme umret, ona je moj /a…kako bom jaz živel /a potem brez nje/ga…se zapakira v čustva…ali ljubezen…ampak ali je to res ljubezen ali oklepanje in lastninjenje neke duše…le ta pripada samo bogu…kdo smo potem mi, da se bockamo z bogom…
Kar v redu maš zapisan. Ampak tisto kar se tiče izgube ljudi pa se ne gre za neko lastninjenje ampak pač navezanost, saj si sebe, kot človek z vesto povzel tudi čez to pa čeprav se nehaš pri samem sebi.
Anonimno 6507, 28.03.2025 ob 18:59
Ah, OK
Kaj ti je smešno? Da si bedak? Se ti je avto v katerem se voziš sam razvil ali je zadaj inteligenčni dizajn?
Ta se ni mogu ti si se pa lahko? Ne rečem pa da tvoja neumnost ni s tvojo evolucijo povezana. Si se evoluiralo v neumnost.
Potrebnim neumnim descem vam še pička na nosu ne more zrast iz nič, da bi mel kaj za rajcat ampak vi verjamete, da je cel svet in vse kar je na njem iz nič nastalo samo od sebe. Da je iz kaosa nastal red.
Predlagam, da naslednjič, ko boste kako domov k sebi vozili in imeli nastlano in nasrano po stanovanju, da kar pustite pri miru se bo samo iz nič evoluiralo v red.
bumbarji dobr vas scat vozjo v vaših nepametih
Zelena351, 28.03.2025 ob 19:12
Hvala za ta zapis.
Hvala ker nas prebujaš.
Tvoji zapisi so dragoceni, ampak na odziv nekaterih, bi lahko rekla:
“Ne meči bisere svinjam.”
Malenkost. Hvala nazaj tudi tebi.
Sicer pa svinje se ne zmenijo za bisere in prav je tako. Vi nekateri pa niste svinje in bisere mirno poberete med tem, ko svinje svinjajo svoje svinjarije še naprej. Čaka pa jih itak konec pa ostali svinje ali ne. Pravičnost.
Kakšen dno od dna ste eni ljudje. Prav pomilovanja vredno. Iz golega dejstva lastne umrljivosti naredite celo filozofijo. Sprejemate vsakršno neumnost, ki jo premore internet, samo resnica vas moti. Sej ne vem kaj je drugega pričakovat od takih. Realnost vam ni po godu, pa si izmislite svojo, ki vas pomiri in v kateri vi izpadete sami sebi najpametnejši. Verjetno vam pri kakšni matematiki, fiziki, biologiji ali kemiji ni šlo prav dobro. In seveda ste se pol odločili, da je z njimi nekaj narobe, ne da ste vi glupi kot kamen.
En, 28.03.2025 ob 19:36
Kakšen dno od dna ste eni ljudje. Prav pomilovanja vredno. Iz golega dejstva lastne umrljivosti naredite celo filozofijo. Sprejemate vsakršno neumnost, ki jo premore internet, samo resnica vas moti. Sej ne vem kaj je drugega pričakovat od takih. Realnost vam ni po godu, pa si izmislite svojo, ki vas pomiri in v kateri vi izpadete sami sebi najpametnejši. Verjetno vam pri kakšni matematiki, fiziki, biologiji ali kemiji ni šlo prav dobro. In seveda ste se pol odločili, da je z njimi nekaj narobe, ne da ste vi glupi kot kamen.
Iz česa bi pa ti filozofijo storilo? Iz kemije, fizike, biologije?
Te boli povpraševanje o lastnem sebi , smislu, življenju, smrti? Kaj vse te še žuli obsojenec na smrt?
Vsak dan vstajaš in vsak dan ležeš. Mar se o tem ni vredno pogovarjati? Mar ni vredno to kar živiš opazovati, omeniti?
Večina se obnaša, kot , da tega golega dejstva, kot omenjaš smrt ne bo dočakala.
Politične oblasti in njeni plačanci z malo možmi in ženami držijo v suženjstvu veliko mož in žena in to ravno preko strahu na smrt.
Povem, da, če se ljudje ne bi bali smrti potem lažne oblasti ne bi zmogle držati v suženjstvu milijone ljudi z nekaj tisoč plačanci. Tako, da že samo ta sfera življenja je vredna omembe, da se smrt izpostavi. Kajti, če je življenje pomembno potem se zdi, da je konec tega tudi. Če pa ti rečeš temu filozofija in ti je to nekaj slabega ali nebodigatreba pa je tvoj pogled ne moj.
Evo…tudi sama zelo dosti razmišljam o minljivosti. O smrti. Enkrat mi je rekel tast, da če bi mislilio tem, bi se nam že davno zmešalo. Ali se nama je, Darko, že odpeljalo potemtakem?
Pa mi nič extra ne manjka. Imam lepo družino, moža. Pa vendar vsak dan pomislim na smrt, da enkrat umremo.
O tem pred otoki ne govorim na glas. Pa me še oni spomnijo včasih, kar tako iznenada: “Mama, prosim saj ti ne boš umrla!”
Imam priletno mati, ki vem, da soji šteta leta. Ima cca 10let pred sabo. O tem dosti razmišljam in mi je hudo ob tem. Jo kličem vsak dan, dokler lahko, sicer sva več ur vožnje narazen.
Ko srečam kakšnega drugega starca, si rečem, ti boš pa kmalu pod rušo.
O sebi razmišljam, da mi ne bo dnevov kvarila svakinja, ki je nenormalno zahtevna in ukazovalna. Ker imam omejen čas na svetu, zato se je izogibam.
Tako nekako.
Marija565, 28.03.2025 ob 20:43
Evo…tudi sama zelo dosti razmišljam o minljivosti. O smrti. Enkrat mi je rekel tast, da če bi mislilio tem, bi se nam že davno zmešalo. Ali se nama je, Darko, že odpeljalo potemtakem?
Pa mi nič extra ne manjka. Imam lepo družino, moža. Pa vendar vsak dan pomislim na smrt, da enkrat umremo.
O tem pred otoki ne govorim na glas. Pa me še oni spomnijo včasih, kar tako iznenada: “Mama, prosim saj ti ne boš umrla!”
Imam priletno mati, ki vem, da soji šteta leta. Ima cca 10let pred sabo. O tem dosti razmišljam in mi je hudo ob tem. Jo kličem vsak dan, dokler lahko, sicer sva več ur vožnje narazen.
Ko srečam kakšnega drugega starca, si rečem, ti boš pa kmalu pod rušo.
O sebi razmišljam, da mi ne bo dnevov kvarila svakinja, ki je nenormalno zahtevna in ukazovalna. Ker imam omejen čas na svetu, zato se je izogibam.
Tako nekako.
Nikakor razmišljati o minljivosti ni zmešano. Vsak dan razmišljamo o mnogočem. Če pomislimo na minljivost svojo in tujo kar se tiče življenja na zemlji ni to nič neumno ali neumestno ampak prej logično in pričakovano, kot je logično, da pomislimo , storimo premišljen korak.
Biti fanatik, fanatičen o nečem ima lahko slabost za nas, vendar biti prizemljen, priseben kar se tiče svojega obstoja pa je to čisto dobro. Tudi, če pomisliš na to, kako je življenje lahko hitro drugačno in da se ljudje poslovijo iz njega, ki jih imamo radi ni nič slabega,saj nas ob tem lahko spomne na to, da takoj, ko je možno ali še možno spet objamemo tistega, ki ga imamo radi in poskušamo vtisniti v spomin hvaležnost, da jih imamo ob sebi.
Spomne nas lahko znanje o smrti na to kar je pomembno.
Nihče ne ve koliko časa imamo v življenju , tudi Sveto Pismo to omenja: “Mar zmore kdo za komolec podaljšati svoje življenje”?
Kar se tiče starca je verjetno res ampak lahko so drugi prej, kot pa on. V tem je tudi nek čar življenja.
Izogibati se pastem in ljudem, katere ne prenašamo se tudi ne zdi napačno. Je pa res, da vedno se izogobati ne moremo in tudi ne vseh. Bolje se je naučiti sprijazniti se z neizogibnim. Tako je tudi s samo smrtjo. Če nam je neizogibna jo sprejmimo, kot to kar je, da je zeankrat neizogibna. Kar pa seveda ne pomeni, da ji moramo pripisovati kaj več, kot pa to, kar je.
V življenju je bistvena resnica. Ta je bistvena tako za življenje, kot smrt. Povsod je resnica tisto kar je res. Ko smo resnici približani smo tudi najbolj zedinjeni sami s seboj in svojim odnosom do okolja in do lastne notranjosti.
Darko124, 28.03.2025 ob 19:02
Kaj ti je smešno? Da si bedak? Se ti je avto v katerem se voziš sam razvil ali je zadaj inteligenčni dizajn?
Ta se ni mogu ti si se pa lahko? Ne rečem pa da tvoja neumnost ni s tvojo evolucijo povezana. Si se evoluiralo v neumnost.
Auuuu, auuuuu, si pameten
P.s. poglej svoj rodovnik pa bos videl de-evolucijo, bizgec! Hvala bogu ta skoraj vodi v poti suhih vej, tako da se bo kmalu končalo, je tako? Kaj še ene 10, 15, mogoče 20 let ampak glede na to, da si cel vampast, izven forme, verjetno, skoraj gotovo ne? Nekaj takega bo, ne? Ja, ja, bo, bo! Bomo videli! Kakšn skoda, da bomo izgubli vso to “pamet” Eh, kaj ces
Darko, malo pa si se le ustrašil, da pridejo pote, ne? Policajem ti razlagaj, da so samo fikcija. In nim povej še to, kar tukaj v vsakem postu ponavljaš, da bodo vsi umrli. Si upaš zo ponavljat policiji, da bodo umrli? Ne upaš kajne! Se mi je zdelo. Ker ne moreš zajebavat prav vseh.
Ne zagovarjajte ga, ker ne veste, kaj ima v glavi tak moteni. Lahko se zdrogiran spravi ljudi na cesto napadat, če se mu naenkrat zazdi, da jih je zunaj še preveč! Ker tale resno ni priseben. Saj vemo kaj se vsak dan dogaja po svetu. Ne veste, kaj ima tak moteni v glavi. Če ga kdo pozna, se naj pogovori z domačimi in oni z njegovim zdravnikom!