Darilo (denar) za 50. rojstni dan ožja družina
Koliko vi namenite za okrogle rojstne dneve ožje družine (brat, sestra, svak, svakinja)?
V kratkem nas čaka praznovanje družinskega člana (po moževi strani), praznuje 50. Že vemo, kje bo praznovanje, pogostitev bo cca 30-40 na osebo. Mi smo 4. Nimam pojma koliko naj dam. Darila ne bomo kupovali. Bomo dali denar. Ne bi rada koga užalila s preveč/premalo. Koliko se vam zdi primerno?
To so leta, ko že imajo vse, so si vse ustvarili. Pri teh letih več ne gre za podpiranje s finančnimi prispevki. Če ima v oštariji, je pač njegova želja, da se mu/ji ni treba drugače matrat ne z nabavo ne s čiščenjem ne s prostorom. To ne pomeni, da morate to odplačat.
Kar nekaj žurk za 50. poznam, ko so zbirali, kar se je zbralo, so dali v dobrodelni namen v kraju ali bližini. Če bo obdržal denar zase, nikoli in nikdar ne bi dal ne 300 ne 500 € kot piše nekdo zgoraj, ni fora. Bolje dati darilo, bon za razvajanje, turistično agencijo, nočitev v nekem hotelu, nekaj, kar ostane za spomin…
Meni se predvsem zdi skrajno neprimerno 50-letniku dati denar za darilo. Jaz bi bila neskončno užaljena, če bi mi sorodniki ali prijatelji za RD pritresli denar.
Že itak je denar kot darilo problematičen, ampak recimo da za otroke in najstnike je OK. Da pa odraslemu človeku pri 50 (celo bližnjemu sorodniku!) daš denar za darilo je pa … Sploh nimam besed, kako mimo je to.
Mi smo imeli v zadnjih par letih kar nekaj 50 in smo vsakič skupaj zbirali za kakšno večje darilo. Kaj je bilo za darilo je običajno povedal najbližji. Ko je npr. praznovala prijateljica je njen mož povedal, kaj si želi, cela klapa pa je potem zbrala denar za to. Ne predstavljam si, da bi ji nesla na praznovanje dva bankovca po 100 evrov,,,
olikana, 22.10.2024 ob 21:56
Meni se predvsem zdi skrajno neprimerno 50-letniku dati denar za darilo. Jaz bi bila neskončno užaljena, če bi mi sorodniki ali prijatelji za RD pritresli denar.
Že itak je denar kot darilo problematičen, ampak recimo da za otroke in najstnike je OK. Da pa odraslemu človeku pri 50 (celo bližnjemu sorodniku!) daš denar za darilo je pa … Sploh nimam besed, kako mimo je to.
Mi smo imeli v zadnjih par letih kar nekaj 50 in smo vsakič skupaj zbirali za kakšno večje darilo. Kaj je bilo za darilo je običajno povedal najbližji. Ko je npr. praznovala prijateljica je njen mož povedal, kaj si želi, cela klapa pa je potem zbrala denar za to. Ne predstavljam si, da bi ji nesla na praznovanje dva bankovca po 100 evrov,,,
Razumljivo. Ne vemo kako drugače. Za tisto, kar si želi, ne obstajajo vrednostni boni oz pogojno so, ampak vezani na enoletni rok. Denar pa bo ostal in ga lahko porabi tudi decembra 2026…
Ni za položnice, to je jasno. Bo diskretno, zbiralo se bo diskretno, izročilo prav tako diskretno oz v stilu z namenom za uporabo…
Če vesta da bi slavljleni najbolj prav prišel denar..potem vsak po svojih najboljŝih zmožnosti..naj bo 10 ali 300 eur..ĉe je preskrbljen pa se potrudite s konkretnim darilom..komot mu dodate kuverto..vsakemu povprečno situiranemu pride prav. Morda kake vstopnice (koncert, šport, razvajanje, tečaj neĉesa kar ga zanima), za ženske nakit, za mošle ura..morda je umetniŝka duŝa..kakšen oblikovalski kos..oskar kogoj ipd, morda sadika drevesa?? .viŝek lahko v kuverto..vsak 100 do 150 eur recimo..za darilo in gotovino..razmerje pa odvisno od cene darila.
Pred kratkim je moja prijateljica, ki mi je kot sestra, praznovala 50, sem kupila darilo za cca 500€, ob navadnih rd se obdarujemo za 20-50€. Njenemu mozu smo ob njegovem 50. kupili darilo za 200€.
Predvudevam, da gre pri vas za mozevo sestro in tu naj bi moz nekako ocenil, koliko denarja naj bi dal za sestro. Po moje, ce ste vi stirje, bi jaz dala 400€.
Kadar gremo na poroko, je darilo ali bolje, znesek v kuverti kar pomemben.
Na okrogle rd redko hodimo, ampak darilo za 40., 50. 60. Rd niti ni tako pomembno. Si ne predstavlham, da bi nesla denar.
Prijateljici sem nesla košaro dobrot, šopek, najine skupne fotografije še iz otroštva.
Sestri sem dala izdelati portret, ko je bila deklica, prinesla sem ji 50 loli popsov ki sem jih sama naredila in pršut.
Moževemu prijatelju steklenico izbrane žgane pijače.
Pravzaprav darilo za te rdje ni tako pomembno. Bližnjim podarim nkaj osebnega.
Sama sem letos praznovala 50. rojstni dan. Vsi sorodniki in prijatelji so vedeli, da imam 30-letno željo po določenem potovanju, zato je bil nekako tihi dogovor, da mi za darilo poklonijo prispevke za to potovanje.
Praznovali smo zunaj, najemnina prostora, hrana, pijača in vse ostalo je prišlo približno 2.700€ (60€/osebo) in niti na pamet mi ni padlo, da bi morala toliko dobiti od povabljencev. Način praznovanja je bila moja izbira in moja odločitev.
Dejansko sem dobila 50€ – 100€ po družini (razen staršev in brata) in v resnici se je skupaj nabralo 1.200€
Za abrahama sem sestri izdelala foto knjigo od rojstva do 49 leta starosti.Seveda po obdobjih,ko je bila dojenčica pa do prvega vnuka.Dodala napise zraven,stran je bila prilagojena obdobju,ki je bilo tako sem na njuni poročni strani dodala slikico poročnih prstanov,na dopustniškj stani morske motive in tako naprej.To ti vzame precej časa.Darila pa je bila vesela,saj predvsem.slik iz otroštva ni imela.Ni bila knjiga draga,bilo pa je veliko vloženega mojega truda.
Vak čas bom 50 in res si ne želim daril, še manj denaja. Kar zelim imam. Najbolj pa sivželim, da bi bili otroci in njihovi patnerji zdravi, srečni, tudi morebitni vnuki. Zelim s, da bi z možem še dolga eta uživalana najinem čolnu li kolesarskih potepanjih.
Z leti imam vse manj materialnih želja, oziroma jih niti nimam. Darilnih bonov ne potrebujem, ker mi je logistično težko izpeljati recimo savnanje točno v kraju x alu kaj podobnega.
Pomemben mi je čas, odnosi. Če nekdo samo pride in mi pokloni čas, je to najbolj dragoceno na tem svetu!
Na zadnjih praznovanjih Abrahamovo smo nesli denar in darilo v stilu kake res vrhunske buteljke.
Vsi imajo vsega dovolj, imajo pa vsi še kako željo po kakem potovanju, zadnji slavljenec si je želel dobro električno kolo. Vsi povabljeni smo smo se dogovorili za denar, kje in točno kakega si bo kupil, naj se pa odloči sam.
Minty, 22.10.2024 ob 20:04
Koliko vi namenite za okrogle rojstne dneve ožje družine (brat, sestra, svak, svakinja)?
V kratkem nas čaka praznovanje družinskega člana (po moževi strani), praznuje 50. Že vemo, kje bo praznovanje, pogostitev bo cca 30-40 na osebo. Mi smo 4. Nimam pojma koliko naj dam. Darila ne bomo kupovali. Bomo dali denar. Ne bi rada koga užalila s preveč/premalo. Koliko se vam zdi primerno?
Ravno bila s sinom na 60 rd.
V kuverto sem dala 250 evrov. 50 sva tako zajedla, torej slavljenki ostane 200 da si kupi kaj..
Drugace, 23.10.2024 ob 07:57
Kadar gremo na poroko, je darilo ali bolje, znesek v kuverti kar pomemben.
Na okrogle rd redko hodimo, ampak darilo za 40., 50. 60. Rd niti ni tako pomembno. Si ne predstavlham, da bi nesla denar.
Prijateljici sem nesla košaro dobrot, šopek, najine skupne fotografije še iz otroštva.
Sestri sem dala izdelati portret, ko je bila deklica, prinesla sem ji 50 loli popsov ki sem jih sama naredila in pršut.
Moževemu prijatelju steklenico izbrane žgane pijače.
Pravzaprav darilo za te rdje ni tako pomembno. Bližnjim podarim nkaj osebnega.
največja bedarija je slika…saj jih ima vsakdo doma.
denar v kuverto in si vsak slavljenec kupi vse sam kar pač želi.
slike😁😂💀
sigurno si kmetica
imela jih manj kot 5, 23.10.2024 ob 08:44
največja bedarija je slika…saj jih ima vsakdo doma.
denar v kuverto in si vsak slavljenec kupi vse sam kar pač želi.
slike😁😂💀
sigurno si kmetica
se pravi je bistvo teh okroglih praznovanj pobiranje denarja? a pri 50 oz. 60 letih res nimate nič ustvarjenega?
Ljudovit, 23.10.2024 ob 09:50
Sva bila povabljena na 50 letnico prijatelja, kjer je pisalo, da naj prinesemo s seboj samo dobro voljo in nič daril. Naša družina mu je podarila vavčer za tedenski oddih za dve osebi v našem vikendu na morju. Preživeli smo teden lepega druženja …. Samo druženje in prijateljstvo nekaj velja.
Podpis!
pobiranje denarja, 23.10.2024 ob 08:48
se pravi je bistvo teh okroglih praznovanj pobiranje denarja? a pri 50 oz. 60 letih res nimate nič ustvarjenega?
Jaz ne razumem, da tako vihate nosove. Verjetno spadate med tiste, ki ste ustvarili ta razkol, da je v naši lepi deželici samo še elita in reveži. Srednji sloj izginja in med temi so tudi taki, ki sicer plačajo položnice, davke, izobrazijo otroke, mukoma rešijo stanovanjski problem, vozijo sicer avte, vendar po 20 let stare in morda imajo v srcu kakšno iskreno željo, ki si je niso mogli uresničiti. In zakaj ob taki priliki, namesto, da dobijo kolut sira, ki ga bojo žulili dokler ne zaplesni ali novih grabelj, čeprav so stare še dobre ali raznih praholovcev v obliki prometnega znaka z omejitvijo 50, 60 itd, ki vas mimogrede lahko stanejo več deset ali sto eur, podariti raje denar? Jaz absolutno ne bi bila niti malo užaljena, če bi mi to, kot je razvidno iz prvega vprašanja, zbrala moja ožja družina. Pa saj to so ljudje, ki so me rodili in/ali vzgojili ali so del moje pridobljene družine, ki je prišla skupaj z možem.
Pa recimo, da si jaz želim npr čoln-kajak, pa ker spadam v tisti sloj, ki plačuje davke, položnice, šola otroke “do kruha” in ima to vedno prednost pred dodatnimi stroški in ker kajak ni tako enostavno kupit, še manj pa samo v eni trgovini, če bi npr kupili bon. Potem a ni logično, da se raje zbere denar? Pa če si človek recimo želi kajak in mu ni nujno, da je nov, ampak se razgleduje po možnosti po rabljenem, kako bi potem dali bon?