Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek darilo 1. dedni red

darilo 1. dedni red

Pozdravljeni, prosila bi za pomoč…. saj najbrž bi tudi sama našla kje na spletu, a se zanašam na vaše znanje. 😉 Torej oče je prodal nepremičnino in mi bo v kratkem nakazal določen znesek – kot darilo. Moram furs-u izpolniti kak obrazec, da sem sredstva prejela kot darilo? Ali poročati prejemek kam drugam? Hvala za nasvete!!!!

Ni obdavčitve, nikamor ne prijavljaš.

Da, to vem, da ni obdavčitve. A sem sklepala, da furs vseeno želi imeti kako potrdilo, da gre za darilo; predvsem zaradi morebitnega pranja denarja. Hvala!

Meni so na davčni rekli, da je potrebno oddati napoved. Davka ni.

Ja, za vsa prejeta darila je potrebno oddati napoved, na njihovi spletni strani je obrazec, davka pa ni.

Hvala za prijazne odgovore vsem!!!

daj napoved, da se ne bodo čez čas spomnili, da je to dohodek iz nedovoljenih poslov in ti ga obdavčili 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

A ni bila včasih omejitev da do 5.000€ ni bilo potrebno ničesar? To še velja?

omejitev še vedno velja, ampak to ni point.
v tem primeru itak ni davka, ker gre za prvi dedni red. tudi nekdo drug ti lahko da darilo do 5.000 eur, pa ne bo davka

napoved je pametno narediti zato, da imaš dokaz, da je bilo darilo in da nisi denarja dobil od kakšnih mutnih poslov.
naknadno dokazovanje da imaš denar zato in zato je tako enostavno, ali pa ni potrebno sploh

omejitev še vedno velja, ampak to ni point.
v tem primeru itak ni davka, ker gre za prvi dedni red. tudi nekdo drug ti lahko da darilo do 5.000 eur, pa ne bo davka

napoved je pametno narediti zato, da imaš dokaz, da je bilo darilo in da nisi denarja dobil od kakšnih mutnih poslov.
naknadno dokazovanje da imaš denar zato in zato je tako enostavno, ali pa ni potrebno sploh
[/quote]

Čisto enostavno,oče bo denar prejel na trr. In ga tebi nakaže na trr. Pa je sledljivost zagotovljena in nobena napoved ni potrebna za kasnejše dokazovanje izvora.

Čisto enostavno,oče bo denar prejel na trr. In ga tebi nakaže na trr. Pa je sledljivost zagotovljena in nobena napoved ni potrebna za kasnejše dokazovanje izvora.
[/quote]
No ja so že imeli težave in FURS kontrole ko je je FURS usedu da ga zanima samo izvor in ali je bil priliv prijavljen. Odliv pri partnerju ali staršu pa niso upoštevali, ker jih to ne zanima, ker ne gledajo sorodnika pač pa dotično osebo.
Jaz se nebi hecala in pač prijavila, stane itak nič si pa vsaj miren za naprej. Veš 10 let je dolga doba. Kako boš čez 10 let dokazoval da ti je oče dal če bo slučajno že pokojni in nimaš dostopov do izpiskov?

No ja so že imeli težave in FURS kontrole ko je je FURS usedu da ga zanima samo izvor in ali je bil priliv prijavljen. Odliv pri partnerju ali staršu pa niso upoštevali, ker jih to ne zanima, ker ne gledajo sorodnika pač pa dotično osebo.
Jaz se nebi hecala in pač prijavila, stane itak nič si pa vsaj miren za naprej. Veš 10 let je dolga doba. Kako boš čez 10 let dokazoval da ti je oče dal če bo slučajno že pokojni in nimaš dostopov do izpiskov?
[/quote]
Torej po tvoje jaz prejmem nekaj jurjev mafijskega denarja in ga operem tako, da naredim prijavo darila fursu. Kot da sem ga dobila od očeta, ker furs itak ne zanima sorodnik, od katerega sem denar prejela, le jaz in moja darila. Važn, da sem prijavila, pa je to sveto. Japajade.

Torej po tvoje jaz prejmem nekaj jurjev mafijskega denarja in ga operem tako, da naredim prijavo darila fursu. Kot da sem ga dobila od očeta, ker furs itak ne zanima sorodnik, od katerega sem denar prejela, le jaz in moja darila. Važn, da sem prijavila, pa je to sveto. Japajade.
[/quote]

lol, a ti misliš, da je tako enostavno?
darilna pogodba je dvopartitna pogodba in jo podpišeta darovalec in prejemnik. v tvojem primeru bi se FURS pač spravil na očeta, od kod njemu denar.
če pa prijave darilne pogodbe ni, pa lahko oni komplicirajo in nočejo upoštevat dokazov, ki jim jih daš. ker si žal v davčnem postopku jebena stranka, ki moraš dokazovat in ne kontra.

Tule zelo lepo piše kaj in kako:
http://revijadenar.si/obdavcitev-daril/

New Report

Close