Danes v Trenjih
Bencina dejansko ni bilo. Jaz imam za spomin na tiste zlate čase shranjen še bon za 5l bencina in šktlico vžigalic, kjer je zapisano kateri dan se lahko vozijo avtomobili s parno in kateri dan z neparno številko na tablici.
Čokolade sploh ni bilo, bil je nek nadomestek, ki se mu je reklo šečerna tabla.
Banane, pomaranče in ostalo sadje sredi zime…pozabi.
Tujina in obmejne trgovine so prišli v upoštev samo za ljudi, ki so živeli ob meji, za nas, ki pa živimo bolj v notranjosti, pa je prišla v upoštev le dobra zveza s katero od trgovk, ki je dala na stran kakšno kilo praška ali 10 dag kave. Poleg tega je lahko vsak kupil omejeno količino deviz na četrtletje, pri čemer so mu na banki dali v potni list žig, ki je kazal, da si v tistem četrtletju devize že kupil.
Za premog in zemeljski pin so se bili kupci v stanju celo stepst, saj jih je za 5 ton premoga čakalo v vrsti do petdeset. Elektriko so nam dejansko izklopili dvakrat na teden.
Hmmmm ali nam je bilo res tako lepo?[/quote]
koliko nam je bilo res lepo in koliko ne, so najbolj kompetentni da povedo tisti, ki so izkusili oba obdobja, tedanjega in sedanjega.
Hmmmm ampak prav ti še najbolj hvalijo tedanji režim. Najbolj ga pa kritizirajo tisti, ki tedaj še živeli niso.[/quote]
hehe…no ja, ravno par ni nazaj mi je pravil en gospod:
Moj oče pravi, da smo bolje živeli Yugi, moj stai oče je trdil, da se je bolje živelo pred WWII, baje pa je moj praded prisegal na avstroogrsko, češ, da se je takrat dalo lepo živeti:))))
V prejšnjem sistemu je bilo bolje to, da smo bili mlajši in bolj brezskrbni…ampak po prej zapisanem, velja to skoraj za vse generacije, ki so izkusile dva sistema….
Za vse sisteme pa velja, da imajo prednosti in slabosti….
to si pa rekla ti ali rekel mi je čist vseen, nikogar ne optožujem(pokaž mi en moj post) v nasptotju z tabo ali vami, hahaha, mi se zdi pa skrajno smešno sam sebi prikimavat!!![/quote]
hahahaha…tole sem šele sedaj videla….pa a ti slušajno misliš, da sem jaz Hrc????hehehehe….evo, pokliči Primoža,pa ti bo osebno povedal, če sem v tem forumu kdaj pisala pod drugim nickom:)))))
koliko nam je bilo res lepo in koliko ne, so najbolj kompetentni da povedo tisti, ki so izkusili oba obdobja, tedanjega in sedanjega.
Hmmmm ampak prav ti še najbolj hvalijo tedanji režim. Najbolj ga pa kritizirajo tisti, ki tedaj še živeli niso.[/quote]
Moj oče pravi, da smo bolje živeli Yugi, moj stai oče je trdil, da se je bolje živelo pred WWII, baje pa je moj praded prisegal na avstroogrsko, češ, da se je takrat dalo lepo živeti:))))
V prejšnjem sistemu je bilo bolje to, da smo bili mlajši in bolj brezskrbni…ampak po prej zapisanem, velja to skoraj za vse generacije, ki so izkusile dva sistema….
Za vse sisteme pa velja, da imajo prednosti in slabosti….[/quote]
zakaj pa ne poveč kje si to slišala, a ti ni bil gospod preveč všeč al kako????:)))))
to si pa rekla ti ali rekel mi je čist vseen, nikogar ne optožujem(pokaž mi en moj post) v nasptotju z tabo ali vami, hahaha, mi se zdi pa skrajno smešno sam sebi prikimavat!!![/quote]
hahahaha…tole sem šele sedaj videla….pa a ti slušajno misliš, da sem jaz Hrc????hehehehe….evo, pokliči Primoža,pa ti bo osebno povedal, če sem v tem forumu kdaj pisala pod drugim nickom:)))))[/quote]
eh v bistvu me niti ne zanima, eden al pa dva, ki isto lajnata!!!:)))
Če ne bi bilo smeškota na koncu stavka, bi človek skoraj verjel da misliš resno.:-)))
Se pa bojim, da bo res šlo v to smer, ki jo tako vneto nakazuješ.:____((([/quote]
ma dej mik, priznej že enkrat, da nam je bilo bolje-večini-, delavci so si gradili hiše, mladi so dobili stanovanja, zobozdravnika si dobil kot bi rekel keks, na dopust smo hodili vsi itd. Veš naš zdravsveni sistem je bil približek idealu, so ga prevzele nekatere napredne države, dons nas pa karajo!
seveda če gledaš po dobrinah, ki so danes na voljo in jih le malokdo lahko kupi, pol pa ja, nam je sedaj bolje-manjšini-!:)
tale kapitalizem se bo sesul sam vase, tako kot se je socializem zaradi nas ljudi in naše požrešnosti!!!!
Za vse sisteme pa velja, da imajo prednosti in slabosti….[/quote]
zakaj pa ne poveč kje si to slišala, a ti ni bil gospod preveč všeč al kako????:)))))[/quote]
A rabiš ime, priimek, telefonsko, EMŠO in davčno številko? Ga bom vprašala, če se strinja, da ti posredujem njegove podatke…..
Predolgo si bila na dopustu….ker tole je pa res že bolano….
Lahko ga vprašam, če je to slišal v pogovorni oddaji in si lepo prisvojil…..jaz pa večine pogovornih oddaj nimam časa gledati….tko da….
Mladi so dobili stanovanja, ja tisti ki so bili v partiji, ali pa tisti iz bratskih republik. Ostali smo si morali zgradit hiše. Zobozdravniki so takrat najbrž bolj delali, ali pa je bilo mogoče manj starejših ljudi kot danes, mladi pa smo, podobno kot sedaj, zobozdravnika rabili manj kot starejši, pa so bile zato vrste krajše.
Na dopust smo hodili, o groza, na Hrvaško, večina v Istro, Bog se usmili, nobenih Maldivov, Tajske, Balija, Singapura, Kanarskih otokov, Kube, Južne Afrike, še celo Grčije, Turčije, Španije, Egipt, Tunizije ali Malte večina ni videla.
Ja, požrešni smo pa res. Ampak saj niti ni tako čudno. Smo bili dolgo lačni, pa bi nekateri radi not prinesli.
Ampak sistem se bo vseeno res sesul. Še vsak se je, pa se bo tudi ta.
o pajade, mladi smo imeli izbiro, ali se prijaviti za solidarnostna stanovanja ali pa dobiti ugodne kredite za izgradnjo hiše (za povrh pa še zemljo v najem)!!! Ej od kdaj pa mladi potrebujejo manj zobozravnika, hja no ne vem koj pomeni zate star!!!
če si potreboval nove zobe si jih dobil, danes hmmm bog ne daj da ne bi toliko skrbeli za zabe, ker drugače brez kredita ne gre!!! No vsaj ustno higieni imamo boljšo!:)))
ma daj zakaj smo hodili na Hrvaško, daj malo primerjaj cene prevozov danes in včasih, pa cene ob Hrvranški obali danes in nekoč, pa ti bo jasno zakaj potujemo po svetu! Sicer pa če želim mirne počitnice grem vseeno še vedno na Hrvaško tako malo stran od gneče!!!:)))
ma ja seveda lačen si bil, če je zate lakota da imaš le dvakrat na teden meso, ja pol pa ja!!! Hja smo bili bolj zdravi!!!
dej mi povej kaj potrebuje en menedžer 30 000€ plače, al pa en Šrot svoje bogastvo s seboj itak nihče nič ne nese!!! Če bi se samo malo bolj denar porazdelil bi imeli vsi dovolj. Verjetno si navadni slovenci niti drugega ne želijo, le da si kupi tisto kar potrebuje in ne razmišlja kje bo dobil denar!!!