Darilo hčeri za 18. RD – potovanje
Hči praznuje 18. rojstni dan in z možem bi ji rada podarila kakšno potovanje, izlet, počitnice… kamor bi šli skupaj. Žal nimamo nikakršnih izkušenj z malo bolj oddaljenimi destinacijami in prosim za pomoč. Na splteu je toliko vsega, da se človek dobesedno izgubi v ponudbi. Njena velika želja je Egipt, vendar mislim, da čas ni najprimernejši. Poleg tega je velik ljubitelj morja, potapljanja… Tako bi si mogoče lahko februarja med zimskimi počitnicami lahko privoščili kakšen oddih v toplih krajih. Zdaj pa kam in kako ? Katere varjante so cenovno najbolj ugodne ? Od iskanja po spletu se mi že meša, pomagajte mi prosim. Hvala.
Jaz pa ne vidim nič napačnega v tem, da gredo skupaj kam
Pozimi, cenovno ugodn, možnost potapljanja, morje: hmm, sicer ne vem, kaj pomeni za vas cenovno ugidno, ampak tule je nekaj možnih destinacij: Kanarski otoki, Madeira, Tunizija, Maldivi, Egipt, Turčija… drugače pa najbolje, da napišeš o kakšnem znesku za potovanje se pogovarjamo, pa ti bomo lažje pomagali
Egipt se mi zdi idealna varianta. Je blizu, je poceni in ne bo tako dren, ker so eni brez veze prestrašeni. Je tudi dovolj eksotično, pa rdeče morje imaš, kjer je krasno za vse vodne športe, ali potapljanje. Izberi hotel, ki je malce dražji od ostalih in se tako ogneš temu, da bi bil hotel poln Slovencev.
Ma, zakaj hčeri kao podarjate Maldive za 18 RD, če že itak nekaj časa razmišljate o tem in imate v planu?
Naj gre sama nekam, naj sama nekaj doživi, pa magari v Opatijo!
Moji nečaki so šli sami v Grčijo, Tunizijo, Egipt, pa ne vem kam še vse, skratka, ko je bil prvi star 18, je bi drugi kakih 16-17 in sta šla, potem pa, ko je bil drugi star 18 in prvi kako leto več, sta spet šla skupaj. Imam pa 3x po par nečakov, vse skupaj 6 in po tem zgledu sem se odločila, da tudi mojim ponudim tako obliko darila.
in ti si za 18-tko ziher dobila maldive …[/quote] Naša hči je dobila potovanje za na Maldive za 12 rojstni dan, spali v resortu 5* letli pa če dubai v first classu (prvem razredu) je pa res da smo bogati.[/quote]
Ampak zdaj se ne pogovarjamo o željah tvojih nečakov.
Zakaj pa ne bi odločitve prepustila hčerki? Ona gotovo ve, kje je sezona za potapljanje, če to rada počne.
OK ostanimo pri Maldivih ali Dominikanski republiki. Kako se lotiti načrtzovanja ? Agencija ali v lastni režiji (nismo najbolj vešči in smo raje bolj na ziher) ?[/quote]
jaz tudi Egipta še ne bi črtala!
za začetek pojdi na forum travel.over.net in podobne, pa si tam preberi vse kar se da, pol pa s konkretnimi vprašanji na dan.
mi raje potujemo sami, brez agencij, že 25let tako.