Darilo (denar) za 50. rojstni dan ožja družina
tetka betka, 23.10.2024 ob 13:50
pobiranje denarja, 23.10.2024 ob 08:48
imela jih manj kot 5, 23.10.2024 ob 08:44
Drugace, 23.10.2024 ob 07:57
Kadar gremo na poroko, je darilo ali bolje, znesek v kuverti kar pomemben.
Na okrogle rd redko hodimo, ampak darilo za 40., 50. 60. Rd niti ni tako pomembno. Si ne predstavlham, da bi nesla denar.
Prijateljici sem nesla košaro dobrot, šopek, najine skupne fotografije še iz otroštva.
Sestri sem dala izdelati portret, ko je bila deklica, prinesla sem ji 50 loli popsov ki sem jih sama naredila in pršut.
Moževemu prijatelju steklenico izbrane žgane pijače.
Pravzaprav darilo za te rdje ni tako pomembno. Bližnjim podarim nkaj osebnega.
največja bedarija je slika…saj jih ima vsakdo doma.
denar v kuverto in si vsak slavljenec kupi vse sam kar pač želi.
slike😁😂💀
sigurno si kmetica
se pravi je bistvo teh okroglih praznovanj pobiranje denarja? a pri 50 oz. 60 letih res nimate nič ustvarjenega?
Jaz ne razumem, da tako vihate nosove. Verjetno spadate med tiste, ki ste ustvarili ta razkol, da je v naši lepi deželici samo še elita in reveži. Srednji sloj izginja in med temi so tudi taki, ki sicer plačajo položnice, davke, izobrazijo otroke, mukoma rešijo stanovanjski problem, vozijo sicer avte, vendar po 20 let stare in morda imajo v srcu kakšno iskreno željo, ki si je niso mogli uresničiti. In zakaj ob taki priliki, namesto, da dobijo kolut sira, ki ga bojo žulili dokler ne zaplesni ali novih grabelj, čeprav so stare še dobre ali raznih praholovcev v obliki prometnega znaka z omejitvijo 50, 60 itd, ki vas mimogrede lahko stanejo več deset ali sto eur, podariti raje denar? Jaz absolutno ne bi bila niti malo užaljena, če bi mi to, kot je razvidno iz prvega vprašanja, zbrala moja ožja družina. Pa saj to so ljudje, ki so me rodili in/ali vzgojili ali so del moje pridobljene družine, ki je prišla skupaj z možem.
Pa recimo, da si jaz želim npr čoln-kajak, pa ker spadam v tisti sloj, ki plačuje davke, položnice, šola otroke “do kruha” in ima to vedno prednost pred dodatnimi stroški in ker kajak ni tako enostavno kupit, še manj pa samo v eni trgovini, če bi npr kupili bon. Potem a ni logično, da se raje zbere denar? Pa če si človek recimo želi kajak in mu ni nujno, da je nov, ampak se razgleduje po možnosti po rabljenem, kako bi potem dali bon?
in bogi srednji sloj potem pričakuje, da dobi od gosta, ki ga je povabil na rd po par sto evrov keša za darilo?
pobiranje denarja, 23.10.2024 ob 13:56
in bogi srednji sloj potem pričakuje, da dobi od gosta, ki ga je povabil na rd po par sto evrov keša za darilo?
Na to vprašanje ti ne znam odgovorit na splošno.
Zase vem, da pričakujem ne, da me pa moja najožja družina dovolj dobro pozna, da bi vedeli, če bi si kaj takega posebej želela.
Pa ne delajte se svetnike, ker med vami vas je vse polno takih, ki so vam starši dali podjetja po par milijonov, stanovanja po par sto tisoč, plačali poroke po par deset tisoč, kupili opremo za dojenčka po par tisočakov, zdaj pa se delate kot da ste se sami gor postavli.
Glede na vso tu izraženo občutljivost priznam, da bom imel zdaj še večje probleme s praznovanji. Upam, da se uspem številnim izogniti – in to ravno zaradi vse te občutljivosti glede daril.
Moje razmišljanje gre tudi v smer, da je lepo če te ljudje poznajo in dobiš darilo, ki se ga razveseliš – a po mojih izkušnjah je to skoraj nemogoče. Pri meni jim (razen res najbližjim) še nikdar ni uspelo. Pa tudi od najbližjih imam najraje kaj, kjer so prisotni.
Če razmišljam za prihajajoča praznovanja… imam kar nekaj želja in zamisli, a niso dokončne. Če kakšen bližnji misli da ve, bo verjetno zgrešil – ker še sam točno ne vem. Vem okvirno in kolikor gre za reči – še ni odločitve novo/rabljeno, točno kateri tip, ipd. Enako gre za morebitna potovanja in podobno. Morebitni boni bi najverjetneje propadli.
Od ene skupine bližnjih vedno dobim darila… ki sicer izražajo dober namen… a so skoraj vedno brez veze. Le jemljejo prostor in do zdaj je bilo le eno uporabno oz smiselno – in to je bila stvar za 20 Eur…
Tale primer s kajakom je zelo dober:
Tudi za denar, 23.10.2024 ob 14:07
Sem tudi za denar, ki ga potem porabim tako kot meni paše in si izpolnim željo po mojem okusu. To s kajakom je dobro ponazorjeno.
V povzetku… edino darilo, ki omogoča svobodo odločitve in je torej brez pritiska… je denar. Vsak je OK, ni treba da je visok znesek. Najbolje kar sem videl do zdaj je bilo zavito v darilni papir, noter 50 Eur in list papirja z napisano željo čemu je denar namenjen, oz. kaj je zamisel. S pripisom, da če je ideja zgrešena – pač kaj drugega, kar bo človeka razveselilo.
Po mojih merilih – je to perfektno darilo.
tako, 23.10.2024 ob 14:15
Jaz sem bila 50 pred dvema letoma, denar ki sem ga dobila v dar, sem dala v kuverto in v sef kjer je še danes! Sploh nimam nobene želje in potrebe po čemerkoli. Tudi boni so verjetno že propali. Včasih si mislim ko bi vsaj dobila kakšno darilo za spomin, pa so vsi dali denar ali bon.
Zakaj pa si za ta denar kaj ne kupiš, kam odpotuješ ali ga vsaj prestopiš v zlato, ker ti ga inflacija nažira? Saj denar je zato, da si zanj nekaj kupiš za spomin. To kar bi rada dobila, si kupi sama po lastni izbiri.
Anonimno 10494, 30.10.2024 ob 17:43
Kaj dati 50 letniku. Absolutno denar in naj se sam odloči za kaj bo porabil. Najbolj izbrano darilo. Vse ostalo je siljenje, vsiljevanje volje donatorja. Meni dajte denar in ga bi dodal k stvari, ki mi je v redu, me veseli, ne da mi nosijo neke praholovce za v smeti, ker si takšne stvari ne želim.
Predlagam, da vski skupaj zberete denar in mu kupite dobro kolo, seveda ne električno. 50-letnik mora začeti skrbeti za svojo formo.
Bili pred kratkim na treh takih praznovanjih. Smo kar velika rodbina ….za prvega in drugega (sta brata en je imel 50 drugi 70) se je po družini pobiralo 50€ ali manj kolikor je kdo želel dati – nakup turističnih bonov sta že oba letovala 🙂
Potem pa še na 60 od tete po drugi veji rodbine smo kot družina dali 60€ ker sem naredila tri pakete in je vsak dal ob voščenju en paketek.
Drugo leto praznuje moj brat – zamisel že imam, ko je praznoval prejšnjo okroglo nas je nekaj parov dalo skupaj in mu kupilo adrenalinski bon. Za drugo leto že šparam, ker če me nihšče ne vpraša kaj nakupujemo mu kupimo mi z možem in sinom in bo kar zalogaj. Mu bo pa pisano na kožo.
se strinjam….nisem praznovala ne 18, ne 20, ne 30, tudi ne 40, pa 50 in lani 60…komu na čast…tisti, ki jim nekaj pomenim, so mi prišli iskreno čestitat s šopkom rož, tisti, ki pa se niti ne spomnijo na R.D., pa si itak ne zaslužijo nekega precenjenega praznovanja, ki je kasneje predmet kritiziranja hrane, ambienta in ljudi…
Minty, 22.10.2024 ob 20:04
Koliko vi namenite za okrogle rojstne dneve ožje družine (brat, sestra, svak, svakinja)?
V kratkem nas čaka praznovanje družinskega člana (po moževi strani), praznuje 50. Že vemo, kje bo praznovanje, pogostitev bo cca 30-40 na osebo. Mi smo 4. Nimam pojma koliko naj dam. Darila ne bomo kupovali. Bomo dali denar. Ne bi rada koga užalila s preveč/premalo. Koliko se vam zdi primerno?
Prireditev se pač plača x2 na udeleženca.
Mišljenje, da ima nekdo pri 50 vse, je popolnoma zgrešeno. Eni ja, večina ne. Sploh tisti, ki borbamo sami.
Zakaj za vraga ne denar. Imam abrahama cez dober mesec. In če bi praznovala, bi seveda denar bil dobrodošel. Ampak ne maram črednih nagonov.
Naj najožje peljem na kosilo it to je to.
Nekje zgoraj zapisano, da si je oseba želela neko potovanje in so ji zbrali 1200 eur. Zabava pa je bila 2700. Pa kakšna matematika je to??
Torej si imela senar, ki bi ga lahko porabila za zeleno potovanje, pa si ga dala za zabavo.