Danes praznuje Svetlana Makarović in sicer 80. let
Še enkrat, nobena dejanja ne odtehtajo tega če nekdo ni človek. Zato pa trpi in se ji vidi, ker če v javnosti znori izven vsake samokontrole, da komaj preživi, kaj se šele žre, ko nima komu bruhat svoje histerične agresivne jeze.
[/quote]
Nima komu bruhat svoje histerične agresivne jeze? Svetlana nima MON-a, tako kot ga imaš ti – ti blentavi, sovraštva polni, nagnusni izrojenec. Ti imaš MON, kjer lahko večkrat dnevno stresaš svojo agresivno histerično jezo.
Fuj, poglej se no v ogledalo, LUZER.
Še enkrat, nobena dejanja ne odtehtajo tega če nekdo ni človek. Zato pa trpi in se ji vidi, ker če v javnosti znori izven vsake samokontrole, da komaj preživi, kaj se šele žre, ko nima komu bruhat svoje histerične agresivne jeze.
[/quote]
Pa saj, ko bereš knjigo nekega avtorja ali gledaš film nekega režiserja, se osredotočiš na knjigo ali film. Ne zanima te njegov odnos do družine, sosedov in ljudi. Velikokrat so umetniki ‘čudaki’ in lahko oceniš njegovo delo z 10 kljub temu, da bi ocenil njegovo vedenje kot neprimerno. V tem je point. Nagrade dobivajo za ustvarjalnost, delo in ne za obnašanje.
Pa saj, ko bereš knjigo nekega avtorja ali gledaš film nekega režiserja, se osredotočiš na knjigo ali film. Ne zanima te njegov odnos do družine, sosedov in ljudi. Velikokrat so umetniki ‘čudaki’ in lahko oceniš njegovo delo z 10 kljub temu, da bi ocenil njegovo vedenje kot neprimerno. V tem je point. Nagrade dobivajo za ustvarjalnost, delo in ne za obnašanje.
[/quote]
Eh, dragica, oni ne živijo na naš račun in nas še veličastno hkrati pljuvajo.
Se živijo kar sami, bo šlo?
Ni nekako tako, kot prisilno plačevanje Javne hiše in njen odnos do plačnikov, torej nas?
In, nenazadnje na dvojno, trojno, pardon, plačevanje prispevkov za zdravstvo, folk pa zaradi njihove ažurnosti in “prijaznosti” umira, še preden pride v njihove roke.
Če pa že, pa sploh.
Hvala, ampak ne, hvala. Vračam komur jo hoče. Lahko jih vse takoj s pridom izvozimo! Amen!
[/quote]
Makarovičeve zagotovo ne berem, sem pa videl v medijih njene skrajno prostaške histerične agresivne izpade in njena žalhenja otrok in odraslih, skratka bjeno vedenje izpod vsakega osebnega dostojanstva človeka, ter slišal izpivedi ljudi o njeni neizmerni žlehtnobi in škodovanju.
Predvidevam, da je kopiran “članek” iz Nore TV, Makarovička je šla namreč v Dom starejših v Trnovem po kapi in ne zaradi psihiatričnega zdravljenja.
In kolikor vem, v Domu ne biva že vsaj pol leta ne….. je šla nazaj domov.
Ja, ženska je težka in zoprna in na trenutke neprebavljiva. Ampak meni se vseeno zdi, da je nekaterim podganam kar dobro nastavila ogledalo. Se vidi po tem, kakšne bruhate tukaj gor…. podgance slovenceljske male 🙂
Lahko vi čoftate tukaj vse……. za njo (in za mene) ste ene propalice.
Vi ste navadni sluziji, skriti. En bolj nagraužen kot drug.
Svetlana se s tem ne ukvarja. He hehehe, lajate v luno.
Nikoli ji ne boste segli do gležnja. Ker kmetavzarski slovenclji ne razumete nič, razen tlake in sosedskih sporov!
Konec debate!
Predvidevam, da je kopiran “članek” iz Nore TV, Makarovička je šla namreč v Dom starejših v Trnovem po kapi in ne zaradi psihiatričnega zdravljenja.
Ja, ženska je težka in zoprna in na trenutke neprebavljiva. Ampak meni se vseeno zdi, da je nekaterim podganam kar dobro nastavila ogledalo. Se vidi po tem, kakšne bruhate tukaj gor…. podgance slovenceljske male 🙂
[/quote]
Nisi razumelo poante, kaj pove tema. Da boš kot ničvredno, končalo v ničvrednosti in trpljenju, tudi, če bi dobilo denar, ti ne bi pomagal.
Svetlana ni Slovenceljka. Ona je ta izraz izumila za take debilne mehke cure kot si npr. ti, pa Viharno drekalo, Beli kravjek in podobni.
Lepo vas je zadela z opisom:-)
[/quote]
Prav nasprotno, ona je Prva Slovenceljka. Urslovenceljka. Nezavedno je opisala samo sebe: Sovraštvo in zagrenjenost kar bruhata iz gospe. Zelo Slovenceljsko, prav res. 🙂
Drugače pa se mi zdi zelo smiselno in razumljivo, da se vse cure okrog tebe – mehke. Pač jih interesirajo prave ženske, ne pa sledilke Slovenceljke, kot si ti.
Nisi razumelo poante, kaj pove tema. Da boš kot ničvredno, končalo v ničvrednosti in trpljenju, tudi, če bi dobilo denar, ti ne bi pomagal.
[/quote]
Dej klošarček, ne seri.
Ne skrbi kje bom jaz končala, raje poskrbi zase, revše zagrenjeno 🙂
Doniram kar nekaj od plače mesečno za tebe in tebi podobne, zato kar lepo pšššššššššššt 🙂 Bodi priden in ne reži veje, ki te drži nad drekom, iz katerega si komaj izplaval.
[/quote]
Meni se zdi, da je kopiran bolj iz nekega bloga. Nore Tv ne poznam, vem pa, kdo je Nora Istrefi.
Se strinjam, da je kar dobro nastavila ogledalo. Ampak sebi in svojim sledilcem, je prava in prva Slovenceljka. 🙂
Dej klošarček, ne seri.
Ne skrbi kje bom jaz končala, raje poskrbi zase, revše zagrenjeno 🙂
Doniram kar nekaj od plače mesečno za tebe in tebi podobne, zato kar lepo pšššššššššššt 🙂 Bodi priden in ne reži veje, ki te drži nad drekom, iz katerega si komaj izplaval.
[/quote]
Tako hudo je že sedaj multinično s tabo, kaj šele bo?
Podpišem, evo.
[/quote]
Jaz jo spoštujem in cenim. Moj prvi spomin na njo je:
– izhajale so revije Tovariš, TT ali nekaj podobnega, še v črno-belem tisku. In Ona (že takrat izzivalna) je napisala tovarišem na oblasti…. zdaj se ne spomnim točno!
KAJ BOŠ TI PAMETOVAL BINGELJ. (a se je kasneje zagovarjala, da je mislila bingelj na uri..)
To je bilo za tiste čase res predrzno. Vsi so brali. vsi se posmihali in ji dali prav – a vsi so bili tiho. Ker za to si šu v arest za par let. Pa ne v čuzo zdaj, k je dopust – fasal si Goli otok in izginil !!
Ona je carica. Ljubiteljica živali, še posebej mačk. Je neverjetno nežna duša, sicer ne bi mogla pisat najlepših pravljic. In še vedno kritična, z ostrim umom!
Želim si, da ostane med nami še 10 let!!
Če bi kaj pripomnila na ta članek je to, da bi morali tudi danes imeti dijaki s srednjo strokovno šolo možnost vpisa na fakultete, na katere danes nimajo oz. jih imajo samo gimnazijci.
V Ljubljani je končala srednjo vzgojiteljsko šolo in leta 1968 diplomirala na Akademiji za gledališče, radio film in televizijo.
Če bi kaj pripomnila na ta članek je to, da bi morali tudi danes imeti dijaki s srednjo strokovno šolo možnost vpisa na fakultete, na katere danes nimajo oz. jih imajo samo gimnazijci.
V Ljubljani je končala srednjo vzgojiteljsko šolo in leta 1968 diplomirala na Akademiji za gledališče, radio film in televizijo.
[/quote]
Tale srednja vzgojiteljska, bdw, naša generacija je bila zadnja, sicer precej, precej za njo, je bila cucelj fakulteta. Trajala je celih pet let in je imela boljši program, kot danes pedagoški faks.
Na žalost, se je vse izničilo.
Kakšni profesorji so bili tam, od Pie Mlakar dalje, za ples.
Edino, kar smo pogrešale, je bil še en tuji jezik in mata 4 leta. To pa je imela za kiks.
Kot tudi to, da danes, s tako široko izobrazbo, z vsemi veščinami, ki jih imamo, v stroki in pri zaposlitvah, ne pomenimo nič. Nada.
Smo predrag kader.
Še v vrtcu bodo prej zaposlili enoletno tečajnico, čeprav nima pojma.
Ampak…sistem terja butare in butce.
Hec, pa še ima jih. Večji lolek, višje na položaju je.
Ampak, svoje čase smo pa bile cenjene. Tudi najlepše dijakinje so bile tam.
Že pred časom. Danes je le še šalabajzerstvo.