Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Darilna pogodba in davek od dobička iz kapitala

Darilna pogodba in davek od dobička iz kapitala

Pozdravljeni,
leta 2004 je oče kupil stanovanje in mi ga leta 2007 podaril na podlagi darilne pogodbe. Davek od dobička iz kapitala se je v času darovanja zadržal in ni bil plačan. Danes bi to stanovanje jaz kot takratna obdarjenka želela prodati. Na tem naslovu imam stalno prebivališče že več kot tri leta in tudi lastnica sem več kot tri let. Zanima me, ali sem ob prodaji sedaj jaz dolžna poravnati davek od dobička iz kapitala, ki se je v času darovanja zadržal, četudi izpolnjujem pogoje (3 leta) za oprostitev davka na dobiček?
HVala za odg.

Spoštovani,

V skladu z Zakonom o dohodnini se v takem primeru ugotavljanje davčne obveznosti odloži do naslednje obdavčljive odsvojitve podarjenega kapitala, ki jo opravi zavezančev zakonec ali otrok. Menimo, da je iz navedene določbe moč razbrati, da boste sedaj morali izpolniti odloženo davčno obveznost.
Predlagamo pa, da za stališče zaprosite še na DURS.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close