Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine darilna pogodba s prevzemom terjatev

darilna pogodba s prevzemom terjatev

Mama ima lokal-funkcionira, je pod hipoteko ki se redno plačuje. Mama mi je z darilno pogodbo podarila lokal s prevzemom terjatev. Uredili smo pri notarju in na banki. Kredit odplačujem mesečno.
imam sestro, ki se je strinjala z mojim nakupom. Ne želi ničesar. Ali je možno, da mi sestra spodbija darilno pogodbo čez naprimer 5 let. Je kakšna možnost, da bo želela polovico, ali je zaradi mojega prevzema maminee hipoteke-in odplačevanje le te- lokal moj in samo moj?
Hvala za pomoč.

Kdo vam je sestavil pogodbo-notar, odvetnik …? Tisti, ki pogodbo sestavi mora tudi vedeti za vse pravne posledice, ki jih (lahko) ima določen pravni posel in na to mora tudi opozoriti pogodbene stranke ter jim obenem pavilno svetovati za katero vrsto pravnega posla naj se odločijo. Ljudje večkrat želijo prihraniti stroške za sestavo pogodbe, kasneje pa imajo na račun tega velikokrat velike probleme, ki se rešujejo po več let na sodišču, kar na koncu prinese ogromne stroške in če še upoštevamo dejstvo, da velikokrat tudi izgubijo tožbe, imajo zaradi tega na koncu dosti višje izgube, kot pa je strošek sestave ene pogodbe.
V vašem primeru bi bilo najbolje, da bi namesto darilne pogodbe z mamo sklenila (delno) izročilno pogodbo, vaša sestra pa bi k pogodbi pristopila tako (podpisala bi izročilno pogodbo), da bi se z izročitvijo strinjala in na ta način poskrbela, da lokal, ki bi bil predmet izročitve (“darilo”) v nobenem primeru ne bi bil več predmet dedovanja po smrti matere. S tem bi se tudi izognili vsem vašim sedanjim vprašanjem in dilemam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close