Darila za svate
A je svatom res treba kaj podariti? Ponavadi doma takšne stvari itak romajo v koš (po tem, ko se nekaj časa na njih nabira prah). Za denar, ki sta ga namenila za ta darila, si raje privoščita kakšno razvajanje zase. Mislim, da nobeden od svatov ne bo zameril:). Midva nisva podarjala ničesar pa mislim, da ni nihče zameril niti odšel domov s slabim občutkom.

Nekaj me zanima: kaj nihče več ne deli konfetkov? Jaz ne bom tiste klasične mandlje, ampak sem mislila, da bi mogoče v takih steklenih kozarčkih z zamaškom – npr.suho sadje, kaka medica…ne vem..
Seveda pa takoj ko gredo (če mi bo fotografinja že naredila) ali pa čez en teden še slike.
Mislite, da pretiravam s tistim darilcem?

Svatom seveda ni nujno kaj podariti. A čeprav bi se jim konfetki samo valjali po policah, bodo takoj opazili, da nisi nič delil in si skopuh. Pomislita, navsezadnje bi si tudi vajini svatje lahko raje zase kaj privoščili, kakšen čudovit oddih v toplicah namesto velikega darila za vaju, vama pa bi prinesli kaj za 15 eurov.

A ti misliš, da so bili presrečni zato, ker so dobili sliko, zato ker so bili že rahlo nakresani ali iz vljudnosti?
Dobro pomisli, zakaj naj bi bil nekdo srečen, ker je dobil tujo poročno sliko, kam te slike po navadi grejo in kdo razen vaju in vajinih staršev jih bo sploh še kdaj namenoma pogledal.
Tudi tistega peciva za domov, ni pravzaprav nihče vesel in to iz dveh razlogov. Prvi je ta, da se ljudje na poroki po navadi dobro najejo in večini vsaj še kakšna dva ni ni do tega, da bi svoje obroke bogatili z večjimi količinami sladkorja, drugi pa je ta, da so to pecivo jedli že na poroki in je tudi v primeru, da jim sladkor slučajno pade, to zadnja stvar, ki si jo želijo znova jesti.
Svatje ne pridejo na poroko po darila, ampak se pridejo zabavat in to je vse kar potrebujejo.
Jaz se pa ne strinjam z mnenjem, da bodo svatje mislili, da si skopuh, če jim ničesar ne daš po koncu poroke. Koneckoncev povabiš na poroko ljudi, ki so ti blizu in naj bi te tudi poznali. Torej vedo, če si skopuh ali ne. Zaradi nekega neuporabnega darilca me pa res ne morejo označit za skopuhinjo, če jim ob odhodu domov nisem dala svoje slike, tošlčka z bombončki ali kakšnega drugega nabirala praha. Kar pa se tiče denarja za darila, ki jih prinesejo svatje – jaz ne bi nikomur zamerila, če bi prišel brez. Poroke nsiva delala zaradi daril, temveč zaradi sebe. Tako se po moje tudi darilca na koncu delijo zaradi sebe – svojega dobrega občutka. Kar se pa tiče sreče in veselja, ko dobim ob odhodu s poroke darilce…pa ja:)). Še nihče ni tega nikoli spravil. Mogoče za nekaj časa v kak predal ali kot, ob prvi generalni je pa letelo v koš. Žal je tako. Ajde, mogoče res kakšna medica, ker se jo da kasneje “uporabit”. Razne slike, glineni zvončki, bombončki ipd. pa so res samo nabiralci prahu in čisto nič drugega.

Frakeljčke lahko kupiš v industrijski prodajalni Steklarnr v Hrastniku.Vsebino za frakelčke pa prodajajo tudi že privatniki.Nekje na netu sem brala o naravni pridelavi sokov in ne vem kaj še na Kmetiji MATIC.Ta se nahaja v Poljanski dolini-natančneje Hotavljah.Je čisto ob cesti,ki pelje iz Škofje Loke proti Žirem-ravno nasproti gostilne Lipan.

Sklepam, da je bil odgovor namenjen meni (drugič moraš it odgovarjat tako, da stojiš na sporočilu na katerega se odgovor nanaša, ali pa klikni na odgovr pri tistemu na katerega odgovarjaš). Torej, kar se tiče bombončkov. Po mojih izkušnjah dajejo ljudje kakšne take lepe – in nagravžno sladke:). Zato mi nekako ne pašejo, čeprav sem bolj sladkosnedne sorte.
Kar pa se tiče prihoda na poroko brez darila. Meni bi bilo res čisto vseeno, če bi kdo prišel brez. Že poroka je bila organizirana tako, da skoraj ni bilo opaziti, da gre za poroko. Je bil bolj piknik. Vse skupaj pa sva organizirala zato, ker sva pač želela imeti ob sebi prijatelje. Kar se daril tiče sva pa že vnaprej rekla,da naj ne nosijo ničesar, ker so vztrajali pa sva pristala na ne predrage stvari in tega so se tudi kar pridno držali. Da bi bila zaprepadena?:)) Kje pa. Važno je bilo,da so prišli. To je bilo edino, kar je štelo. Če bi me poznal/a, bi vedel/a, da je to čista resnica. Ampak to itak že sodi v kakšno drugo temo.

ZOBAN, če gre to meni, me lahko kontaktiraš na moj mail, buckabucko@gmail.com, pa ti bom več povedala o ponudbi in ceni.
BB

da malo obnovim temo
midva sva predkratkim dobila pa eno veliko posodo v obliki košare iz gline okrašeno z dvema labodoma na eni strani in na drugi imena mladoporočencev ter datum poroke pa napolnjena je bila z goro peciva, ki ga je nevestina mami spekla posebej za ta darilca. posode so bile ročno delo neveste. po poroki pa še njuno sliko z mini zahvalo gor ker smo bili z njima. tako da sta se res “dajala” glede tega. saj je lepo če dobiš kaj samo pretiravat pa spet ni treba, da je darilce vredno 30€, od tega je košarica vredna okol 25€, če jo kupiš pri njih. res preveč pa še posebej so bili na mizah glineni konfetki za vsakega svata posebej in je le eden vreden skoraj 10€, tako da sta za vsa darilca, kofetke, zahvale dala okrog 1500€. hotla sta fuuuul huuudo poroko in sta jo dobila, sedaj 2 meseca po poroki jima je žal
primer kako nekateri pretiravajo v darilih