darilni boni SelectBox – izkušnje
Zanima me, če kdo ve, koliko se pri selectbox in restavracijah držijo tega, da je nujno, da se prej rezervira. Namreč, z možem imava en bon večerje za sva, pa še ne veva, v katero restavracijo bi šla danes v Ljubljani, šla bi tedaj, ko bova lačna in kjer bova lačna.
Mislite, da naju bo restavracija vzela, če bodo imeli prazno mizo, brez rezervacije, glavno da imava bon?
Da poročam.
No, poskusila sem včeraj v dveh restavracijah v Ljubljani. Oboji so rekli, da morajo prej kodo iz bona nekam po spletu preverit, in da to traja, tako da je nujna rezervacija par dni prej. Zato naju ni sprejeli, čeprav je bila gostilna skoraj prazna in so bile proste mize. Na koncu sva z možem obupala in odšla drugam, v restavracijo, ki nam je bila na prvi pogled všeč in ne tam, kjer se da jest na podlagi bona.
Zame tak bon nima dosti vrednosti…. Organizirati življenje za nekaj dni vnaprej, kje boš jedel in kdaj boš jedel, meni ni ok. Na tak način greš jest v bližino svojega doma, ne moreš pa bone uporabiti, ko načrtuješ kakšen kratek izlet po Sloveniji, ker še ne veš, kje boš ob določenem času, poleg tega je odvisno tudi, ali bo dan res lep, da res greš na izlet… Mogoče komu ustreza, sama sem bolj spontan človek.
Če kdo načrtuje nakup bona za darilo, odsvetujem nakup vseh tistih bonov, kjer je hrana, ker je premalo fleksibilnosti s strani gostincev – raje napraskajte nekaj denarja več in kupite bon, ki vključuje nočitve- to pa si organizira vsak nekaj dni vnaprej, zato nekajdnevna rezervacija vnaprej ni problem.
Ena sama prevara!!!
Vrednost presega vrednost storitve. Vsaj v primeru Raziskovanje okusov (24,8 EUR) dobiš morda iz mega nabora le kake dve ali tri ponudbe, ki so v rangu storitve. Ostalo so le neke degustacije z kako rezino slame in sira in morda kak kozarec vina. Stran vržen denar.
Da ne govorim, da si kompliciraš življenje z nekimi registracijami….
Nikoli več, .
Dobil za darilo,..poklical na 3 naslove. Povsod so kao zasedeni oz. 1x restavracija ne deluje, zanimvo – sem šel mimo z €, pa ni težav, restavracija obratuje !!,.. Dosti mi je bilo tega, ..dal na bolho in uspešno prodal, .za prejeto kupnino pa sem si lahko v lokalnem okolju privoščil to,..kar mi je daritelj namenil !!
Tako da,..vsem znancem,..brez nadaljnjih darilnih kartic,. .gotovino v kuverto, pa rajši kakšen € manj !!
Kelly, 25.07.2022 ob 15:25
Nikoli več, .
Dobil za darilo,..poklical na 3 naslove. Povsod so kao zasedeni oz. 1x restavracija ne deluje, zanimvo – sem šel mimo z €, pa ni težav, restavracija obratuje !!,.. Dosti mi je bilo tega, ..dal na bolho in uspešno prodal, .za prejeto kupnino pa sem si lahko v lokalnem okolju privoščil to,..kar mi je daritelj namenil !!
Tako da,..vsem znancem,..brez nadaljnjih darilnih kartic,. .gotovino v kuverto, pa rajši kakšen € manj !!
Logično… Gostinec ali drug ponudnik dobi malo več kot polovico zneska, ki ga je vplačal tvoj darovalec… Ostalo pobere država in pa Select box ali Zvezdar. Pa še za to vsoto mora potem spisati kup papirjev in čakati do tri mesece za denar.. In tak gostinec naj bi te nosil po rokah
Tak občutek sem tudi jaz dobila, ko sem klicala par ponudnikov, hotelov, apartmajev v Istri, Portorožu, da bi rezervirala sobo. Eni so s Selectboxom prekinili pogodbo, eni pravijo da v katalogu ni prav navedeno,… Meni bolj diši na pobiranje denarja… Dvomim, da bom kaj našla. Tak bi tud jaz bone prodajala.
Zame so boni prevelika obveznost.
sem zapravila že preveč mojega časa, da sem izbirala ponudnike in se menila a je vedno prišlo do problema. Tako da je bon propadel
vsem tistim, ki nameravate kupiti za darilo selectbox ali zvezdar, se naprej vprašajte komu ga kupujete. Ker če je to oseba, ki nima veliko časa je to za njega samo obremenitev. Ali pa ima morda hišnjega ljubljenčka in ima zaradi tega omejitve pri izbiri…
Uglavnem naj vas ne bo sram dati v kuverto samo denar, s posvetilom – npr za večerjo, ali za dopust,.. naredili boste največjo uslugo verjemite mi…
Pa kdo pri zdravi pameti bi kupil bon za večerjo? Valda, da je nateg. Restavracije, ki so dobre ne rabijo nekih bon posrednikov. Rabijo jih une, k so zanič pa še pr teh so težave. Kaj se ne spomnite zgodbe s turističnimi boni? V hotelih so zavračali goste z boni al so pa sporočali, da je vse zasedeno.
Pa megabon, ki ima popuste samo na datume, ko je suha sezona pa take.
Me kar odnese mim teh stojsl, ko jih vidim in molim, da kdaj ne dobim kaj talega za darilo.
Midva sva bila par let nazaj zadovoljna.
Potem sva ga kupila za okoli 200 eur za en par, za nočitev z zajtrkom. I
mela sta ful težave, saj skoraj povsod, kjer sta ga hotela vnovčiti niso imeli prosto oz. niso hoteli rezervirat.
Slaba izkušnja, sploh ker se počutiš krivega, ko ti jamra, da ga ne more izkoristiti. Grrr.
inkica 77, 01.10.2018 ob 10:52
Da poročam.
No, poskusila sem včeraj v dveh restavracijah v Ljubljani. Oboji so rekli, da morajo prej kodo iz bona nekam po spletu preverit, in da to traja, tako da je nujna rezervacija par dni prej. Zato naju ni sprejeli, čeprav je bila gostilna skoraj prazna in so bile proste mize. Na koncu sva z možem obupala in odšla drugam, v restavracijo, ki nam je bila na prvi pogled všeč in ne tam, kjer se da jest na podlagi bona.
Zame tak bon nima dosti vrednosti…. Organizirati življenje za nekaj dni vnaprej, kje boš jedel in kdaj boš jedel, meni ni ok. Na tak način greš jest v bližino svojega doma, ne moreš pa bone uporabiti, ko načrtuješ kakšen kratek izlet po Sloveniji, ker še ne veš, kje boš ob določenem času, poleg tega je odvisno tudi, ali bo dan res lep, da res greš na izlet… Mogoče komu ustreza, sama sem bolj spontan človek.
Če kdo načrtuje nakup bona za darilo, odsvetujem nakup vseh tistih bonov, kjer je hrana, ker je premalo fleksibilnosti s strani gostincev – raje napraskajte nekaj denarja več in kupite bon, ki vključuje nočitve- to pa si organizira vsak nekaj dni vnaprej, zato nekajdnevna rezervacija vnaprej ni problem.
Če planiras izlet pa res ni problem tak splanitat da veš kam greš nekaj pojest sploh če imaš bon in bi rad jedel v določeni restavraciji…..pokličeš in se zmeniš….takrat in takrat ob tej uri bom tam in se zmeniš……