danes sem začela z javorjevim sirupom
hello,
danes sem začela shujševalno z javorjevim sirupom… na netu sem prebrala ogromno izkušenj takih in drugačnih…
mene pa zanimajo morebitne izkušnje Monovk in morebiti tudi Monovcev…
kako vam je šlo, koliko kg ste izgubili v 10 dneh, itd…
nisem dnevno na monu, tako, da se že v naprej opravičujem tistim, ki boste skočili v luft, da je tema že bila v času dinozavra malo se šalim.
nočko ali pa dobro jutro- odvisno, kdaj boste tole brali
držite pesti, da mi uspe s sebe spravit 5 kg
Zdravo
delala sem kar nekaj shujševalnih kur – diet. Vedno sem vse dobila nazaja.
Sedaj sem se lotila nekaj čisto drugega – jem vse, skoraj vse, tudi kruh, tudi kakšno tortico, tudi sadno kupo. Pazim količinsko in pa kalorije, da ne presežen v povprečju 1500 kalorij dnevno in vsak mesec shujšam najmanj 1,5 kile. Trenutno sem na -6 kil po dobrih treh mesecih. Kot je slišati klišejsko res je vse kar je prehitro, vse kar je predrastično – vse kile izgubljene na ta način se povrnejo. Moj načrt je izgubiti vsaj še 5 kilogramov – naj povem da nimam toliko preveč. Glede na ITM sem na 23. Izgubiti nameravam še teh 5 kil do Novega Leta. Tako, da časa je še na pretek.
Moj dan izgleda nekako takole:
Zajtrk: črn ali polnozrnati kruh z namazanim sirom – kakšen lahek sir, namesto sira tudi kuhana šunka ali puranja prsa
Malica: sadje ali energijska tabljica
Kosilo: pleskavica na žaru, lahko tudi puran na žaru, hrenovke na žaru, pirini polpeti, zelenjavni polpeti in solata, kadar ne želim več mesa pa solata z kuhanimi testeninami, mozzzarela sir in paradižnik
Malica: sadje
Večerja: Kuhane krenovke – piščančje, tune iz konzerve – pri mesu zraven vedno solata, paradižnik, mozzarela , jogurt in kosmiči z dodanim sadjem, lahko tudi piščančja prsa ali kuhana šunka…
kadar se mi zalušta tudi izpustim kosilo in grem na sadno kupo – veliko sadja, dve kepici sladoleda, smetana – vendar ne več kot dvakrat na mesec. Takrat kosilo izpustim.
Najbolj me je motilo pri ločevalni dieti, po kateri sem tudi izgubila 8 kilogramov, vendar sem jih v treh mesecih rpidelala nazaj, da če sem bila na kakšnem rojstnem dnevu nisem smela tisti dan nobene tortice ali na pikniku mesa, če ni bil na jedilniku tisti dan. Sedaj grem na piknik, pojem tistih 5 čevapov, potem še tortico, pridem domov še kakšen jogurt in pest kosmičev in nikjer na tehtnici se nič ne pozna. Veliko bolj sem sproščena in kile grejo počasi dol, max 2 kile na mesec.
Premisli, če se ti izplača to z sirupom, edino če moraš na hitro izgubiti ker te čaka kakšen poseben dogodek – se moraš stlačiti v obleko za poroko v roku enega meseca:).
lep dan in da bi se ti kile topile.
lej kg ti bo uspelo zbit, ampak ali se zavedaš da je to začasna rešitev, neke vrste začetekdrugačnega načina prehranjevanja, saj to ni shujševalna dieta, temveč razstrupljanje organizma, ki ima za posledico tudi izgubo kg, vendar ne trajno, razen če si se za to odločila ker misliš potem nadaljevat z drugačnim prehranjevanjem.
sicer pa: pričakuj težave z odvajanjem, zato si pomagaj z odvajali, beli jezik, vrtoglavice, in v drugi polovici ogromno energije.
Še moja izkušnja. V mladosti ko naj bi za mano gledali fantje sem imela cca 15kg preveč. Grozza. Vendar me niso nikoli premamili kakšni sirupi, praški, tableti. Morda za to ker nisem imela denarja, morda zato ker sem vedela da je vse larifari. Sem pa vedela da so kg od nepravilne prehrane in od premalo gibanja.
Pa sem si kupila kolo in začela kolesariti sprava malo, nato me je gnalo vsakdan več. Tudi prehrano sem spremenila oziroma saj se mi bistveno niti ni bilo potrebno truditi. Ko sem prišla iz kolesarjenja mi ni dišalo pohanje ampak sadje oziroma nekaj lahkega.
Zdaj je od tega še 20 let in kljub dvem porodom nimam več problemov s težo. Pri svojih letih imam zavidljivo postavo. Še vedno kolesarim, hodim v hribe, skratka gibanje te zasvoji.
Da bi pa vsakdan planirala kaj dai v usta in kaj ne jok brate vem da ne bi zdržala dolgo. Manj misliš na hrano boljše je. Oziroma naše telo potrebuje tako malo hrane, da je zame hrana zdaj na 10 mestu ne na prvem.
Javorjev sirup je samo čiščenje telesa.Seveda boš shujšala , saj samo piješ 10 dni.Ko boš pa začela jesti boš dobila vse nazaj.Torej, kot so predhodnice napisale, manj jej in več se gibaj, najbolj važno je pa to, da ješ vse samo manj.Treba bo pa pokuriti kalorije..4x na teden pojdi za eno uro na kolo, pa z glavo jej pa boš počasi shujšala.Hujšanje je tek na dolge proge , spremeniti je potrebno navade….doživljensko, če hočeš biti vitka.
Draga moja! Pozabi na sirupe in ostale neumnosti s katerimi misliš stradati. Povem ti samo nekaj: od sadja in zelenjave še nihče ni bil debel (seveda lahko dodaš kakšne polnozrnate oglikove hidrate (ponozrnat kruh, ploščice, kosmiči) in nekaj posnetih maščob (posneta skuta)! Garantirano boš brez stradanja shujšala!!!!! Sploh pa boš telesu naredila več škode s takim načinom prečiševanja telesa, če že teden dni prej nisi jedla manj in lahko hrano (sadje, zelenjava) in če po postu ne boš najmanj en teden počasi privajala želodec na trdo hrano (seveda zopet minimalne količine in seveda začneš s sadjem in zeeeeleeenjavo :)))) in če na koncu pogledaš vse skupaj bi morala že v prvem pripravljalnem tednu in drugem zagonskem tednu izgubiti najmanj 5 kg, če se drugače ne prehranjuješ zdravo (veliko maščob, piskoti, kruh, testenine, pice in podobno sranje :))) pa srečno
Jaz nikoli ne bom razumela ZAKAJ se nažirate, ko končate tretman z Javorjevim sirupom??
to je idealno,ker se skrči želodec, se navadiš da ne žreš stalno in ko bi lahko lepo furali naprej z premišljenim prehranjevanjem vi spet jeste kakor prej in jesno,da dobite nazaj.
Zakaj se sploh mučite,če potem delate isto??