Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dar bogatih

Dar bogatih

———————————————
Potrkal je bogataš na od težav časa že
izbrazdana vhodna vrata. Za temi vrati
je bila ob mizi družina obubožanega
haloškega kmeta. Potrkal je in vstopil.
V rokah je držal v pomečkan papir na
hitro zavit dar bogatih revnim.

“Vzemite, vidi se, da ste revni!” Ljubje s pogledali med vrati stoječega prišleka, se spogledali, pogled jim je obstal na zavoju, na hitro zavitem v zmečkan papir. Molčali so.
“No, a bo kaj?” se je prišlek na pragu vznejevoljil
“Ne bom vas prosil, da vzemite. Če nočete, pa nič! Saj so še drugi.”
Obrnil se je in vrata so za njim udarila ob podboj. Ljudje so si oddahnii.
“Revni smo,” so nemo govorile udrte oči. “Ta pa nam je hotel vzeti še tisto edino, kar imamo – ponos, da smo ljudje.”
———————————————

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Marička, tolko modrih misli za tako zgodnje jutro 🙂

Biti človek je nekaj najtežjega za človeka!

Jani je tud full brihten to jutro :))))

Aha!
Biti človek bogatmu človeku, pa je veliko
težje, kot biti človek revnemu človeku!
Aha!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Marija…. botastvo človeka jaz ne merim z materialnimi dobrinami, temveč z velikostjo srca 🙂 In tukaj sem prekleto siguren da si ti ena najbogatejših 🙂

Lep dan!

Jani

Hmm jest pa nekej ne razumem..Namreč to kar pravi marija…A ne velja ravno obratno..Prav zaradi te misli,ki jo je napisala..oz.dogodka…težko je,ko vidiš siromaka..oz revne ljudi…Bi jim rad nekaj podaril,pa se bojiš da jih s tem prizadeneš!Kot pravi ta zgodbica..zato velikokrat oklevaš in izbiras kako narediti brez da jih užališ..Bogati..so pa itak eni prepotentneži,ki itak vse majo v materaialnem smislu..tistega notranjega jim pa itak ne moreš kupit..oz.si ga ne morejo kupiti…Zato so sami sebi dovolj..In zanimivo,da so večni nezadovoljneži in večni jamrači…Mi imamo premalo…EKOLa…Edino težje se mi zdi kupovati bogatemu npr.darilo..Ker tak prepotentnež že skoraj vse ima…
Pa ne me razumet narobe,nisme jim nič fauš..le prekleto me razjezi vse skup…No in tuki lahko tudi povem nekej..Prav zaradi tega ne maram ženske dečve,da bi bila predsednica…Sej mogoče glupo razmišljam in nekateri so mi rekli in celo potrdili to..češ,da tisti ki je že zdej bogat itak nebo rabil tolko nakrast ko bo na oblasti,ker že veliko tega ima sam….
Ampak poštenje se tukaj išče in ne bogastva…Meni se je eden in edini človek zdel pošten..a je dobil veliko premalo..ker je pač star..Sory muca naklada že zelo zelo zgodej,ampak včasih je tud to treba..Pa naj mi ne zamerite mojemu razmišljanju o bogastvu!! Tud politika mora pasat zraven heheheheheh CMOK vsem***+

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Saj si prav razumela, muca moja. Biti
človek bogatemu človeku je težko, ker
je človek samemu sebi – volk. Bogatega
človeka je težko osrečiti.

Biti človek revnemu človeku pa ni tako težko. Seveda tako, kot praviš ti … da ga ne užališ s svojo “dobroto”. Da mu ne vzameš ponosa, da je – človek. Takemu človeku dobro dene topla in prijetna beseda, ali celo samo pogled, misel, ki mu jo nameniš in mu poveš, da si z njim. ….

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

pogled , misel, mu poveš da si z njim..
lepo Mariči, lepo povedano…
in to sploh ni preveč, za nekoga je to lahko zelo veliko !
meni osebno to pomeni več kot nevem kako darilo…
yap, to sem jaz !

New Report

Close