Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Danes praznuje Svetlana Makarović in sicer 80. let

Danes praznuje Svetlana Makarović in sicer 80. let

A ma kateri kako slikco od Kučana in od Svetlane na zalogi? Tudi jaz bi eno bi zalepil na marmelado, drugo na Nutello, da mi otroci ne hodijo naskrivaj krast v hladilnik?

Svetlani vse čestitke in dobre želje za njen rojstni dan. Hvala ji za ves umetniški opus. Hvala ji tudi za vse odkritosrčno izjave, saj nam odpira um in srce.
Tistim parim, ki so polpismeni, zabiti in žleht oz. na kratko slovenceljni, pa se zaradi pomena izjav pač malo cvrejo možgani in pribrbota ven vsa njihova gniloba. In voila, vsebina razkrita, namen dosežen, slovencelj razkrinkan.

Edina, ki si povedala resnico, taka kot je,drugi se hinavsko slinijo.
Zakaj ji bi želela vse naj. Da prejema tako penzijo, meni deluje nepošteno.
Ni vplačevala prispevkov v pokojninsko blagajno, kot drugi reveži, v domu počitka
je baje brezplačno. Njej se uboga slovenska raja ne smili, ko životari, denar, denar..
vzeti bi ji treba

baba, ki drka na mačke in se z njimi goni .. je pač ausšuš človeštva
btw: ljudje smo ji manj kot njene kletvice, kamen, vulkan, katastrofe …
[/quote]

kako naj spoštuje take “ljudi”? čist prav ima, preberi, kaj pišeš!

Pikulet malo provokativno izpostavite njen rojstni dan 🙂
Ki pa se večinoma v komentarjih vrti okoli vašega zapisa borčevske penzije. To je seveda Laž.
Svetlana >Makarovič si je svojo penzijo prislužila. Prav tako dobiva od založb še dodaten prihodek, prav tako pa Svetlana še dela in ustvarja. Torej živi od svojega denarja. Najmanj pa od vašega…( nekdo je zapisal v komentarjih) vendar so tako poneumljeni, da se mi jih niti, ne da prebirat.
Svetlana Makarovič brez dlake na jeziku, toda nekaterim se ta dlaka valja po ustih ob napisanih in izrečenih njenih govorih. Ima prav” slovencelj bodi pokončen Slovenec.”

Ups skoraj sem pozabila, saj se gre vendarle za njen 80 rojstni dan
Draga Gospa, še na mnoga leta, veliko imate še povedati nam Slovencem 🙂

Pikulet malo provokativno izpostavite njen rojstni dan 🙂
Ki pa se večinoma v komentarjih vrti okoli vašega zapisa borčevske penzije. To je seveda Laž.
Svetlana >Makarovič si je svojo penzijo prislužila. Prav tako dobiva od založb še dodaten prihodek, prav tako pa Svetlana še dela in ustvarja. Torej živi od svojega denarja. Najmanj pa od vašega…( nekdo je zapisal v komentarjih) vendar so tako poneumljeni, da se mi jih niti, ne da prebirat.
Svetlana Makarovič brez dlake na jeziku, toda nekaterim se ta dlaka valja po ustih ob napisanih in izrečenih njenih govorih. Ima prav” slovencelj bodi pokončen Slovenec.”

Ups skoraj sem pozabila, saj se gre vendarle za njen 80 rojstni dan
Draga Gospa, še na mnoga leta, veliko imate še povedati nam Slovencem 🙂
[/quote]

Torej trdiš, da so borčevske penzije sicer neprislužene? 🙂 Besedo ‘borčevska’ sem dal v narekovajih, saj se ni skrivala po gozdovih, se je pa borila za ‘tekovine’ na druge načine. In jasno, za zasluge je treba zveste hlapce oziroma dekle pač nagraditi.

S stališča ‘naših’ je res zaslužna in tudi penzija je pravična inu spodobi se, tu ni debate.

Ne vem pa točno, kaj je bilo s Prešernovo nagrado. Baje je nagrado sicer zavrnila, denarni del, šlo je za precej denarja, naj bi pa veselo pobasala?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

O, denar je pobasala. Prešerna pač ne. Dvolična teta.
[/quote]

Poštena ženska, da je zavrnila nagrado. Dobro ve, da bi pripadala avtorju njenih pesmi, Gregorju.
Večji del denarja je pa seveda dala v dobrodelne namene. Alkohol je namreč kar dobro obdavčen.

Zakaj pa svoje slike ne nalepiš?

No, baba je bila neizmerno žleht in čoknjena, sicer je še vedno, le škodovat več ne more. Tako da njenih par pisanj za otroke, katerih tudi ni nikoli marala in jih le grdo zmerjala, ne odtehta, tega, da ni bila nikoli človek. To so dejstva in škoda hinavit, raje pomislite na ljudi okoli nje, ki so zaradi nje trpeli in kaj vse so morali prestat ob tako zlobni , nori in seveda zaščiteni babi s strani sistema. Skratka, ni vredna osnovnega spoštovanja kot oseba in nikoli ni bila.

Torej trdiš, da so borčevske penzije sicer neprislužene? 🙂 Besedo ‘borčevska’ sem dal v narekovajih, saj se ni skrivala po gozdovih, se je pa borila za ‘tekovine’ na druge načine. In jasno, za zasluge je treba zveste hlapce oziroma dekle pač nagraditi.

S stališča ‘naših’ je res zaslužna in tudi penzija je pravična inu spodobi se, tu ni debate.

Ne vem pa točno, kaj je bilo s Prešernovo nagrado. Baje je nagrado sicer zavrnila, denarni del, šlo je za precej denarja, naj bi pa veselo pobasala?
[/quote]

Denar je seveda pobasala. Saj je bilo javno, ni nobena skrivnost.

[/quote]Prisluženo, seveda sama, brez mlatenja prazne slame z vami vred, da živi na račun davkoplačevalcev, Pikulet. Saj to je vaš namen celotnega naslova kajneda. Koga briga njen rojstni dan, njena penzija vas žre…mene ne, niti se me ne dotakne njen strupen jezik. Imam ponosno držo Slovenke, slovenceljni pa so zgroženi nad njo:) in seveda penzijo….

Prisluženo, seveda sama, brez mlatenja prazne slame z vami vred, da živi na račun davkoplačevalcev, Pikulet. Saj to je vaš namen celotnega naslova kajneda. Koga briga njen rojstni dan, njena penzija vas žre…mene ne, niti se me ne dotakne njen strupen jezik. Imam ponosno držo Slovenke, slovenceljni pa so zgroženi nad njo:) in seveda penzijo….
[/quote]
Ta baba je živ satan, koliko gorja je naredila sosedom znancem, počela vse kar ji je nora rit narekovala in bila povsem zaščitena. Saj v domu tudi morajo vsi imet lepe cajte zraven nje, od zaposlenih, do sostanovalcev. Ne ga srat tulipanka, no.

Ta baba je živ satan, koliko gorja je naredila sosedom znancem, počela vse kar ji je nora rit narekovala in bila povsem zaščitena. Saj v domu tudi morajo vsi imet lepe cajte zraven nje, od zaposlenih, do sostanovalcev. Ne ga srat tulipanka, no.
[/quote]Kot vsak drug slovencljski sosed? kaj ni tako, Viharni jezec?
Sem srečna ker imam krasne sosede. Slovence.

[/quote]

viharni pust tulipanu to malo veselja, kar ga ma..saj ti je napisala je pravi kleni Slovenc..podpira vse kar slo gore list, torej od Gorenja do Makarovičke……mam v žlahti primere kot tulipan, rezulati so taki da si npr..en izme njih niti novga pomivalca za 300 € ne more prvošt..amapk važn da ma svetlana vsak mesec to ka rji pripada, čeprav na račun takih ki si niti pomivalca za 300 € ne morejo prvošt…… saj pravm vsakomur svoje

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

[/quote]Kot vsak drug slovencljski sosed? kaj ni tako, Viharni jezec?

viharni pust tulipanu to malo veselja, kar ga ma..saj ti je napisala je pravi kleni Slovenc..podpira vse kar slo gore list, torej od Gorenja do Makarovičke……mam v žlahti primere kot tulipan, rezulati so taki da si npr..en izme njih niti novga pomivalca za 300 € ne more prvošt..amapk važn da ma svetlana vsak mesec to ka rji pripada, čeprav na račun takih ki si niti pomivalca za 300 € ne morejo prvošt…… saj pravm vsakomur svoje
[/quote]Jaz bi jo napotil en teden v tist dom, kjer ta babja pošast biva, pa bi potem povedala mnenje.

Kot vsak drug slovencljski sosed? kaj ni tako, Viharni jezec?
[/quote]

kolikor vem, se je še pred nastankom Slovencljnov, pisalo o njenih ne bi rekel izgredih, amapk deviacijah..menda je tud naga naokrog tekala in podobno. pa verjento velika večin aljudi glih ne laže ni si glih ne zmišljuje? Al se morda motm?

[/quote]Pa da ena babnca premaga enga v borbi proti Gorenju. Gladko ste se osmešili, takrat 🙂
Saj bi se vam
spregledalo, ampak ste moški :)hahahahaha

kolikor vem, se je še pred nastankom Slovencljnov, pisalo o njenih ne bi rekel izgredih, amapk deviacijah..menda je tud naga naokrog tekala in podobno. pa verjento velika večin aljudi glih ne laže ni si glih ne zmišljuje? Al se morda motm?
[/quote] Aaaa… v podrobnoti sosedov in v njihove postelje ne skačem, kot to delate vi, že rekla kazala je za enga junaka med nogami preveč :))))

Jaz bi jo napotil en teden v tist dom, kjer ta babja pošast biva, pa bi potem povedala mnenje.
[/quote]

mnenje bi kvečjemu še bolj utrdila, ker so mentalno tam-tam…kaj več pa od njih ni za pričakovat. saj sem ti že zgor napisal kako vsaj pri eni kolegici stojijo stvari. Isto bi bilo tule. Meni je to sicer smešno,ampak tud zelo žalostno, da ne vidiš, kao se človek iz drugih norčuje, žvi na tvoj račun, sam pa si ne moreš ene jebene zadeve nabavt….pa ga še zagovarjaš. To je altroke janšev sds in njihovi pristaši…..to ni več sekta, je kar način življenja.

Pa da ena babnca premaga enga v borbi proti Gorenju. Gladko ste se osmešili, takrat 🙂
Saj bi se vam
spregledalo, ampak ste moški :)hahahahaha
[/quote]

tega pa nism zasledil….kje in kdaj se je to zgodilo?

Aaaa… v podrobnoti sosedov in v njihove postelje ne skačem, kot to delate vi, že rekla kazala je za enga junaka med nogami preveč :))))
[/quote]

ni skalala po posteljah, je kar zunaj na prostem

Že enkrat prilepil na forum.😁

Prispevek k razkrivanju geneze odnosov med Svetlano in RKC

Objavil Rado dne 15.02.2012

Pred dobrimi tremi desetletji je bila Svetlana zelo dobro ohranjena štiridestletnica. Omislila si je “nazaj k naravi” in najela samostanski stolp* v Jurkloštru nad Rimskimi toplicami. V vas je prinesla vso možno emancipiranost samozavestne kulturnice. Z drugo besedo, v vas je prinesla REVOLUCIJO. Gola je hodila po samostanskem obzidju. Zvečer je gola ob prižgani luči in ob oknih brez zaves delala stretching. V medijih je razvnemala strast z zagovarjanjem golega seksa**.

Mladi fantje so hodili v gozd opazovat gole seanse in ob tem veselo drkali. Tudi poročeni možje se niso mogli upreti izzivu in iz gostilne, ali od doma smuknili opazovat črno, od hudiča poslano čarovnico Svetlano. Napetost v celi vasi je prišla do vrelišča.

Matere in žene so se odločile vzeti stvari v svoje roke. Stopile so skupaj in “pritisnile” na domačega župnika! Župnik je pričel rohneti iz prižnice***, možje so dobili prepoved izhoda, mladi fantje pri spovedi niso dobili odveze. Takšnega pritiska tudi lepa čarovnica ni zdržala in morala je zapustiti provincialni Jurklošter.

/baje, da čarovnica Svetlana še zdaj straši po Jurkloštru. V nočeh brez lune jo tisti, ki nosijo poštenost v srcu, še sedaj lahko vidijo golo hoditi po samostanskih obzidjih/

_________

* Prav tisti stolp v katerem je pred dobrimi petimi stoletji celjski grof skrival svojo ljubico, Veroniko Deseniško!

** Svetlana je v tistih časih vneto zagovarjala seks vseh vrst. Skoraj ponarodela je že tista njena, ko je v izjavi za tednik Teleks izjavila: Ljudje lahko seksajo s komerkoli, če jim paše tudi s stensko uro.

*** Ob tem lahko vidite, da imajo močna čustva med Svetlano in Cerkvijo že dolgo genezo!

ni skalala po posteljah, je kar zunaj na prostem
[/quote]Že ženskih čenčar ne prenesem, kaj šele moških 🙂

tega pa nism zasledil….kje in kdaj se je to zgodilo?
[/quote] Hahahaaa biti osramočen je huda stvar, še posebej, ko limaš fotke Whitecowe umazanega in zanemarjenega stroja in se čudiš zakaj ne dela…kajneda Whitecove.?
Če bi ga dama pucala in vzdrževala, bi še kako delal doooosti let….ampak ker je Gorenje…

New Report

Close