Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Danes v Trenjih

Danes v Trenjih

In če jih je bilo v mraku strah, so si zapeli:

U tunelu, usred mraka,
sija zvezda petokraka.

Kaj pa električne redukcije 2× tedensko??[/quote]

V tisti ulici, kjer je ninej preživljala otroštvo, verjetno še niso imeli elektrike. Zato še zdaj živi nekoliko v mraku.[/quote]

kdo živi v mraku ne bom razpravljala, redukcija je veljala za velika podjetja, vsaj v našem okolišu in ne za mala gospodinjstva, pol smo pa res imeli pri nas raj na zemlji in se mi ostali zelo smilite, kaj vse ste revčki morali prestat!!!!

V tisti ulici, kjer je ninej preživljala otroštvo, verjetno še niso imeli elektrike. Zato še zdaj živi nekoliko v mraku.[/quote]

kdo živi v mraku ne bom razpravljala, redukcija je veljala za velika podjetja, vsaj v našem okolišu in ne za mala gospodinjstva, pol smo pa res imeli pri nas raj na zemlji in se mi ostali zelo smilite, kaj vse ste revčki morali prestat!!!![/quote]

naj dodam še to, da pol res ni čudno, da vas kdaj trese, revčki ubogi!!!:)

ninej, ne boš verjela, ampak se mi zdi, da sem starejša od tebe…..Ko je bil plebiscit sem imela volilno pravico že kar nekaj let…pa ti?[/quote]

ne pozabi da lahko odtipkam v iskalnik WW in pridem na vse forume ter izsledim tvojo starost! (sam zdej pa ne vem kje nakladaš)sicer pa če lažeš lažeš sebi!!!![/quote]

Zakaj bi lagala…če te pa zabava pa kar išči mojo starost….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

hehehe sem jo že pred časom, na enem zelo zanimivem forumu!!!! Zakaj pa ti veš!!!

kdo živi v mraku ne bom razpravljala, redukcija je veljala za velika podjetja, vsaj v našem okolišu in ne za mala gospodinjstva, pol smo pa res imeli pri nas raj na zemlji in se mi ostali zelo smilite, kaj vse ste revčki morali prestat!!!![/quote]

Po nekod so redukcije veljale tudi za gospodinjstva….sicer pa če te kaj zanima o tistem času..Code5 je očitno pravi naslov…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Noup ne vem……

Nam je pa zato zdaj bolje. In upam, da bo še trajalo.

ma zdej pa nehaj, res, ker očino nisi živel v tistem sistemu nimaš pojma kako je bilo!!!

imeli smo vsega dovolj, čudno zakaj nam niso zapri meje, aneda!!!

veš kaj, takrat ko ni bilo bencina smo se pač bili primorani voziti z avtobusamo ali pa s kolesam (je bojlj zdravo) Danes ga imaš kolkr češ, a kaj ko nekateri le enkrat na mesec tankajo, kaj praviš kako je tistim, a?

a bejš no čokolade da ni bilo, kolikor si je hotel, res pa da ni bila vijočlčasta!

trgovina v Italiji je cvetela, zloglasna Trst in Gorica sta živela na naš račun, kaj praviš kolk bi jih lahko še danes hodilo po nakupih čez mejo!!!

res prosim bodi tiho, ker se zelooo smešiš!!!![/quote]
Bencina dejansko ni bilo. Jaz imam za spomin na tiste zlate čase shranjen še bon za 5l bencina in šktlico vžigalic, kjer je zapisano kateri dan se lahko vozijo avtomobili s parno in kateri dan z neparno številko na tablici.
Čokolade sploh ni bilo, bil je nek nadomestek, ki se mu je reklo šečerna tabla.
Banane, pomaranče in ostalo sadje sredi zime…pozabi.
Tujina in obmejne trgovine so prišli v upoštev samo za ljudi, ki so živeli ob meji, za nas, ki pa živimo bolj v notranjosti, pa je prišla v upoštev le dobra zveza s katero od trgovk, ki je dala na stran kakšno kilo praška ali 10 dag kave. Poleg tega je lahko vsak kupil omejeno količino deviz na četrtletje, pri čemer so mu na banki dali v potni list žig, ki je kazal, da si v tistem četrtletju devize že kupil.
Za premog in zemeljski pin so se bili kupci v stanju celo stepst, saj jih je za 5 ton premoga čakalo v vrsti do petdeset. Elektriko so nam dejansko izklopili dvakrat na teden.

Hmmmm ali nam je bilo res tako lepo?[/quote]
koliko nam je bilo res lepo in koliko ne, so najbolj kompetentni da povedo tisti, ki so izkusili oba obdobja, tedanjega in sedanjega.

Hmmmm ampak prav ti še najbolj hvalijo tedanji režim. Najbolj ga pa kritizirajo tisti, ki tedaj še živeli niso.

Tako je to, če so jih naučili, da ne smejo o ničemer razmišljat, ampak morajo tudi o tem, kako sami živijo spraševat za mnenje svojega župnika.

Vsak pač gleda na te stvari iz svojega zornega kota.

Med tem, ko eni nismo imeli čokolade, ste se drugi valjali v twixu.

Tako pač je in to je treba razumet.

Ni relevantno. Odvisno je bilo od področja predvsem pa od položaja ki si ga zasedal. Ko so zgradili murgle se je splačalo iti v trgovino tja. Ne samo da se je dobilo, predvsem kvaliteta je bila neprimerno boljša kot drugje.

Takrat smo TV komaj poznali in smo ves čas preživeli v igranju z vrstniki. Sedaj otroci ne gredo od računalnika stran. Takrat smo bili zadovoljni z pomarančo sedaj pa…

Vendar pa je to primerjanje ekonomskega stanja totalni idiotizem. Raje primerjajte politične režime med seboj in njihove prednosti.

Najpomembnejša razlika med političnim režimom prej in sedaj je ta, da je bilo prej prascev pri koritih nekoliko manj po številu, pa niso se tako pogosto menjali.
Ostalo je kozmetika.

Ti je že mama ni hotla kupit, ker si šolo šprical in nosil domov cveke. Zdaj pa hočeš iz tega naredit politični problem.

Ne bi rekel… Prej obratno – politični problem delaš ti zarad preobilice twixa.

Kako cinično. Bljak!

Meni čokolade ni manjkalo (če je po vaše že ta merodajna za to kako naj bi živeli)

Sej to smo že ugotovil.
Kje in kako si jo dobil, ter da imaš še danes travme zaradi tega pa tudi.

Travme imaš ti in tebi podobni.

http://gedicht.punt.nl/upload/twix.jpg

Hja, ko takole berem ninej, ki pravi kak raj je bil v času juge, lahko iz tega sklepam le eno. Njeni starši so očitno v komunističnem času visoko kotirali, da so imeli vsega zadosti, ali pa je že ona imela rdečo knjižico in seveda s tem dostop do vseh dobrin, ki jih navaden državljan ni bil deležen. In ker tudi jaz živim v notranjosti oz. že bolj na jugu naše kokoške, daleč stran od meje smo mukoma na vsake kvatre enktrat dobili prašek, pa kavo, pa higienske vložke, pa banane, pa bone za bencin…
Zato ninej ne smeši se in ne grozi po forumu vsakemu, ki se ne strinja s tabo.

Res, očitno nismo živeli v isti državi. V moji državi je trajalo pomanjkanje banan, vložkov in boni za bencin dve leti in pol. In, zanimivo, niso je boljše odnesli tisti z rdečimi knjižicami, ampak tisti, ki so bili v prijateljskih ali sorodnih odnosih s prodajalkami.

hahahaha, nič od tega sem že parkat napisala!!!!

ma dej nehi, če nisi dobil pri nas si skočil v Italijo, Avstrijo pa si se lahko nažru tudi milke!!!:)))))))))

prednost bivšega sistema, skoraj nobenega prezposelnega, zaston šole, poceni vrtci, poceni najemnine, družbena stanovanja, zdravsvena oskrba brez doplačil in skoraj brez čakalnih vrst itd. Res ja smo imeli strog komunizem!!!:)))))))))))))))))))))))

hja najbolje to vedo tisti, ki so to nekje pobrali, hmmm le kje!!!

Brezposelnih sedaj, ko ni več Janša predsednik vlade, menda ni več, šole so še vedno zastonj, vrtci niso predragi, za ostale “ugodnosti” pa računi prihajajo sedaj in plačevali jih bodo tudi še tvoji otroci.

ma hudiča, a nismo najmanj zadolžena država !!!:)))))))))))))

ma dej mik, brez heca, sam dobro veš da je včasih večina živela dokaj dobro, sedaj le manjšina!!!:)))

veš kaj če se bo tako nadaljevali se bo kapitalizem pogreznil sam vase, ravno tako kot se je komunizem ( ne naš, ker ga v bistvu sploh nismo imeli)

New Report

Close